Onze nieuwe slaapkamer is klaar en van Smulderstextiel.nl mocht ik nieuw landelijk beddengoed uitzoeken! Benieuwd naar wat er in mijn winkelmandje verdween? Kijk maar mee!

Nieuwe slaapkamer

Zoals je in de blog over onze nieuwe slaapkamer kunt lezen, hebben we deze ruimte in huis flink onder handen genomen. Vanwege een schimmelprobleem op de muur besloten we de gehele kamer maar gelijk te restylen. Een nieuw kleurenpalet afgestemd op het behang, nieuwe accessoires en een andere sfeer. Bij een nieuwe slaapkamer hoort ook nieuw beddengoed dus ik was helemaal enthousiast dat ik van Smulderstextiel.nl mocht shoppen en kiezen uit hun uitgebreide assortiment! In deze blog laat ik zien welk beddengoed ik bestelde.

Slaapkamer inspiratie landelijke slaapkamer industrieel romantisch beige boho - Mama's Meisje blog

Landelijke dekbedovertrekken

Misschien heb je hem al voorbij zien komen: de blog met daarin het moodboard. In eerste instantie was het de bedoeling dat onze nieuwe slaapkamer vooral een bohemian sfeertje zou ademen. Maar toen we onze behangkeuze eenmaal hadden gemaakt, ging het toch meer de landelijke en een tikkeltje industriële kant op. Het behang is vrij robuust, er hangen posters boven het bed, de nachtkastjes zijn zwart en het bed wit. Om de rust te bewaren, wilde ik mooi landelijk beddengoed zonder al teveel poespas. Via Pinterest ging ik op zoek naar inspiratie: welke kleuren en eventuele prints zouden mooi staan in ons interieur? Via de website van Smulderstextiel.nl kon ik dankzij de uitgebreide keuzehulp een selectie maken van landelijke dekbedovertrekken die matchen met mijn wensen. Ik selecteerde de maat, de stijl en enkele kleuren, waarna er allerlei mooie opties uitrolden. Het kiezen kon beginnen!

Perfecte match!

Beddengoed is een heel belangrijk onderdeel van het creëren van het juiste sfeertje, want tegenwoordig kun je met de juiste stoffen, kleuren of illustraties mooi aansluiten op de meubels, muren en vloeren waardoor er een perfect geheel ontstaat. Allereerst koos ik uit de geselecteerde landelijke dekbedovertrekken een zandkleurige variant van 100% katoen (Ambiante Cotton Uni dekbedovertrek Sand). De kleur is prachtig en het materiaal is ventilerend, wat ook weer perfect is bij ons donzen dekbed. Het geeft een heel elegant effect, zeker ook omdat ik er twee nieuwe hoofdkussens bij bestelde. Dit is een medium hoofdkussen van Snoozing Swiss Dreams met een gemiddelde stevigheid die geschikt is voor zowel rug- als zijslapers. Ik bestelde hier twee witte kussenslopen bij. We hebben nu in totaal 4 kussens op bed staan, waarvan twee voor de sier. Ik vind dat een erg luxe uitstraling geven en het past precies bij de sfeer die ik wilde op onze nieuwe slaapkamer!

landelijke dekbedovertrekken flanellen dekbedovertrek beige natuurlijke print - Mama's Meisje blog

katoen flanel teddy plaid - Mama's Meisje blog

Eerste flanellen dekbedovertrek

Naast het effen zandkleurige dekbedovertrek, viel mijn oog op landelijk beddengoed met een printje. De meeste prints vind ik al snel te druk, te ouderwets of net niet lekker matchen met de rest van de inrichting op onze nieuwe slaapkamer. Dat geldt niet voor het flanellen dekbedovertrek van Zo!Home (Jolina) met een subtiele natuurprint. Het witte oppervlak is namelijk voorzien van taupekleurige takjes met fijne blaadjes eraan. Op de foto’s zie je dat ik de slopen van deze set heb gebruikt want die matchen perfect met de effen set. Een prachtig effect! Normaliter heb ik altijd beddengoed van katoen, maar ik was erg nieuwsgierig naar flanel. Flanel is heerlijk zacht en past zich aan aan je lichaamstemperatuur. Omdat flanel de warmte goed vasthoudt, is een flanellen dekbedovertrek ideaal voor in de koudere wintermaanden. Daarnaast is de stof ademend en heeft een goede vochtabsorberende werking. Om het geheel af te maken, koos ik voor een robuust fleece plaid van Unique Living (Knut fleece plaid in kleur ‘honey’) die een gemêleerde look heeft. Deze plaid is enorm zacht en ik vind ‘m heel tof doordat het robuuste van het behang op deze manier weer terugkomt op het bed. Deze plaid is er trouwens in nog veel meer kleuren en is ook ideaal voor als je ’s avonds op de bank een serie kijkt onder een dekentje! Enkele jaren geleden hebben we ook beddengoed gekregen van Smulderstextiel.nl, dit gebruiken we nog steeds en we zijn enorm tevreden over de kwaliteit. Dit landelijk beddengoed maakt het helemaal af!

Wat vind jij van ons nieuwe beddengoed? En heb jij al eens een flanellen dekbedovertrek gekocht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer