Tel jij ook af naar de zomervakantie? Tijd om je koffer in te pakken! Ik deel 8 inpaktips met je: zo bespaar jij ruimte in je koffer!

Een tripje naar de zon

Als je door het raam naar buiten kijkt, kun je wel stellen dat het voorjaar begonnen is! Hoewel de zon zich in Nederland sinds vorige week volop laat zien, is het buiten de landsgrenzen ook goed toeven. We tellen massaal af naar de zomervakantie: met schoolgaande kinderen ben je natuurlijk aan die periode gebonden om op vakantie te gaan! De één rijdt met de caravan naar Zuid-Frankrijk, terwijl de ander een tripje naar de zon maakt. Eén ding is zeker: als je op vakantie gaat, moet je inpakken! Reis je per vliegtuig, dan zit je gebonden aan allerlei bagageregels, zowel qua afmeting van je cabine koffer of ruimbagage, maar ook aan het gewicht. Misschien heb je wel 20 geweldige outfits die je mee wilt nemen op vakantie, maar of dat allemaal gaat passen…? Ik deel 8 inpaktips met je om ruimte te besparen in je koffer. Zo blijft er ook nog ruimte over voor souvenirs!

Koffer inpakken tips

Een goede voorbereiding is key: als je op vakantie gaat, wil je op de plaats van bestemming geen stress hebben omdat je items mist of te weinig keuze in je kleding hebt. Máár de mogelijkheden zijn natuurlijk niet eindeloos: als je koffer te zwaar is, moet je bijbetalen en je bent gebonden aan beperkte ruimte. Ruimte besparen in je koffer is dus altijd een goed idee: stel je voor dat je iets leuks shopt of een souvenir wilt meenemen. Dan is ruimte overhouden voor de terugweg wel zo fijn! Check van tevoren goed welke afmetingen voor handbagage en voor ruimbagage zijn toegestaan. Vaak mag je standaard een rugtas en een handtas meenemen en dien je een trolley als handbagage en/of ruimbagage bij te boeken. Ik boek áltijd een trolley voor handbagage bij, verderop in deze blog vertel ik waarom. Ook reis ik altijd met zogenaamde hardcase koffers, zoals deze reiskoffers bij Eminent. Dit zijn mijn 8 inpaktips:

1. Wat gaat in welke koffer?

Reis je met handbagage én ruimbagage? Dan is het slim om je van tevoren af te vragen wat in welke koffer gaat. Ik lees dit bijna nooit tussen inpaktips, maar wat nou als je op zonvakantie gaat en je koffer raakt kwijt? Je weet wel: die koffer waar je bikini, slippers en zomerjurkjes in zitten… Daarom doe ik áltijd mijn bikini (en bh’s) in mijn handbagage, net als een paar slippers en een of twee outfits. Ook mijn make-up gaat mee in de handbagage. Zo weet ik zeker dat ik de eerste dagen vooruit kan als mijn ruimbagage kwijt zou raken!

2. Rol kleding op

Ik zie weleens van die vacuümzakken getipt worden, maar die moet je met een stofzuiger ‘plat’ maken. Kom je meteen op een praktisch puntje, want waar haal jij een stofzuiger vandaag in je all inclusive hotel aan de Spaanse costa? Veel makkelijker als we het hebben over inpaktips: rol kleding op! Zo neemt het minder ruimte in!

Ruimte besparen in je koffer 8 inpaktips! - Mama's Meisje blog

3. Mix en match kleding: combineren!

Zóveel leuke outfits, zo weinig ruimte! Het toverwoord is combineren: zorg ervoor dat je items onderling kunt mixen en matchen zodat weer een nieuwe outfit ontstaat. Check zeker even deze capsule wardrobe tips voor op reis!

4. Reis je samen?

Reis je met meerdere personen? Slim om dan spullen te verdelen over meerdere koffers, zodat als er een koffer kwijtraakt, je in ieder geval één koffer nog hebt. Maar je kunt het ook omdraaien: wij boeken tijdens onze girlstrip met vriendinnen altijd één gezamenlijke koffer omdat de handbagage alleen net niet voldoende is. Om ruimte te besparen, overleggen we altijd wie wat meeneemt qua toiletspullen en dergelijke. Scheelt weer en is dus een onmisbare in dit lijstje met inpaktips!

5. Mini toiletartikelen

De één is fan, de ander vind het maar onzin: mini toiletartikelen. Je leest hier áltijd over als je op zoek gaat naar inpaktips: het scheelt al enorm in gewicht. Neem een grote shampoofles of een mini die genoeg is voor de duur van je verblijf en tel uit je winst. Ik ben team ‘mini’s zijn superhandig’ want het bespaart zóveel ruimte! Het aanbod bij diverse drogisterijen is ook zeer uitgebreid dus ik red me er prima mee. Kan me indenken dat als je erg merkvast bent, dat mini’s niet altijd beschikbaar zijn. Tipje mijnerzijds: scoor van die handige reisflesjes en potjes, daar doe je dan een beetje dagcrème/haargel of iets dergelijks in van het product dat je graag gebruikt. Scheelt alsnog in ruimte en gewicht!

6. Zwaarste dingen onderin

Vaak ligt de koffer uitgeklapt op de grond of op je bed en dan: inpakken maar! Maar als de koffer rechtop staat, dan zakt alles richting de wieltjes. Slim dus om de zwaarste dingen (bijvoorbeeld schoenen, toiletspullen) onderin in te pakken: zo dicht mogelijk bij de wieltjes. Wel zo fijn dat alles op de plaats van bestemming nog enigszins netjes in de koffer zit!

7. Check je bestemming!

Is er een föhn aanwezig in de accommodatie? Zijn er badlakens beschikbaar voor een het zwembad? Zonde als je dit allemaal inpakt terwijl je die ruimte in je koffer ook anders had kunnen benutten. Van alle inpaktips is dit misschien wel de meest ruimtebesparende, even checken dus!

8. Inpaktips: de vuile was…

Aan alles komt een einde en dan ga je met een volle koffer vuile was weer naar huis. Misschien heb je een aparte sectie in je koffer waar je de gedragen kleding in stopt, maar je kunt ook een vuilniszak meenemen. Die is ook waterdicht en dat is weer handig als je geen gebruik meer maakt van de kamer, maar wel nog tijd genoeg hebt om een duik te nemen voordat je het vliegtuig weer in stapt. Tussen diverse inpaktips lees je weleens dat sommige hotels ook een wasservice aanbieden. Zelf zou ik dat de kosten niet waard vinden, maar die overweging maak je uiteraard zelf!

Welke inpaktips vind jij praktisch om ruimte in je koffer te besparen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog