Van La-Roche Posay ontving ik de nieuwste Lipikar Lait bodymilk om uit te proberen. Dus smeerden Suus en ik erop los, want deze bodymilk is niet alleen geschikt voor mama, maar ook voor haar! Hoe dit beviel vertel ik vandaag op de blog.

Zwanger + winter = droge huid

Al eerder vertelde ik over de invloed van de zwangerschapshormonen op mijn huid. Tel daar het koudere winterweer bij op en je begrijpt: instant droogte. Ik smeer mijn huid altijd braaf in met een verzorgingsproduct na het douchen en gebruik milde producten, maar toch heb ik tijdens mijn huidige zwangerschap issues om hét product te vinden dat ervoor zorgt dat ik geen trekkerig gevoel heb op mijn huid. Het ene product voedt niet voldoende, het andere product is zo rijk dat het een vette plaklaag op mijn huid achterlaat. Toen ik dus het pakket van La Roche-Posay ontving, was ik erg benieuwd of dit dan de uitkomst zou zijn!

SAM 4708

La Roche-Posay Lipikar Lait Voedende Bodymilk

De producten van La Roche-Posay zijn mij niet onbekend. In de tijd dat ik in de apotheek werkte, kwamen er regelmatig mensen met allerlei huidproblemen aan de balie en ik adviseerde het dan graag. La Roche-Posay staat wat mij betreft aan de top als het gaat om huidverzorging: als specialist van de gevoelige huid ontwikkelen zij hun producten onder andere in samenwerking met dermatologen. De Lipikar Lait voedende bodymilk is geschikt voor de gevoelige en droge huid. Kenmerken hiervan zijn een trekkerig en onaangenaam gevoel, zoals ik dus veel ervaar. Deze bodymilk bevat volgens de verpakking een formule met herstellende cold cream, verrijkt met o.a. 10% karitéboter, 60% thermaal bronwater van La Roche-Posay en Niacinamide (ook bekend als vitamine B3) om een droge en kwetsbare huid langdurig te beschermen. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

SAM 4714

Mijn ervaring met Lipikar Lait Bodymilk

De bodymilk is verpakt in een tube, waardoor het makkelijk en hygiënisch te doseren is. Het valt me gelijk op dat het product zich goed uit laat smeren en dus zuinig is in gebruik. Dat vind ik een pluspunt, want producten van La Roche-Posay zijn niet goedkoop en dan is het prettig als je product niet al te snel op is. De bodymilk ruikt fris, een aangename geur en trekt na opbrengen snel in mijn huid. Grootste pluspunt: ik merk dat de bodymilk géén vette laag op mijn huid achterlaat maar mijn huid juist ontzettend zacht maakt. Ook heb ik geen trekkerig gevoel na het aanbrengen ervan, wat ik met andere producten dus wel ervaar (en dus meer smeer om er vanaf te komen). Ook de huid van Suus reageert goed op deze bodymilk, waarvan de formule helemaal ‘gestript‘ is zodat het geschikt is voor jong en oud. Heb je dus ook moeite met het vinden van een product dat rijk aanvoelt voor je droge huid maar zonder vervelende plaklaag of amper smeerbaar? Dan is deze Lipikar Lait bodymilk van La Roche-Posay de moeite waard om te proberen.

La Roche-Posay is verkrijgbaar bij verschillende apotheken en verkooppunten. Check hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Lipikar Lait bodymilk 200 ml is verkrijgbaar voor €12,95 bij mijnhuidonline.nlLa Roche Posay Lipikar review

Heb jij last van een droge huid? Ken je de producten van La Roche-Posay? Heb je ze zelf in gebruik of wel eens geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking