Acht weken lang konden onze dames niet naar de kinderopvang. Tijd voor deze mama om haar creatieve skills voor de dag te halen! Ik deelde wekelijks enkele knutseltips via Instagram en kreeg daar zoveel leuke reacties op, dat ik besloot ze in één overzicht op de blog te verzamelen! Knutselen met peuters is namelijk geen hogere wiskunde en wie weet haal je inspiratie uit de foto’s in deze blog. Kijk je mee?

Knutseltips

Halverwege maart zag mijn voorlopige planning er ineens héél anders uit. Vanwege de uitbraak van het coronavirus sloot de kinderopvang en waren de kinderen ineens fulltime thuis. Het was een geluk bij een ongeluk dat ik normaliter vanuit huis werk, waardoor wij geen capriolen hoefden uit te halen om alternatieve opvang te regelen. Toch was het even schakelen, maar na een tijdje hadden we een ‘soort van’ routine waardoor we zonder noemenswaardige kleerscheuren door deze intelligente lockdown zijn gekomen. Ik was hoogzwanger en had weinig puf, maar verzamelde het laatste beetje creativiteit dat ik nog in me had en maakte samen met mijn kinderen een aantal leuke knutsels. Knutselen met peuters is een uitdaging, maar via Instagram kreeg ik zóveel leuke reacties op mijn knutseltips, dat ik ze nog een keer voor je op een rijtje zet. Voor als je eens op zoek bent naar inspiratie!

Knutseltips knutselen met peuters - Mama's Meisje blog

Knutselen met peuters

In totaal maakten we bijna 20 knutsels, de één simpeler dan de ander. Verwacht geen hoogstaande kunstwerken: ik ben aanvoerder van team makkelijk en speel graag in op de aandachtsspanne van mijn dames. Knutselen met peuters duurt in mijn beleving namelijk maximaal een half uur, als we dat al redden. Peuters willen snel resultaat zien en daarna weer door met het volgende wat ze zich in hun hoofd hebben gehaald. Dan spreek ik natuurlijk vanuit eigen ervaring, maar door mijn knutseltips te delen via mijn stories op Instagram, kreeg ik superveel reacties van mama’s die heel blij waren met de ideeën! Soms maakte ik gebruik van kant-en-klaar pakketjes, de andere keer verzamelde ik de benodigdheden bij elkaar. Via mijn Instagramaccount (@mamas_meisje) kun je alle knutseltips stap voor stap uitgewerkt terugvinden onder de highlight ‘Knutseltips’. In onderstaande afbeelding zie je precies wat ik bedoel!

highlight knutselen Instagram @mamas_meisje - Mama's Meisje blog

Makkelijke knutselideeën

We gingen de afgelopen maanden, tijdens de sluiting van de kinderopvang, wekelijks aan de slag met allerlei creatieve dingetjes. Voorwaarde was wel dat het makkelijk uit te voeren is. Het één verdient misschien meer de naam ‘knutsel’ dan het ander, maar onderstaande makkelijke knutselideeën kun je terugvinden op mijn Instagramaccount. In de highlight die hierboven wordt aangewezen, vind je stap voor stap uitleg met welke benodigdheden we gebruikten en hoe we vervolgens tot onderstaande eindresultaten kwamen. Wie weet zit er een leuk idee voor je tussen!

KNUTSELEN MET KARTON: CHECK DEZE TIP!

ideeën knutsels voor jonge kinderen makkelijk simpel - Mama's Meisje blog

 • (verjaardags)kaartje maken
 • cakejes versieren
 • nagels lakken
 • kraaltjes plakken
 • paaseieren verven
 • Woezel & Pip werkjes

knutselen met peuters ideeën inspiratie knutseltip knutselinspiratie - Mama's Meisje blog

 • mozaïek verven
 • kapsels plakken
 • paashangers maken
 • paasvaasjes maken
 • paaskaartjes maken

leuke vermaaktips wat te doen met peuters op een regenachtige dag - Mama's Meisje blog

 • kuikentjes maken
 • knippen/prikblok
 • lente tafereeltje
 • funmais plakken
 • zaadjes planten
 • bekers versieren

Leuke spelletjes en activiteiten voor peuters binnen en buiten Mamas Meisje blog

Nog meer inspiratie

Ben je, naast knutseltips voor peuters, op zoek naar nog meer inspiratie om je peuter te vermaken? Ik maakte een leuk overzicht met leuke spelletjes en activiteiten voor peuters, voor zowel binnen als buiten! Ook staan er enkele spelletjestips in die blog genoemd. Wil je het nuttige met het aangename combineren? Laat je peuter meehelpen in het huishouden! Ik maakte een handig overzicht met huishoudelijke klusjes waar peuters mee kunnen helpen. En wat dacht je van leuke waterspelletjes bij zomerse temperaturen? Ideeën genoeg!

Welke knutseltips voor peuters vind jij het leukst? En heb je nog meer suggesties? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1