Laten we voorop stellen dat ik geen Fred van Leer ben en ik me heus wel eens schuldig heb gemaakt of ga maken aan modeflaters. Maar jongens, er zijn een aantal dingen op het gebied van kinderkleding die ik gewoon niet vind kunnen. Gewoon. Nooit. Dingen waarvan me de nekharen overeind gaan staan en gelukkig ben ik niet de enige. Ik pieste in mijn broek van het lachen, zulke heerlijke reacties kreeg ik binnen na mijn vraag op Instagram Stories: welke wanstaltige dingen op het gebied van kinderkleding ga jij je kind écht NOOIT aandoen? Lees maar mee!

Modeflaters

Smaken verschillen! En dat is maar goed ook, want we willen er niet allemaal hetzelfde bij lopen. Toch vind ik het ontzettend leuk om me bezig te houden met de garderobe van mijn mini’s. Let ik op wat er in de mode is en probeer ik leuke outfits samen te stellen die ook nog een beetje hip zijn. Soms weet ik niet wat ik wil, maar ik weet wel héél goed wat ik niet wil. Modeflaters die ik zó wanstaltig vind, dat ze hier de deur niet in komen. Echt, gewoon niet! En remember: ik wil niemand tegen de borst stoten, maar ik doe het toch even.

foute kinderkleding combinaties crocs witte legging dont's sandalen met sokken drukke disney prints - Mama's Meisje blog

Pailletten

Je kunt geen winkel inlopen of je ziet ze: shirts en jurkjes met pailletten. Echt, een beetje glim vind ik helemaal niet erg en pailletten zijn heus leuk. Maar niet die vreselijke pailletten waar je ook nog overheen moet aaien zodat ze omkeerbaar zijn. Jeuk krijg ik ervan. Gewoon niet!

Schoenen met lampjes

Volgens mij zijn de schoenen met lampjes die tegenwoordig nog verkrijgbaar zijn, gewoon opgekocht als partijhandel toen de Schoenenreus failliet ging. Say what? De Schoenenreus ja, die ene winkel die in 2015 ten onder ging. Wat ik dan weer helemaal niet vreemd vind, getuige hun kinderschoenenafdeling vol schoenen met lampjes. Like: why? En nog erger: schoenen met Disneyfiguren. Een en al wansmaak. Gewoon niet!

Stripfiguren

Ik begeef me nu op glad ijs, want ondergetekende heeft zich meermaals schuldig gemaakt aan het kopen van kleding met stripfiguren. Een zachtroze legging met Bambi’s en een witte trui met Minnie Mouse. Als ik zeg stripfiguren, dan bedoel ik vooral de felgekleurde, schreeuwerige varianten van kleding waarop deze getekende helden pronken. En als dat dan ook nog met elkaar gecombineerd wordt… Hou op met me! Ik noem een Minions legging, gecombineerd met prachtige Disney sneakers mét lichtjes, een roze Elsa shirt en een prachtig My Little Pony pet: doe maar niet. Gewoon niet!

Uitgelichte afbeelding kinderkleding modeflaters en wansmaak - Mama's Meisje Blog

Jullie wansmaak no go’s

Dacht ik dat ik met mijn lijstje al aardig in de richting was, vergeet het maar! Na een oproepje op Instagram Stories kwamen er ontzettend hilarische antwoorden binnen. Ik presenteer: jullie wansmaak no go’s op het gebied van kinderkleding:

  • Stripfiguren: veruit het meest genoemde antwoord is stripfiguren. Ja, we weten allemaal dat kinderharten er van smelten. Prinsessenjurken en Star Wars outfits zijn héél leuk: thuis, om in te spelen of tijdens carnaval. En dus mogen de kinderen van deze mama’s een mooie pyjama of setje ondergoed met Hello Kitty, Paw Patrol, Minions of ‘noem eens wat‘ uitzoeken. Kind blij, mama heeft de schade beperkt. Nog een tip: bij ZARA zijn wel eens leuke Disney items die je wél leuk kunt combineren.
  • Crocs: oké, iedereen weet dat Crocs hét toonbeeld van wansmaak zijn, maar we moeten ook schoorvoetend toegeven dat we ze gewoon hebben staan. Let wel: voor in de tuin of op de camping. Buitenshuis dus niet. En zéker niet met van die afschuwelijke versiering in de vorm van bloemetjes, strikjes en andere applicaties. Neem maar van mij aan: ze worden er niet mooier van.
  • Eenhoornoortjes haarbanden: ik kon alleen maar lachen toen ik dit antwoord las. Haarbanden waar eenhoornoortjes op zitten. I can’t
  • Sandalen met sokken of maillot: wij moeders begrijpen allemaal hoe blij een kind kan zijn met nieuw schoeisel. Maar als er bij sandalen sokken of maillots aan te pas moeten komen, dan is het gewoon te koud. En dat geldt ook voor Crocs. End of story.
  • Witte leggings met een korte spijkerbroek erop: Kan.Echt.Niet! Witte leggings: weg ermee! Korte spijkerbroek erop: niet meer doen hoor!
  • Nep UGGS: UGGS vind ik persoonlijk al vreselijk, maar de nepvariant herken je uit duizenden. Niet alleen volwassenen lopen er op, ook kinderen. Je loopt als het ware naast je zolen… Ziet er niet uit! De fik erin!
  • Joggingpakken met ruffles en diamanten: dat het bestaat! Ik, als aanvoerder van team campingsmoking, ben pro joggingpakken, maar wel in stijl hè. Ik noem ’n panterprintje ofzo ;)
  • Onesies van fleece met Bumba, Dora of ‘ieder ander poppetje’need I say more?

Mis jij nog modeflaters in dit overzicht? Ik lees ‘m graag terug in de reacties of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1