Last minute op zoek naar dé perfecte outfit voor je zoon of dochter? Zo stel je een feestdagen-proof outfit samen!

Comfortabel shinen

It’s beginning to look a lot like Christmas! Sterker nog, over vijf dagen is het zover en ik weet niet hoe het mijn medemoeders afgaat, maar ik vind dit altijd zó’n ontzettend drukke periode! Ieder jaar opnieuw neem ik mezelf voor om alles op tijd te regelen, de rust te bewaren en qua werk een limiet in te stellen voor het aantal opdrachten dat ik aanneem. En ieder jaar opnieuw betrap ik mezelf erop dat van al die voornemens precies niets terecht is gekomen. Op tijd alles regelen? Ik sta een uur vóór de start van het kerstdiner op school alle hapjes nog te maken. De rust bewaren? Ik zou niet weten hoe, want afzwemmen, twee kerstdiners plús de ‘echte’ feestdagen in één week is gewoon veel. En als we over mijn werk gaan beginnen, dan moet ik eerlijk bekennen dat het in december eerder hollen dan stilstaan is. Helemaal niet erg hoor, want in januari is het vaak weer wat rustiger qua opdrachten. Maar het zorgt er in deze drukte wél voor dat ik regelmatig ’s avonds nog zit te werken om mijn deadlines te halen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want de outfits voor de meiden liggen al een tijdje klaar. Wat kinderkleding betreft, loop ik niet vaak achter de feiten aan en heb ik gezorgd voor lookjes waarin ze comfortabel kunnen shinen. Kortom: ik stelde voor ieder van hen een feestdagen-proof outfit samen die er niet alleen prachtig uitziet, maar óók lekker zit. Omdat ze ook gewoon lekker willen bewegen en spelen! In deze blog deel ik mijn tips met je!

Velvet flared broek

Velvet is niet meer weg te denken uit de najaarscollecties van dit seizoen. Deze stof straalt warme en luxe uit en sluit daarmee perfect aan bij een feestdagen-proof outfit. Qua kleur kun je helemaal losgaan, want de keuze is reuze. Kleuren als donkergroen, oker, paars, zwart en bruintinten doen het goed. Ik spotte een terrakleurige velvet flared broek van Vingino die je perfect kunt combineren met een mooie feestelijke top. Het voordeel van velvet is dat het lekker comfy is, want kinderen zitten natuurlijk niet stil!

Kinderkleding Zo stel je een feestdagen-proof outfit samen! - Mama's Meisje blog

Mooi gilet

Een extra laagje over je kleding is voor de grote mensen al geen slecht idee (iets met energieprijzen), maar bij een feestdagen-proof outfit misstaat het ook zeker niet! Er zijn momenteel veel leuke teddy giletjes en bodywarmers te vinden in diverse kidscollecties. En als je een redelijk basic kleurtje uitkiest zoals beige of zwart, dan combineer je ‘m niet alleen leuk voor de feestdagen, maar draagt je kindje dit item de rest van de winter ook nog door!

Glitter & glamour

Toch flink uitpakken met de feestdagen-proof outfit voor je kind? Scoor dan een jurkje, blazer, top of broek met pailletten, glitter & glamour in de sale! Daar heb je nu nog niet zoveel aan, maar vlak na de feestdagen komen dit soort items in de uitverkoop. Vaak kun je nu wel inschatten welke maat je zoon of dochter volgend jaar rond de feestdagen nodig heeft en kun je een statement item aanschaffen voor een budget prijsje!

Hoe ziet de feestdagen-proof outfit van jouw zoon of dochter eruit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer