Hoe is het afgelopen maand gegaan met iedere dag minimaal een half uur bewegen? Iets met vakantiesferen die langer bleven hangen en mijn motto voor deze zomer. Tijd voor een nieuwe leefstijl-verander-goals update, lees maar mee!

Aftellen naar mijn vakantie

Nadat ik in mijn vorige update de magie van miracle morning routine voor eeuwig en altijd uitzwaaide, pakte ik de draad op een andere manier op. Met minimaal een half uur bewegen per dag was ik lekker bezig! Maar ik merkte óók dat ik toe was aan rust en dat kwam goed uit, want er stond een tripje naar Valencia gepland met vriendinnen. Ik was echt keihard aan het aftellen naar mijn vakantie, hield het bewegen tot dan toe ook goed vol. Grappig hoe ik de knop ineens kon omzetten door het bewegen te zien als een stukje self care dat ik mijn lichaam gun. Maar toen kwam de vakantie en bleven de vacay vibes wel heel lang hangen…

geen dieetmodus op vakantie lazy fitgirl - Mama's Meisje blog

Hoe gaat het met bewegen?

Heerlijk was het, vijf dagen er tussenuit zónder man en kids! Als moeder heb ik dat af en toe echt even nodig hoor en zo’n vakantie met vriendinnen was vorig jaar al supergoed bevallen, dus dit jaar gingen we voor de herhaling! Waar we vorig jaar nog behoorlijk in de relaxstand zaten en veel tijd op een strandbedje spendeerden, waren we deze keer een stuk actiever. We hebben veel gewandeld, een fietstour gedaan en dat ging prima, al was het soms ook best warm. Fijn ook dat ik in de weken voorafgaand aan de vakantie al veel had gewandeld, daardoor had ik nu weinig last van mijn bekkenklachten. Qua voeding legde ik mezelf geen restricties op. Door alles te mogen, kwam en kom ik niet opnieuw in de dieetmodus. En dat merkte ik op vakantie, want ik heb alleen maar genoten. Zowel van het ontbijtbuffet waarbij ik een lekkere sinaasappel nam en een bakje yoghurt met granen, noten en zaden als van het ijsje bij het zwembad of het wijntje bij het eten. Het was warm waardoor ik sowieso minder eetlust had en ik heb me er ook niet op een vervelende manier mee bezig gehouden, maar ben wel bewust gebleven. Maar toen kwamen we thuis en werd het in Nederland ook heel warm en dat had vooral invloed op het bewegen. Ik had er gewoon zó geen puf voor om ook maar iets te doen, dus heb ruim een week niet gewandeld en ook geen work-out op m’n sportfiets gedaan.

genieten op vakantie - Mama's Meisje blog

De stand van zaken

Van elke dag een half uur bewegen via vakantie naar even-geen-zin en nu weer de draad oppakken. We gaan het zien, want de zomervakantie komt eraan en we zijn er hier thuis zó aan toe! Ik kan zelf merken dat ik ontzettend, intens moe ben. Maar ik niet alleen, ook de kinderen. Dus: voedzaam eten, op tijd naar bed gaan. proberen dat bewegen weer op te pakken en in te bouwen maar ook niet te streng voor mezelf zijn. Ik had me bij het schrijven van de vorige update voorgenomen om mijn omvang op te meten, maar dat heb ik niet gedaan. Misschien ben ik over een tijdje weer benieuwd naar het verschil, maar voor nu voelde ik die noodzaak niet. Ik zit lekker in mijn vel, ben niet bezig met gewicht of kledingmaat en vind mezelf nu al mooi zoals ik ben, dus lekker genieten van het mooie weer, de vrije tijd en de vrolijke outfits deze zomer. Dat gun ik iedereen! We varen deze koers weer door en ik houd voor ogen: kleine stapjes zijn óók stapjes. Over iets meer dan een maand ben ik terug, tussendoor ga ik wéér op vakantie maar deze keer wél met m’n squad. En doorrr!

Hoe ga jij op het warme weer van de afgelopen weken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog