TV kijken? Dat doen die dames van ons heus wel eens! En zij hebben een aantal favorieten waar graag naar gekeken wordt, dus zette ik de leukste kinderseries op Netflix en Videoland op een rijtje. Lees je mee?

Videoland en Netflix kinderseries

Hoewel onze dames dol zijn op buitenspelen, knutselen en de speelhoek overhoop halen, zijn er hier tal van dagen waarop ze lekker op de bank kruipen en tv willen kijken. En dat mag! Schermtijd is hier geen issue, waardoor ze er de ene keer amper naar talen en de andere keer behoefte hebben aan zo’n bankhangmiddagje. Op televisie kijken ze graag naar Zapp, maar dat is er niet altijd op. Wij hebben een abonnement op Disney+ maar daar staan vooral films op. Nu is Suus wel groot genoeg om haar aandacht bij de gehele Frozen film te houden, Niene lukt dat nog niet. Gelukkig zijn er genoeg Videoland en Netflix kinderseries die op hun favorietenlijstje staan. Wie weet haal je er inspiratie uit…

Series voor kinderen: Word Party

Word Party is een serie voor kinderen waarin tal van liedjes zitten die nooit meer uit je hoofd gaan. En liedjes zijn in dit geval dé grote succesfactor want daar zijn ze hier thuis dol op. Schattige babydieren Bailey, Franny, Skip en Lulu leren je kleintje op een vrolijke manier allerlei woordjes. Er zijn 5 seizoenen van minimaal 10 afleveringen per seizoen op Netflix en een aflevering duurt een klein kwartiertje. Net genoeg om even snel een wasje op te hangen!

Casper en Emma

Tot een paar jaar geleden leefde ik onder een steen en had ik nog nooit van Casper en Emma gehoord. Totdat ik een persbericht in mijn mailbox kreeg over een nieuwe film van dit olijke duo. Ergens ging er toen een lampje branden en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het favorietenlijstje met kinderseries op Netflix en Videoland. Ja, je leest het goed: de avonturen van deze vriendjes zijn in serie- en filmvorm te bewonderen op beide streamingsdiensten. Op vakantie in Afrika, al hikend in de bergen en in het theater. Wat wil je kind nog meer?

Series voor kinderen op Netflix en Videoland - Mama's Meisje blog

Chip en Pieper

Chip is een mopshondje dat naar de kleuterschool gaat en haar geheime muizenvriendje Pieper gaat overal mee naartoe. Anderen denken dat dit muisje een knuffeltje is, maar stiekem is het gewoon een echte muis. Er zitten herkenbare situaties in deze serie voor kinderen: gezinsuitbreiding, de eerste keer naar school en zwemles. Er staan 2 seizoenen op Netflix met afleveringen van 24 minuten. Dit zijn twee verschillende verhalen in één aflevering.

Butterbean’s cafe

In Butterbean’s cafe runt fee Butterbean samen met haar feeënvriendjes een buurtcafé. Ze bakken er onder andere cupcakes, tosti’s, pizza’s en maken tomatensoep. Natuurlijk verloopt niet alles altijd volgens plan en worden ze soms dwars gezeten door mevrouw Marmalady die ook een buurtcafé heeft en graag roet in het eten gooit. Dit is momenteel by far de favoriete kinderserie op Videoland van de dames. Er staat één seizoen op Videoland met afleveringen van iets meer dan 20 minuten.

Kinderfilms op Netflix

Naast bovenstaande kinderseries op Netflix, staan er ook hele mooie kinderfilms op Netflix. Zo kregen wij rond oktober een heel tof perspakket vanwege de release van de kinderfilm Fei Fei en de maan. Deze film gaat over een meisje wiens moeder is overleden. Fei Fei is ervan overtuigd dat de legende over Change, een maangodin, écht waar is en daarom bouwt ze een raket om naar de maan te reizen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik waarschijnlijk deze titel nooit had aangeklikt, maar ik ben heel blij dat ik het toch deed. Want de film is niet alleen heel mooi voor kinderen, als mama pinkte ik een traantje weg. Ook ontdekten we kortgeleden Spike & de magische steen. Deze kinderfilm gaat over een klein egeltje dat alles behalve op haar mondje is gevallen. De watervoorraad in het bos dreigt op te raken en Spike besluit samen met eekhoorn Tjum op zoek te gaan naar de Magische Watersteen. Die is in handen van de gemene berenkoning Bantur en daar begint het avontuur van hun reis.

En verder…

Natuurlijk ontbreken ook Nijntje, Brandweerman Sam, Bing en Juf Roos niet in deze lijst. Genoeg leuke kinderseries op Netflix en Videoland, ideaal voor regenachtige dagen of wanneer ze zich écht enorm vervelen.

Welke serie voor kinderen vind jouw kleintje het allerleukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1