Inmiddels ben ik twee maanden onderweg met mijn leefstijl omgooien, dus tijd voor een update! Wat ging afgelopen maand goed, wat niet en ben ik afgevallen? Lees maar mee!

Leefstijl veranderen: afvallen

Fysiek sterker worden, prioriteit geven aan mijn leefstijl veranderen: afvallen zou ook mooi meegenomen zijn. De knop is om en zoals je vorige maand hebt kunnen lezen, waren mijn pogingen niet eerder zó geslaagd. Met behulp van de Lazy Fitgirl methode is mijn leefstijl omgooien ineens wél haalbaar en zie ik geen problemen, maar alleen maar oplossingen en uitdagingen. Dat wil trouwens niet zeggen dat alles van een leien dakje loopt hoor, verre van zelfs. Maar ik voel me er senang bij dat het in een langzamer tempo gaat. En dat is al een hele winst! Ik ben nu twee maanden onderweg en zoals beloofd, schreef ik weer een nieuwe update!

leefstijl veranderen afvallen suikerarm - Mama's Meisje blog

Wat ging (niet) goed?

Vorige maand vertelde ik al dat ik de eetswitch volkoren doorliep en dat ik nu ontbijt & broodbeleg onder de loep nam. Dat was een uitdaging, want ik ben geen kaas- en vleeswaren liefhebber. Het liefst eet ik zoetigheid op brood en daarnaast maken we zelf granola, maar moest ik daarvan de receptuur aanpassen zodat het Lazy Fitgirl proof zou zijn. Wat goed ging, is dat ik de honingvervanger, suikervervanger en chocoladesaus bestelde. Ook verzamelde ik een aantal recepten als opties voor ontbijt of lunch, bijvoorbeeld baked oats, bananenbrood en andere bakrecepten. En ik ontdekte twee nieuwe favorieten: Optimel stracciatella en de high protein chocolate mousse van Ehrmann. Wat niet goed ging, was dat ik de receptuur van de granola nog niet heb aangepast. Ook heb ik, buiten bananenpannenkoekjes om, nog niets gebakken. De reden? De ziekenboeg hier thuis was mijn voornaamste excuus, want om de haverklap was er één van de kinderen ziek en zelf heb ik ook nog in de lappenmand gezeten. Iedereen verzorgen, kinderen die plotseling thuisbleven in plaats van naar school of de opvang gingen, twee weekendjes weg en een volle werkagenda zorgden ervoor dat ik te weinig uren in een dag had. Mijn fysio oefeningen schoten erbij in en ik heb zo’n twee weken niet gewandeld. Dat voelde ik al snel aan mijn lijf: meer pijn in mijn schouders, nek en rug. Ook hele zware hoofdpijn werd denk ik mede daardoor veroorzaakt. Echt, de dagen vlógen hier voorbij en het was flink aanpoten om alles bij te houden. Ik voelde totaal de rust en ruimte niet om aan het bakken te slaan, maar kijk vooral terug op wat wél is gelukt. Want ik heb de stappen en switch die ik al wél doorliep, gewoon toegepast en heb de draad van het bewegen weer opgepakt zodra de storm is gaan liggen. Ik stelde mijn verwachtingen bij, niet alleen naar mezelf maar ook wat betreft het resultaat. En over dat laatste was ik positief verrast…

Nieuwe sportkleding en toffe campagne

Ik had dus geen hoge verwachtingen qua verschil in centimeters met de vorige maand, laat staan qua wat ik op de weegschaal zou zien. Zoals ik in de vorige update vertelde, weeg ik me iedere maand ondanks dat de Lazy Fitgirl methode voorschrijft om de weegschaal in de ban te doen. Ik voel me er prettiger bij om mijn lichaamssamenstelling in de gaten te houden: doel is namelijk om af te vallen in vetmassa en mijn spiermassa te behouden. Voordat ik vertel over de resultaten, verklap ik alvast dat ik merkte dat mijn kleding losser ging zitten. Ook mocht ik nieuwe sportkleding uitzoeken bij Paprika Fashion en ik ging voor een top en legging van Only Play en ben er ontzettend blij mee. Het zit als gegoten en draagt heel comfortabel. Maar er is nog iets waar ik ontzettend blij mee ben. Ik kreeg vlak voor Pasen een geweldig campagnevoorstel in mijn inbox: ik voelde me zwaar vereerd dat ik dit voorstel kreeg. Het is een samenwerking die een héle goede bijdrage gaat leveren aan mijn leefstijl omgooien goals en ik heb enorm veel zin om ermee aan de slag te gaan! Binnenkort zul je via Instagram zien wat ik bedoel :)

nieuwe sportkleding Only Play - Mama's Meisje blog

Doelen voor de komende maand

Ik had mezelf voorgenomen om niet te spieken; dat is niet gelukt haha. Ik heb één keer in de avond op de weegschaal gestaan en dat was geen denderend idee dus dat slaan we voortaan gewoon over. Qua centimeters ben ik in de afgelopen maand 17 centimeter kwijt: dat is samen met de 20 centimeter van de vorige maand dus 37 centimeter. Als ik het allemaal op een rijtje zet, is de stand van zaken na deze tweede maand leefstijl omgooien als volgt: 8 centimeter rondom mijn navel (totaal 12 centimeter), 2 centimeter rondom mijn borst (totaal 4 centimeter), 2 centimeter van mijn taille (totaal 8,5 centimeter), 1 centimeter van mijn dijen (totaal 3,5 centimeter) en 4 centimeter van mijn heupomvang (totaal 9 centimeter). Ik ben qua kilo’s wederom 1,5 kilo afgevallen, in totaal nu 2,9 kilo kwijt. Mijn vetpercentage is afgelopen maand met 1% gedaald, het totaal staat nu op 3%. Mijn spiermassa is onveranderd, dus dat is helemaal top! Mijn doelen voor de komende maand zijn:

  • Bakkers klaar? Bakken maar! Ik wil een bananenbrood bakken en minimaal 2 verschillende baked oats varianten uitproberen. Keukenprinses als ik ben, heb ik natuurlijk wel de meest simpele recepten geselecteerd. Misschien dat ik het dan nog leuk ga vinden ook. Sorry, niet zo’n fan van bakken :)
  • Shinen in m’n nieuwe sportkleding is sowieso goals, maar dan niet alleen op de bank terwijl ik het vijfde seizoen van Selling Sunset binge (morgen staat ie erop, tipje mijnerzijds)… Naast het wandelen wil ik aankomende maand toch écht meer ritme en regelmaat in m’n fysio oefeningen brengen. Ik merk aan m’n nek, schouders en rug dat dat absoluut nodig is. Ook hoop ik dat het mijn hoofdpijnklachten verminderd als ik sterker word in mijn core.
  • Aan de slag gaan met de derde eetswitch: vetten. Dat doel neem ik dus mee van de vorige keer.
  • Poging twee om m’n nieuwsgierigheid te onderdrukken en écht pas te meten en te wegen op één dag voor het verschijnen van de volgende update. Ik praat jullie weer bij over 4 weken!

Leefstijl omgooien maand 3: ik ga er weer voor! Heb jij weleens baked oats gegeten? En welke sportkleding draag jij het liefst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog