Zomerse temperaturen in aantocht, dus een goed moment om te dubbelchecken of de outfits van je kindje(s) summerproof zijn! In deze blog deel ik kinderkleding musthaves voor de zomer die ik altijd in huis haal! Lees je mee?

Zomerkleding voor kinderen

Shoppen voor de kinderen: het is één van mijn favoriete dingen om te doen. Regelmatig doe ik een rondje door de kledingkasten van de kinderen en check ik wat nog past, wat eventueel bewaard kan worden voor een volgende ronde en wat er weg kan. Uiteraard noteer ik dan ook welke items ik voor ze moet aanschaffen. Eerder kocht ik maar raak en zag ik zóveel leuks dat ik amper de verleiding kon weerstaan. Sinds ik het bijhoud op een lijstje, koop ik stukken minder én kan ik beter mixen en matchen. Daar wordt je als budget mamablogger heel blij van, kan ik je vertellen! Natuurlijk hebben wij dan nog als bijkomend voordeel dat we drie dochters hebben, dus kan ik veel kleding doorschuiven. Mijn favoriete seizoen is de zomer en daar hoort natuurlijk zomerkleding voor kinderen inslaan bij. Trends veranderen, maar in de zomer is het veelal kleurig, fleurig en stiekem ook best basic. Daarom deel ik graag mijn kinderkleding musthaves voor de zomer met je: als je dit in huis hebt, kom je easy peasy de zomer door!

Kinderkleding musthaves voor de zomer - Mama's Meisje blog

Denim shorts en jacket

Tijdloos en onmisbaar in een zomerproof garderobe: denim! Spijker is van alle tijden en ideaal voor kinderen, want het is behoorlijk goed bestand tegen klimmen, klauteren en ravotten. Daarnaast combineert het lekker en kun je eigenlijk nooit de plank misslaan met een lichte wassing. Zo kocht ik twee jaar geleden een oversized denim jacket voor Suus en heeft Niene ‘m dit jaar voor het eerst aan. Ik ga vooral goed op used denim: dat is spijkerstof met een beetje een vale, gare effecten. Dat staat zo lekker stoer! Ook paperbag modelletjes (met een geplooide bovenkant en een ceintuur) zijn mijn favoriet, zoals een broekje dat ik in de sale spotte bij dailymonkeys.nl. Het shirtje kan dan in de broek, sandaaltjes eronder en je kleintje is good to go!

Witte tops & jurkjes

Wit bij kinderkleding musthaves voor de zomer!?‘ hoor ik je denken… Ja, je leest het goed: met witte tops en jurkjes sla je de plank namelijk nooit mis. Een witte top kun je perfect combineren met een denim short of rokje en een wit jurkje is al net zo’n tijdloos item. Oké, je krijgt er makkelijk vlekken in en die zie je natuurlijk het allerbeste op wit, maar naar mijn ervaring is dat met alle lichte kleuren het geval. En wat dragen we veel in de zomer? Precies! Dus voor mij is het geen reden om wit te laten hangen.

Zomerkleding voor kinderen - Mama's Meisje blog

Losgaan met printjes!

Basics ingeslagen? Dan kun je losgaan met printjes! Want shorts, rokjes, jurkjes en shirts zijn onmisbare zomerkleding musthaves voor kinderen en dé manier om de vrolijkheid die de zon met zich meebrengt, te versterken. Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van panterprint. Dit is dus ook in allerlei varianten in onze kasten terug te vinden. Bijvoorbeeld een panterprint short gecombineerd met een witte top of een panterprint jurkje. Maar ook pastelkleurige jurkjes met bloemenprint zijn hier favoriet. Wat ik ook een enorme musthave vind, zijn van die korte leggingbroekjes voor onder rokjes en jurkjes. Die sla ik ook altijd ruim in en als er een legging kapot is (meestal een gaatje rondom de knie), dan knip ik ‘m kort af en gebruiken we ‘m nog even door. Nou, kom maar door met dat mooie zomerweer!

Welke kinderkleding musthaves voor de zomer mogen niet in de kast van jouw kindje(s) ontbreken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer