Lezen is mijn ultieme ontspanmoment en sinds ik een nieuwe e-reader van Coolblue kreeg, lees ik meer dan ik in de afgelopen jaren deed. In deze Kobo Libra 2 review deel ik alle ins & outs met je én vraag ik om leuke boekentips! Lees je mee?

Geboren boekenwurm

Dat ik er vroeg bij was, daar is geen twijfel over mogelijk: ik was nog maar 5 jaar toen ik zelfstandig boeken begon te lezen. Nee, geen aap-noot-mies verhaaltjes: ik begon met de kinderbijbel. Al snel passeerden allerlei bekende kinderboekenseries de revue en nadat ik mijn eigen voorraad té snel uitgelezen had, fietste ik wekelijks naar de bibliotheek. Ik zat altijd met mijn neus in de boeken, letterlijk en figuurlijk. Op de middelbare school vond ik het geen probleem dat er voor Nederlands verplicht gelezen moest worden, maar eenmaal aan de studie dook ik in andere materie. Totdat het bijna helemaal stopte: sinds ik moeder ben, heb ik amper een boek aangeraakt. Ik heb nog nooit zo weinig gelezen als in de afgelopen jaren, maar voelde er enkele maanden geleden weer iets meer ruimte voor. Ik blies mijn Kobo Plus abonnement weer nieuw leven in en genoot weer van een oh zo welkom ontspanmomentje in mijn drukke leven als working mom. Ik kan mezelf echt helemaal verliezen in een goed boek en ben dan dus totaal ergens anders met mijn gedachten. Superfijn! En het werd nóg fijner, want Coolblue stuurde mij de Kobo Libra 2 toe: een e-reader die niet alleen geschikt is om mee te lezen, maar ook om naar luisterboeken te luisteren. En dat is een welkome afwisseling voor mij, want na een dag teksten typen achter mijn laptop, is dat erg ontspannen voor mijn ogen.

Kobo Libra 2 review ervaring beoordeling test - Mama's Meisje blog

Kobo Libra 2 review

Als het vroeger kinderbedtijd was, mocht ik van mijn moeder altijd nog even lezen. Daar was ik als booklover natuurlijk erg blij mee, maar ik kreeg wel snel van die lamme armen. Lezen terwijl ik op mijn buik lag, was voor mijn nek niet fijn dus hield ik het boek boven me. Nou, dat hield ik natuurlijk niet zo lang vol! Dat gaat me vandaag de dag niet meer gebeuren, want de Kobo Libra 2 weegt slechts 215 gram. Ik twijfelde bijna of er wel iets in het pakketje zat toen het bezorgd werd, zo licht. Verder is het design van deze e-reader heel stijlvol en heeft het een ergonomische handgreep, waardoor vasthouden nog comfortabeler is dan de Kobo Aura die ik al had. Andere specificaties die niet in deze Kobo Libra 2 review mogen ontbreken, zijn:

  • De Kobo Libra 2 is waterdicht, dus je kunt ‘m overal mee naartoe nemen: in bad, naar het strand, naar het zwembad.
  • Via een Bluetooth verbinding is het met de Kobo Libra 2 mogelijk om naar luisterboeken te luisteren die je via de Kobo Store aanschaft of leent via een Kobo Plus abonnement. Ik vind dit ideaal na een lange werkdag waarin ik vooral naar een scherm heb getuurd tijdens het maken van content. Ik merk dat mijn ogen dan vermoeid zijn, dus dan is het luisteren naar een boek fijner. Voorheen had ik het vooroordeel dat dit vooral voor ouderen en slechtzienden bedoeld is. Sinds ik de podcasts heb ontdekt, sta ik hier wél voor open en vind ik het lekker ontspannen: oortjes in, kop thee mee, lekker onder m’n dekbed kruipen en luisteren maar!
  • De Kobo Libra 2 heeft een 7 inch scherm dat blauw licht filtert en de helderheid en kleurtemperatuur automatisch aanpast aan je omgevingslicht.
  • Met 32 GB geheugen kun je tot wel 30.000 e-books (standaard formaat) opslaan.
  • De Kobo Libra 2 wordt standaard geleverd met een usb C kabel (dus geen adapter voor het stopcontact).
  • De Kobo Libra 2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Beide uitvoeringen kosten op het moment van schrijven €189,99 en zijn verkrijgbaar bij Coolblue.

e-reader geschikt voor luisterboeken bluetooth waterdicht ervaring beoordeling test - Mama's Meisje blog

Boekentips voor mama’s welkom!

Inmiddels skip ik regelmatig een avondje series kijken en laat ik het bad vollopen of kruip ik onder m’n dekbed om lekker te lezen! Ik vind het als drukke mama de perfecte manier om even helemaal op te laden en met mijn gedachten ergens anders te zijn dan bij huishoudelijke to do’s, drukke agenda’s en dingen die door mijn hoofd blijven malen. De Kobo Libra 2 bevalt mij erg goed: het is een superfijne e-reader die het lezen en luisteren van boeken tot een ontspannen activiteit maakt. Precies wat deze mama nodig heeft! Ik lees graag waargebeurde verhalen, maar ben momenteel vrij inspiratieloos. De boeken van Marlies Koers staan bijvoorbeeld op mijn lijstje omdat ik zoveel enthousiaste reacties voorbij zag komen op social media. Dat beschrijft ook wel het soort lezer dat ik ben: ik lees vooral boeken die ik ken van ‘horen zeggen’. Ik vind het moeilijk om zelf te kiezen als ik door het Kobo Plus aanbod blader, dus boekentips voor mama’s zijn welkom! Niet alleen over moederschap hoor: ik ben vooral benieuwd wat jouw enthousiast maakte over de titel die je mij tipt! En door ze onder deze blog of onder de Instagrampost te noemen, kunnen andere mama’s ook meelezen en de tips eventueel opslaan. Ook schreef ik over welke boeken ik gelezen heb, daar staan misschien ook tips voor je tussen.

LEES OOK: MIJN GELEZEN BOEKEN 2022 OP EEN RIJTJE!

Welke boekentips mag ik niet missen? En heb je na het lezen van deze Kobo Libra 2 review nog vragen of opmerkingen? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1