De ene mama past binnen een maand weer in haar oude spijkerbroek, de ander is lid van hetzelfde team als ik. Dat je dus ’s morgens voor je kast staat en tot de conclusie komt dat die positiekleding écht passé is, maar dat je gewoon niks hebt om aan te trekken… Althans: niets waar jij je prettig in voelt! No worries, Mama’s Meisje to the rescue. Kleding na zwangerschap en keizersnede: dit zijn mijn tips!

Kleding na een keizersnede

Met drie keizersnedes op de teller mag ik mezelf inmiddels wel een pro noemen. Zo’n buikwond is allerminst fijn en de eerste weken liep ik echt fulltime in m’n positiekleding rond. Afgewisseld met een kekke campingsmoking of course, maar op een gegeven moment komt het punt waarop je weer vaker de deur uit gaat. In mijn beleving was positiekleding vanaf dat punt echt een no gomaar mijn oude kleding van vóór de zwangerschap was ook geen optie. Natuurlijk telt die buikwond mee, maar ik had ook nog maandenlang een bolle buik alsof ik nog steeds zwanger was. Na drie baby’s die op deze manier geboren zijn, heb ik een lijstje met favoriete kleding na een keizersnede. Ik deel graag mijn tips met je, want ik weet hoe vervelend het kan zijn als je op zoek bent naar alternatieven die wél lekker zitten. Dat geldt trouwens niet alleen als je middels een keizersnede bent bevallen. Kleding na zwangerschap en keizersnede: dit zijn mijn tips!

Kleding na zwangerschap en keizersnede dit zijn mijn tips! - Mama's Meisje blog

Ideale leggings voor na de bevalling

Jurkjes: ik had er een aantal met precies de juiste pasvorm in m’n kast hangen die ik na de bevalling graag aantrok. Zo’n jurkje dat de boel lekker afkleed en waarin ik me niet meer hoogzwanger voelde. Ik droeg er dan de ideale leggings voor na de bevalling onder, namelijk de positieleggings van de Lidl. Ze worden als set verkocht, zijn van stevig katoen en hebben daardoor ook een beetje een shapend effect. Prettige bijkomstigheid, want als je tot de gelukkigen behoort die nog wekenlang met kraamverband mag rondlopen, houdt deze legging alles op z’n plek. Plus er zit niet zo’n strakke rand in waardoor je zo’n zwemband effect krijgt bij je buik. Deze band valt namelijk óver je buik heen, waardoor het meer één geheel blijft in plaats van afgesneden op navelhoogte. Sowieso vind ik de positiekleding van Lidl een aanrader: een goede kwaliteit voor een prima prijs en daarom echt een budgettip! De leggings zijn al in het assortiment sinds ik zwanger was van Suus en hoewel ze soms uitverkocht zijn, worden ze tot nu toe altijd weer aangevuld. De band zit fijn bij een buikwond en daarom kunnen deze leggings niet ontbreken van je wishlist met kleding na zwangerschap en keizersnede! Deze zwangerschapsleggings kosten €9,99 per 2 en zijn van ESMARA.

Heb je de nieuwe budgetproof zwangerschapscollectie bij Zeeman al gespot?

Ideale leggings voor na de bevalling - Mama's Meisje blog

Corduroy blouse van H&M

Toen Linn een maand of 4 was, besloot ik een ochtendje te gaan shoppen omdat ik ‘helemaal niets had om aan te trekken’. Oké, ik heb de kast vol kleding maar op dat moment voelde ik me nergens prettig in óf ik paste het niet en dus was het tijd om in actie te komen. Bij H&M liep ik tegen een groene corduroy blouse aan. Deze bleek zou fijn te zijn, dat ik ‘m later ook nog in een roze uitvoering bestelde. Het voordeel van deze blouses is dat je ze op meerdere manieren kan dragen: los met een top eronder, over je broek, één kant in je broek of rok, geknoopt: net wat jij wilt. Door ‘m dichtgeknoopt over mijn broek te dragen, werd mijn buik verhuld en dat vond ik enorm fijn. Inmiddels zijn er weer allemaal nieuwe modieuze kleurtjes en las je me vraagt welke kleding na een keizersnede ik je zou aanraden, dan is dit er zeker één van!

corduroy blouse van H&M - Mama's Meisje blog

Treggings van MS Mode

Na meer dan 9 maanden in positiebroeken te hebben rondgelopen, was ik ze helemaal zat. Die dingen zijn leuk als er een baby in je bolle buik woont, maar als die eenmaal de huur heeft opgezegd… Ik vond het in ieder geval niet meer fijn als mensen me vertwijfeld aankeken: “is ze nou zwanger of toch niet?“. Vooral de positiebroeken met zo’n band om je buik accentueren het overgebleven bolletje maximaal en ik was daar gewoon klaar mee. Maar die buikwond was ook nog niet goed genezen dus wat trek je dan aan? Gewone spijkerbroeken waren geen optie, want de rits irriteerde de wond. Nou, de treggings van MS Mode! Ik ben zó blij dat ik die ontdekt heb want ze zitten heerlijk, houden rekening met vrouwelijke vormen en zijn er in superveel uitvoeringen. Ik doel op de POPPY tregging en heb er zelf inmiddels vijf: een zwarte, zwart met stipjes, jeansblauw, jeansblauw met streepjes en een grijze. Mijn ervaring is wel dat iedere wassing een andere fit heeft, dus het is slim om even te passen. Ik spotte nu ook een flared model en lichtere wassingen, dus ik gok dat ik binnenkort nog meer exemplaren een het rijtje ga toevoegen. Deze treggings kosten €29,99 per stuk, maar het loont om de aanbiedingen van MS Mode in de gaten te houden, want er zijn regelmatig fijne kortingsacties!

MS Mode treggings Poppy kleding na een keizersnede aanrader tips ervaring - Mama's Meisje blog

Tops van Bristol

In mijn zoektocht naar fijne bovenkleding in lentekleurtjes stuitte ik op deze tops van Bristol. Ik bestelde er eerst één in het wit, maar nadat ik die een dag had gedragen besloot ik de andere twee kleuren ook te bestellen. Ik heb de grootste maat besteld (xxl) waardoor de tops oversized vallen en een buikje verhullen. Verder vind ik de stof heel fijn omdat deze niet zo op je huid gaat zitten (en dus geen hobbels en bobbels accentueert). In het najaar zijn ze ook prima door te dragen met een jasje erop! De tops zijn verkrijgbaar voor €19,99 per stuk.

Bristol ideale tops voor een postpartum buik - Mama's Meisje blog

Jurken

Nog zo’n onmisbaar item op het lijstje met ‘kleding na zwangerschap’: een mooie jurk! Scoor je er één in het juiste model, dan kun je ‘m op verschillende manieren stylen en zit het nog lekker ook! Ik draag er in de zomer van die fijne elastische broekjes van HEMA onder, zodat mijn benen niet schuren en voor het shapende effect. Verder zijn er verschillende winkels die regelmatig geschikte jurken in hun collectie hebben. Ik houd zelf altijd Zeeman, Wibra, TerStal, C&A en dergelijke in de gaten, omdat je dan ook voor een redelijke budgetprijs klaar bent. Een aantal winkels hebben mooie plussize collecties die rekening houden met vrouwelijke vormen! En een jurk is soms ook nog door te dragen in het najaar/de winter: met boots, een jasje of een trui erop.

Shoppen na de bevalling

Van tevoren nam ik mezelf voor om éérst af te vallen en dan pas te shoppen na de bevalling. Maar waarom eigenlijk? Het is toch helemaal niet fijn om bijna iedere dag een kledingcrisis te hebben en je niet prettig te voelen in de kleding die je hebt liggen? Je hebt net een wereldprestatie geleverd: een heel nieuw mensje op de wereld gezet. Dus mama, goed voor jezelf zorgen en lekker shinen in een nieuwe outfit!

Kleding na zwangerschap: was dat voor jou een lastig punt? Heb je nog aanvullende tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1