“Hé Karin, jij was toch met je leefstijl bezig?”. Shame on me, want na mijn terugblik op de leefstijl-verander-goals van 2022 bleef het wederom stil. Tijd voor een update over de huidige stand van zaken en het plan van aanpak, haha. Lees je mee?

Zó geen zin

Mijn leefstijl-verander-goals en ik: het blijft wel een dingetje. The struggle is real en afgelopen maanden was de motivatie gewoon weg. Men neme een bank, een dekentje en Netflix, je pleurt mij erop en tja, dat was het zo’n beetje. Ik had er zó geen zin in en dat is wat het leven soms met je doet. Er gebeurde veel, er waren veel zorgen en waar sommige mensen dan weinig eten en door de stress afvallen, ga ik juist snoepen en verzand ik in inactief gedrag. Alle opgebouwde wandelroutines gingen zo, hoppa, de prullenbak in en ik kon mezelf gewoon niet bij elkaar rapen om dat tij te keren. Het is niet dat ik helemaal nooit meer wandelde, maar er zat geen ritme in en ieder excuus klonk prima om thuis te blijven. Tel daar vierentachtig virussen en een holteontsteking plús het feestdagen lekkers bij op en dat ik doordeweeks vaker voor een stroopwafel dan een plakje bananenbrood koos en je snapt: dit escaleerde volledig uit de hand mensen. Winter, the blues, geen zin, ik óf de kids weer niet fit, gewoon bluh. ‘Komt wel weer’, dacht ik en dat was ook zo. Want daar was ineens het voorjaar, de zon, energie en motivatie. Tijd om de draad weer op te pakken!

Leefstijl update #8 Nieuwe ronde, nieuwe kansen - Mama's Meisje blog

Miracle Morning: #fail

In maart begon ik de energie weer te voelen: het voorjaar komt eraan! Daar krijg ik weer nieuwe energie van dus ik voelde weer de motivatie om aan de wandel te gaan. En keek naar al die leuke voorjaarskleding in m’n kast die nu een beetje krap begon te zitten. Vooral mijn broeken pasten niet meer fijn dicht en dat wilde ik niet langer zo. Ook de pijntjes, bekkenklachten en hoofdpijn waren weer rijkelijk aanwezig, daar helpt maar één ding tegen: spierkracht en core opbouwen! In september 2022 nam ik voor het laatst mijn omvang op en toen ik dat afgelopen weekend opnieuw deed, zag ik dat overal enkele centimeters bij op zijn gekomen sindsdien. Een logisch gevolg van mijn eigen keuzes, maar stiekem was het twee maanden geleden nog ‘erger’, want inmiddels ben ik al bijna een maand bezig met het oppikken van een nieuwe beweegroutine. Op 1 maart deelde ik via Instagram dat ik van plan was om voortaan vroeg de wekker te zetten en het bewegen dan als eerste van mijn lijstje te kunnen afstrepen. Fantastisch plan, uitvoering: iets minder… Haha, ik weet niet wat ik dacht maar de ochtend is zeg maar niet mijn moment om te pieken. Nee, dit plan ligt alweer in de prullenbak want respect hoor, voor wie het wel kan én volhoudt, maar ik ben zó geen ochtendmens! Feit is natuurlijk dat ik wél graag van die pijntjes af wil en als het even kan ook wat shine wil pakken in m’n zomerkleding, dus er moest iets gebeuren. Ik ken mezelf: van doelen stellen die op lange termijn niet werkbaar zijn, verzand ik weer in niets en dat moest ik deze keer zien te voorkomen. En dus besloot ik dat ik goed voor mezelf wil zorgen en mezelf iedere dag een beetje selfcare gun. Voor mezelf zorgen in de vorm van een half uurtje bewegen, iedere dag. And so I did!

Half uur bewegen per dag

De afgelopen weken heb ik flink wat wandelingetjes gemaakt, daar leent het lenteweer zich ook perfect voor. Podcast in m’n oren en gaan! Op regenachtige dagen heb ik een workout op de SmartBike gedaan: de ene keer een spinning lesje, de andere keer op rustig tempo fietsen (vooral op dagen dat mijn bekken opspeelde). Ik wil dit natuurlijk graag volhouden, maar merk dat mijn buikspieren er hard voor moeten werken. En dat voel ik dan weer terug in mijn onderrug. Vanochtend heb ik van de fysio een tape op mijn onderrug gekregen voor iets meer steun. Qua voeding weet ik inmiddels echt wel wat ik moet doen, probeer weer terug te vallen op Lazy Fitgirl en bewuster de genietmomenten in te plannen. Wat me erg helpt, is om voor de avonden de eenpersoons verpakkingen van Skyr achter de hand te hebben. Vooral de vanille en toffee zijn favoriet als ik heel veel zin heb in zoetigheid (vooral tijdens het maandelijkse feestje). Bij hartige trek grijp ik naar de paprika maïswafels, werkt op deze manier goed voor mij! En nu: volhouden! Ik beloof hierbij plechtig dat ik volgende maand, medio mei dus, weer een update zal plaatsen om te laten weten hoe het is gegaan. En doorrr!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Heb jij weleens zo’n dip tijdens je leefstijl-verander-goals? En hoe vind je dan de motivatie weer terug of beter: hoe houd je die vast? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog