Wat heb ik nu weer in huis gehaald? Ik was weer eens bij Action en spotte iets nieuws: kneedbare klei voor in bad en kneedbaar schuim zeep. Dat moest natuurlijk gelijk getest worden! Is het één en al ellende of levert het écht speelplezier op? Lees maar mee!

Bad is leven

Volgens mij heb ik het al eerder verteld, maar mijn kinderen zijn echte waterratjes. In bad gaan is hier één van de favoriete things to do, dus je kunt wel stellen dat bad leven is… Inmiddels hebben we al een ruime collectie badspeelgoed aangelegd om het spetteren nóg leuker te maken. Een watermolentje, badboekjes, bekers en badeendjes. Niet bijster origineel maar het staat garant voor veel speelplezier. Ik was dan ook nergens naar op zoek, toen ik bij Action iets nieuws spotte! Kneedbare klei voor in bad en kneedbaar schuim zeep. Ik besloot de proef op de som te nemen en deze producten mee naar huis te nemen. Mijn peuter was behoorlijk amused toen mama dit gelijk dezelfde dag wilde testen. Of het een succes was? Ik kan alvast vertellen dat alles verkleurde…

Kneedbare klei voor in bad & Kneedbaar schuim zeep van ACTION! - Mama's Meisje blog

Kneedbare klei voor in bad (badklei)

Klei is ook al zo’n hobby van mijn peuter en het liefst doet ze dat iedere dag. Volgens mij is er geen enkel huishouden waarin de potjes klei nog de originele kleuren bevatten en kun je beter spreken van ‘gemêleerde klei‘. Omdat klei vaak zo’n troep geeft, sta ik niet altijd zo te juichen, maar vooruit. Kneedbare klei voor in bad leek me dus erg handig: geen zooi in de huiskamer maar gewoon in de badkuip. Die ik naderhand makkelijk kon naspoelen. Tijd voor de test! Ik nam de drie voorradige kleuren geel, rood en blauw mee. Allemaal hebben ze verschillende geuren: geel ruikt naar citroen (denk aan toiletverfrisser), rood ruikt naar aardbei (deed me denken aan Bubblegum kauwgom) en blauw kan ik niet duiden, maar ruikt van deze drie het mildst. In iedere verpakking, die per stuk €1,79 kost, zit 100 gram kneedbare badklei. Tevens staat op de verpakking vermeld dat deze kleizeep niet geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar en niet eetbaar is. Aangezien Suus niet zonder toezicht in bad gaat, gaan we voor de test. Zodra Suus in bad zit en het blokje klei raakt het water, kleurt dit blauw en schuimt het. Ook haar handjes kleuren blauw en niet zo’n beetje ook. Zelfs haar bikini (die we voor de foto aandeden) kleurt blauw. HELP! Waar ben ik aan begonnen?! Allemaal paniek om niets, want het spoelt erg makkelijk weer weg en liet bij ons géén vlekken achter. Suus vindt deze kneedbare klei voor in bad erg leuk, maar de uitdaging is redelijk snel weg. De klei wordt namelijk glibberig en het maken van vormpjes is daardoor niet makkelijk. Ook wordt het water zo blauw, dat de stukken die onder water verdwijnen niet zichtbaar zijn. Een grappig nieuw product en we maken de rest op, maar het volgende was een groter succes ;)

LEES OOK: IK TESTTE NIEUWE PRODUCTEN VAN KNEIPP!

klei voor in bad van de Action getest review beoordeling ervaring badspeelgoed speelgoed - Mama's Meisje blog

collage review badklei kneedbare klei zeep voor in bad Action review badspeelgoed - Mama's Meisje blog

Potjes badklei van Action in blauw, geel en rood - Mama's Meisje blog

Kneedbaar schuim zeep

Op de opvang spelen de kinderen wel eens met scheerschuim en een tijdje geleden had Suus ook mijn badschuim van Rituals te pakken. Schuim is een groot succes en daarom verwachtte ik niets minder van het kneedbaar schuim zeep dat ik voor €1,49 kocht bij Action. Het kneedbaar schuim zeep doet het meest denken aan een bus scheerschuim. De vrolijke verpakking heeft een inhoud van 250 ml en het schuim ruikt naar bosbes. Je moet voor gebruik even schudden en houdt er rekening mee dat het schuim ‘spettert‘, zoals je op de foto ziet. Maar als Suus dan eenmaal een flinke dot schuim op haar handen heeft, begint het feest. Wat een succes! Dit kneedbaar schuim zeep lost niet gelijk op in water, dat duurt (afhankelijk van de grote van de toef schuim) een minuut of 4-5. Vormen kneden, zoals de verpakking aangeeft, lukt niet, maar kneden en knijpen wel. In vergelijking met scheerschuim lost het dus minder snel op en er zit een mildere geur aan. Het is steviger en Suus vindt het echt heel tof. Ze wil zelfs bijna niet meer uit bad!

Schuim om mee te spelen in bad kneedbaar zeepschuim review ervaring beoordeling Action badspeelgoed - Mama's Meisje blog

collage review badschuim schuim speelgoed voor in bad kneedbaar van Action - Mama's Meisje blog

Heb jij dit kneedbare klei voor in bad en het kneedbaar schuim zeep al gespot bij Action? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Kneedbare klei & schuim voor in bad Pinterest - Mama's Meisje blog

 

Badklei & schuim voor in bad Pinterest - Mama's Meisje blog