Time flies when je druk bent! Het is alweer een maand geleden dat ik vertelde hoe het ervoor staat met mijn leefstijl-verander-goals, dus tijd voor een nieuwe update. Lees maar mee!

Drie maanden bezig

Sjonge, voor mijn gevoel heb ik nog maar nèt de tweede update over mijn leefstijl-verander-goals gepubliceerd, de tijd vliegt! Inmiddels ben ik alweer drie maanden bezig met Lazy Fitgirl en valt er weer een heleboel te vertellen. De vorige keer schreef ik al over het bewegen, of eigenlijk het gebrek daaraan. Door vakanties en een volle werkagenda schoot wandelen er nogal bij in en datzelfde gold voor de fysio oefeningen. Ik nam mezelf voor om mijn leven te beteren en stelde als doel om de regelmaat er weer in te krijgen. Ook wat betreft voeding had ik plannen: ik zou iets gaan bakken dat Lazy Fitgirl proof was. Nou, ik ben niet geheel ontevreden maar op sommige vlakken bakte ik er niets van, haha. Laat ik het zo zeggen: dat ik deze maand überhaupt resultaat heb behaald, verraste me in positieve zin. Misschien heb ik nog wel iets teveel het idee dat ik er hard voor moet werken om af te vallen en denk ik stiekem nog iets te moeilijk. Ik leg je uit waarom en deel natuurlijk hoe het afgelopen maand ging.

Lazy Fitgirl voorbeelden maaltijden - Mama's Meisje blog

Drukdrukdruk

Als ik terugkijk naar afgelopen maand dan was het vooral DRUK! Een weekend voordat de meivakantie startte (dus in de laatste schoolweek) realiseerde ik mij ineens dat die vakantie eraan kwam. Ik had die memo even gemist dus moest ik mijn planning omgooien en zorgen dat alles qua deadlines klopte. Dat was even flink aanpoten, maar het zorgde er wel voor dat ik die vakantie een stukje relaxter in ging. Maar ja, je kent dat misschien wel: vakantie = ander ritme dus alle goede voornemens ten spijt: het wandelen schoot er enorm bij in. Qua voeding bleef ik doorgaan zoals ik al bezig was, maar iets bakken heb ik tijdens die vakantie niet gedaan. Euhmm, behalve cakejes met de kinderen dan… Ondertussen loopt het op werkgebied storm, iets waar ik ontzettend blij mee ben. Het zorgt alleen wel voor meer drukte en daardoor schrap ik het wandelen vaak van mijn to do list. Niet zo slim natuurlijk, want later voel ik me daar dan weer vervelend over. Had ik niet iets beter mijn best moeten doen om het tóch in mijn planning te proppen? Verder hadden we ook nog de bruiloft en dat vergde ook wat voorbereiding die meer tijd kostte dan ik inschatte, dus eindstand: ik heb het bewegen er weer totaal bij in laten schieten. Natuurlijk, qua voeding ben ik prima bezig geweest maar ik wil óók mijn conditie opbouwen en dat gaat niet lukken met alleen maar voedzaam eten.

Een passende samenwerking

Alsof het zo moest zijn kreeg ik een mailtje van Basic-Fit: of ik kennis wilde maken met hun nieuwe ALL-INN lidmaatschap. Onderdeel van deze campagne is dat ik dan een Smart Bike thuis zou krijgen en toegang tot de Workout App. Daardoor wordt trainen ineens een stuk makkelijker in mijn drukke leven. Je kunt je vast wel voorstellen hoe ontzettend blij ik ben met deze samenwerking: dit gaat me zó goed helpen bij het opbouwen van mijn conditie en het verbeteren van mijn fysieke toestand! En zo werd er afgelopen maand een prachtige sportfiets bezorgd, die momenteel nog in de woonkamer staat. Plan is om ‘m uiteindelijk in onze slaapkamer neer te zetten, maar om de afgesproken posts en stories te maken, staat ie nu nog te shinen in de woonkamer vanwege de ruimte en het licht. Ik voel me echt een enorme bofkont en heb het gevoel dat niets nu het beweegdoel nog in de weg staat. Daarnaast wil ik ook, en ik wéét dat ik dit in iedere update zeg maar nu ga ik het écht doen, aan de slag met de fysio oefeningen. Dit is heel belangrijk voor mijn bekken en naast wandelen en workouts op mijn Smart Bike eigenlijk onmisbaar.

Leefstijl veranderen gezonder leven afvallen zonder dieet - Mama's Meisje blog

Vervelend gevoel

Terug naar het moeilijk denken en het vervelende gevoel als bepaalde dingen niet lukken. Laat ik vooropstellen dat ik daar al véél minder last van heb dan in het verleden. Misschien heb ik er soms zelfs iets te weinig last van: de lazy in Lazy Fitgirl viert op zulke momenten hoogtij. Voorbeeld: ik vind dat ik deze week even véél te druk ben om te gaan wandelen. Op zo’n moment voelt die keuze heel logisch en twijfel ik totaal niet. Maar zijn we enkele weken verder en ga ik de afgelopen periode evalueren, dan vind ik het zó dom van mezelf. Had ik nou maar wél gewandeld of vaker m’n fysio oefeningen gedaan! En toch, als ik dan naar de metingen en het weegmoment kijk, ben ik totaal niet ontevreden. Het is ook geen issue naar mijn lijf, want ik heb geen last van onzekerheid over mijn voorkomen. Het is heel dubbel: aan de ene kant zou ik nog vlugger dan vlug die vlotte, fysiek fitte Karin willen zijn (want: weg met die bekkenklachten) terwijl ik anderzijds zoveel balletjes hoog te houden heb, dat ik net díé bal als eerste laat vallen. Nu gunde ik mezelf ook weinig tijd om met de mindset opdrachten bezig te gaan, dus puntje van aandacht. Wil nog wel benadrukken dat ik me dus voor het grootste gedeelte helemaal senang voel en zelfs verbaasd ben over hoeveel deze methode me nu al heeft opgeleverd. Maar ik vind dat ik me iets meer mag inzetten op het beweegdeel. Dat doel gaat dus weer mee naar volgende maand! Maarrrr we sluiten positief af want deze meid heeft twee dagen geleden een bananenbrood staan bakken. Plakjes in de vriezer, helemaal top. Stelt niets voor en smaakt lekker, dus bonuspunten voor deze chef, haha!

Doelen voor de komende maand

We vallen lekker in herhaling, maar zoals ik al zei is het resultaat me deze maand totaal niet tegengevallen. Klinkt stom, maar met minimale inzet is het me dus wél gelukt om af te vallen. Natuurlijk niet zoveel als dat ik me met meer focus had ingezet, maar ik ben in ieder geval niet gelijk gebleven of aangekomen, dus tevreden! Qua centimeters ben ik in de afgelopen maand 4,5 centimeter kwijt: dat is samen met de 37 centimeter van de vorige maand dus 41,5 centimeter. Als ik het allemaal op een rijtje zet, is de stand van zaken na deze derde maand leefstijl omgooien als volgt: +1 centimeter rondom mijn navel (totaal 11 centimeter), 0,5 centimeter rondom mijn borst (totaal 4,5 centimeter), 1 centimeter van mijn taille (totaal 9,5 centimeter), 0 centimeter van mijn dijen (totaal 3,5 centimeter) en 3 centimeter van mijn heupomvang (totaal 12 centimeter). Ik ben qua kilo’s 1,2 kilo afgevallen, in totaal nu 4,1 kilo kwijt. Mijn vetpercentage is afgelopen maand met 0,8% gedaald, het totaal staat nu op 3,8%. Mijn spiermassa is onveranderd, dus dat is helemaal top! Mijn doelen voor de komende maand zijn:

  • Achter het bakken van het bananenbrood staat nu een vinkje, blijven de baked oats nog over. Ik stel als doel om twee varianten uit te gaan proberen.
  • Tijd tekort? Dat is hier meer regel dan uitzondering, maar dan moet ik niet te moeilijk denken. De eetswitches die bij ‘Gezond Gemak’ staan, bieden dan uitkomst. Ik ga me hierin verdiepen!
  • Wandelen, fysio oefeningen én de Smart Bike: op zoek naar een balans die mijn lijf momenteel aankan zodat ik meer in beweging kom!

Op naar maand 4! Voel jij je weleens vervelend over leefstijlkeuzes die je maakt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog