Werken aan je leefstijl maar vind je bewegen volhouden moeilijk? In deze blog deel ik 4x tips om meer te bewegen! Lees je mee?

Niet zo’n geboren fitgirl

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik mijn leefstijl over een andere boeg gooide en besloot om meer te werken aan mijn gezondheid. Door voedzaam en voldoende te eten ben ik inmiddels al heel wat centimeters in omvang kwijtgeraakt, maar een leefstijl is natuurlijk niet alleen maar eten. Bewegen is hier voor mij ook een heel belangrijk onderdeel in, zeker omdat ik nog steeds met bekkenklachten kamp. Door voldoende te bewegen voorkom ik dat ik veel pijnklachten heb en de verkeerde spieren ga aanspreken waardoor overbelasting ontstaat. Maar uit ervaring weet ik: dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Ik ben gewoon niet zo’n geboren fitgirl, heb geen oerdrang om te sporten en moet mezelf er écht toe zetten. Dat betekent trouwens niet dat ik de hele dag maar op de bank hang: ik probeer mezelf wel degelijk een schop onder mijn kont te geven en mezelf tot bewegen aan te zetten. Ik besloot de tips die mij hierin helpen, met je te delen: tips om meer te bewegen!

Kies een sport die bij je past

De belangrijkste tip om meer te bewegen en het vol te blijven houden, is om iets uit te kiezen dat bij je past. De één typt bij wijze van spreken ‘sportschool ridderkerk‘ in op Google, sluit een abonnement af en begint, terwijl de ander absoluut niet blij wordt van de gedachte aan een sportschool abonnement. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden: bijvoorbeeld door lid te worden van een gezellig volleybalteam, twee keer per week baantjes te gaan zwemmen of nu toch eens die outdoor hardlooptraining te gaan volgen. Ook zijn er veel gratis manieren om meer te bewegen, zoals wandelen of een work out via YouTube. En soms kom je er gaandeweg achter dat het tóch niet je ding is, dan kun je natuurlijk altijd stoppen en op zoek gaan naar een betere optie!

Leefstijl 4x tips om meer te bewegen - Mama's Meisje blog

Maak bewegen onderdeel van je routine

Een boodschapje nodig bij de drogist? Pak de fiets! Een afspraak op de vierde verdieping? Sla de lift over en loop trap! Het zijn hele simpele dingen, maar wel maniertjes om bewegen onderdeel van je routine te maken. Zo vind ik het heerlijk om – nu de dagen weer langer worden – als de kinderen in bed liggen nog even te gaan wandelen. Door in het voorjaar en de zomer deze routine op te pakken en aan te wennen, is de kans groter dat ik dit in het najaar blijf volhouden.

Het mag leuk zijn!

Iedere dag een lange wandeling om meer te bewegen klinkt niet in ieders oren even plezierig. Maar bewegen kun je leuker maken, bijvoorbeeld door een spannende podcast te beluisteren terwijl je de benenwagen gebruikt. Of neem de hond mee, vraag die ene vriendin (die je al veel te lang niet gesproken hebt) om gezellig samen te wandelen in een mooi natuurgebied: je bent vast creatief genoeg om hier een plezierige activiteit van te maken.

Leg jezelf niet teveel druk op

Misschien wel de meest gemaakte fout voor mensen die er alles aan doen om meer te bewegen, daarin verzanden en de draad niet opnieuw oppakken: teveel willen. Leg jezelf niet teveel druk op: om meer te bewegen en dit langdurig te blijven volhouden is tijd, geduld en opbouw nodig. Niemand leert een marathon te rennen in één dag en dus is er helemaal geen reden om je schuldig te voelen als jij er in een drukke week niet aan toe bent gekomen om te bewegen. Het overkomt iedereen weleens, het is de waan van de dag. Het belangrijkste is dat je dit voor jezelf doet en dat je het jezelf gunt om de draad weer op te pakken. Werken aan je doelen is soms twee stappen vooruit, af en toe weer een pas op de plaats of zelfs een stapje achteruit. Maar onthoud: kleine stapjes zijn ook stapjes. Veel beweegplezier!

Welke tips om meer te bewegen kun jij nog toevoegen aan dit lijstje? Ik lees graag je reacties in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer