It’s a first: Suus vierde vorige maand haar eerste kinderfeestje! Het leek me een goed moment om een blog over betaalbare kinderfeestje ideeën te schrijven: 37 tips voor een budget verjaardagsfeestje!

Kinderfeestje tips

Met de verjaardagen van de kinderen in het vooruitzicht begon ik altijd al vroeg met organiseren. Ik bestelde versiering voor de sweet tables, vroeg naar het wensenlijstje zodat we een cadeau konden kopen én maakte een leuke traktatie voor op de opvang of in de klas. Maar de tijd dat ik daarmee klaar was, is voorbij. Sinds kort staat ook het organiseren van een kinderfeestje op de to do list en omdat we nu officieel in die fase zitten, vond ik het tijd worden voor een blog bomvol kinderfeestje tips! Deze kinderfeestje ideeën heb ik trouwens niet alleen bedacht, ik kreeg hulp via de vraagsticker die ik in mijn stories op Instagram plaatste. Want hoe leuk alle ideeën ook zijn, ik beken meteen dat het eerste kinderfeestje van Suus gewoon lekker in het krijspaleis was. Moeders aan de koffie, kindjes vermaakten zich en geen gedoe thuis. We deelden de kosten met nog twee jarigen, scheelt onderaan de streep enorm dus budget verjaardagsfeestje: check! Ben je wel klaar met dure ideeën, vind je een krijspaleis überhaupt geen optie of is het budget technisch niet toereikend? Lees dan snel verder, hopelijk haal je hier inspiratie uit om het verjaardagsfeestje van je kind tot een betaalbaar succes te maken!

Kinderfeestje ideeën 37 tips voor een betaalbaar verjaardagsfeestje! - Mama's Meisje blog

Mooi weer: verjaardagsfeestje buiten!

Met drie dochters die in het voorjaar en de zomer jarig zijn, is een verjaardagsfeestje buiten helemaal zo’n slecht idee nog niet. Zo zou onze tuin groot genoeg zijn voor een springkussen, die zijn veelal te huur, al zit daar een behoorlijk prijskaartje aan. Tenzij je het feestje samen kunt vieren en de kosten splitst natuurlijk. Laten we het lekker simpel houden, want er kwamen veel kinderfeestje ideeën binnen zoals een speurtocht in de tuin of in je woonwijk, een skelter race of vossenjacht (er zijn vast behulpzame opa’s en oma’s die verkleed willen gaan). Als het lekker zonnig en warm is, zijn waterspelletjes zoals flessenvoetbal of een water/zeep glijzeil ook toffe opties. Maak een parcours in de tuin, met bijvoorbeeld ouderwets zaklopen als onderdeel. Dat gaat vast voor veel plezier zorgen!

In de keuken

Bakkers klaar? Bakken maar! Hoe leuk is het om samen aan de slag te gaan in de keuken? Toegegeven: het wordt een enorme rommel, maar je moet er soms iets voor over hebben hè… Zoals bijvoorbeeld koekjes bakken, cakejes of donuts versieren. En daarna lekker opeten natuurlijk! Terwijl de koekjes in de oven staan, kunnen de kinderen bijvoorbeeld een schort versieren met textielstiften of een ontbijtbord of mok omtoveren tot een uniek exemplaar dankzij porseleinstift. En wat ik ook een heel origineel idee vind, is een high ranja. Allemaal lekkers op etagères en onbeperkt limonade erbij: een high tea maar dan de kidsproof variant!

Kinderfeestje knutselen

Tijdens een kinderfeestje knutselen is een perfecte optie als je het kinderfeestje thuis viert. Er zijn echt duizend en één dingen te bedenken die je kunt doen. Al zoekende naar kinderfeestje tips kwam ik veel webshops tegen die kant en klare knutselpakketten aanleveren in diverse thema’s. Superleuk, maar als je zelf spulletjes inkoopt bij bijvoorbeeld Action, Big Bazar, Zeeman, Wibra en Xenos, ben je stukken goedkoper uit. Laat de kinderen bijvoorbeeld een tas kleuren met textielstiften, iets timmeren en schilderen (bijvoorbeeld een vogelhuisje) of een bloempot beschilderen. Ook een sieradendoosje knutselen, happy stones maken of glittertattoos aanbrengen zijn perfect zelf te organiseren zonder hoge kosten. Ook verkopen veel budgetwinkels sets met fotoprops (bijvoorbeeld kartonnen brillen, snorren en grappige tekstwolkjes die in photoboots gebruikt worden) zodat je zelf een fotoshoot kunt houden. Via diverse gratis programma’s bewerk je de foto’s mooi na en kunnen de kinderen zelf een fotolijstje versieren. Druk de foto’s af en laat ze door de jarige naderhand uitdelen als leuke herinnering aan het verjaardagsfeestje!

leuke opties voor een kinderverjaardag feestje vieren thuis goedkoop budget - Mama's Meisje blog

Nog meer kinderfeestje ideeën

Dat waren al 22 kinderfeestje tips, maar er zijn nog veel meer kinderfeestje ideeën. En sommige opties voor een verjaardagfeestje ken je misschien nog wel uit je eigen jeugd, maar blijven goede ideeën om nu weer te gebruiken bij je eigen kinderen:

 • Tafelfriet: wie kent het niet? Bekleed de tafel met zilverfolie en laat bordjes en bestek achterwege. Bestrooi de tafel met patat en saus en aanvallen maar! Succes gegarandeerd!
 • Ouderwetse spelletjes zoals blik gooien, koek happen, Ezeltje prikje (geblindoekt een ‘staart’ op de juiste plek op een prikbord met afbeelding van een ezel prikken) of stoelendans zijn vandaag de dag nog steeds leuk!
 • Organiseer een bingo met kleine te winnen prijsjes!
 • Een discofeest in je woonkamer? Gordijnen dicht, kerstlampjes aan en eventueel een toffe discolamp voor de échte beleving, stream de favoriete hits van je zoon of dochter en vriendjes/vriendinnetjes en dansen maar!
 • Voor de jarigen in de winter: organiseer thuis een bioscoopfeestje waarbij iedereen in onesie mag komen en er popcorn, snacks en een leuke film is. Matrassen en kussens voor de bank en het filmfeestje kan beginnen!
 • Maak een cadeautjes speurtocht in huis voor de jarige: via internet en Pinterest zijn diverse voorbeelden te vinden.

Opties voor buiten de deur

Naast bovenstaande kinderfeestje ideeën om thuis een verjaardagsfeestje te vieren, zijn er ook opties voor buiten de deur. In het kader van budget is dit misschien niet de meest betaalbare keuze, maar dat is gemakkelijk op te lossen door het kinderfeestje samen met één of meerdere andere jarigen te vieren. Hierdoor kun je de kosten delen en valt het per jarige redelijk mee. Deze kinderfeestje tips voor buitenshuis kreeg ik binnen via de vraagsticker:

 • Verspreid door Nederland zijn allerlei leuke kindermusea die bijna allemaal wel speciale kinderfeestjes arrangementen aanbieden. Wat dacht je van een bakkerij museum, brandweermuseum of bijvoorbeeld het Fries Natuurmuseum? Google er maar eens op los voor een kidsproof museumfeestje bij jou in de buurt!
 • Een kinderfeestje in een beleeftuin of in combinatie met het lopen van een kabouterpad is leuk voor de allerkleinsten!
 • Kinepolis organiseert regelmatig de speciale Kleuterbios, waarbij het geluid zachter staat en de lampen aan blijven zodat het minder spannend is voor kinderen tot en met 6 jaar. Er is dan ook gelegenheid tot knutselen, te genieten van een glaasje ranja en in sommige gevallen te springen op een springkussen.
 • Een bezoekje aan een pannenkoekenhuis!
 • Een verjaardagsfeestje bij McDonald’s, midgetgolven, een feestje bij Fien en Teun, op een kinderboerderij of bij een speeltuin of bij de bakker werden ook als kinderfeestje tips genoemd.

Welke van deze kinderfeestje ideeën spreek jou het meest aan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog