Never a dull moment in huize Mama’s Meisje: we hebben weer klusplannen! In het najaar willen we aan de slag met de bovenverdieping en in deze blog deel ik onze plannen plús een kinderkamer moodboard. Kijk je mee?

Einde van een tijdperk

Langzaamaan nemen we afscheid van alle babyspullen die we in de loop der jaren hebben aangeschaft voor onze dochters. Zo hebben we de kinderwagen verkocht, zwaaiden we de box vaarwel, is de Maxi-Cosi al een tijdje de deur uit en zijn er, op enkele bewaarexemplaren na, ook geen babykleertjes meer te vinden in de bewaarbakken op zolder. Het enige dat nog aan de babytijd herinnert, zijn de meubeltjes op de babykamer. Al klinkt babykamer een beetje gek, want onze jongste is pasgeleden twee jaar geworden. En hoewel ze voor mijn gevoel mijn forever baby blijft, weet ik ook dat de ontwikkelingen tussen de tweede en de derde supersnel gaan. Zeg maar dag tegen die babykamer: het einde van een tijdperk komt steeds dichterbij… Als ik eerlijk ben, zie ik er niet eens heel erg tegenop. Sterker nog: ik heb superveel zin in het restylen van de slaapkamers en het schuiven met meubels! In deze blog vertel ik meer over onze plannen en deel ik een kinderkamer moodboard om je een indruk te geven van het sfeertje wat ik graag wil creëren.

ideeën inrichting slaapkamer peuterkamer - Mama's Meisje blog

Meubels doorschuiven

In eerste instantie gaan we de indeling van de kinderkamers onder de loep nemen. Zo gaat onze jongste dochter van het ledikant naar een meegroeibed. Die laatste hoeven we niet nieuw te kopen, want onze oudste dochter gaat het meegroeibed inruilen voor een eenpersoonsbed. Al een tijdje ben ik aan het speuren naar het perfecte eenpersoonsbed en ik denk dat het er eentje gaat worden met lades. Dat is namelijk ideaal om extra opbergruimte te creëren voor speelgoed, boeken of beddengoed. We gaan ervan uit dat ze dit bed een hele lange tijd gaat gebruiken en ik denk dat als ik straks een puberdochter heb, die extra opbergruimte goed van pas komt. Ook staat er nu nog een speelhoek op de kamer van de oudste. Ook deze schuift door naar de soon to be peuterkamer van de jongste. In plaats daarvan zoek ik naar een leuk kinderbureau en bijpassende boekenkast om op de kamer van de oudste te zetten. En de middelste? In haar kamer moeten we de indeling enigszins aanpassen. Zij slaapt ook in een meegroeibed en deze moeten we weer een stukje verlengen. Daardoor past het bed niet meer op de plek waar het nu staat vanwege de kledingkast, dus gaat het naar een andere wand en moet de speelgoed- en boekenkast die daar nu nog staat, een ander plekje krijgen. Op het kinderkamer moodboard krijg je een indruk van wat ik voor ogen heb.

Kinderkamer moodboard

Naast een nieuw eenpersoonsbed en kinderbureau voor de oudste, ben ik ook van plan om hier en daar wat aan de inrichting te doen. Een likje verf (ik denk aan Sikkens verf), misschien een nieuw behang of andere accessoires. Op de overloop staat nu nog een ladekast, maar hier wil ik graag een boekenplank boven maken waarop ik steeds wisselende kinderboeken kan neerzetten. En verder zullen we vooral gaan voor lichte tinten en natuurlijke materialen, omdat dit het beste past bij onze landelijke woning.

kinderkamer moodboard - Mama's Meisje blog

Zoals je ziet wil ik voor de meiden vrolijke kleuren combineren met natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en hout. Door een boho touch aan de kamertjes toe te voegen, ontstaat er een warme sfeer en hoop ik dat ze er hun eigen favoriete plekje van kunnen maken!

Wat vind jij van dit kinderkamer moodboard? Welke stijl vind jij leuk voor op de kinderkamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog