Wat zijn jouw vakantieplannen in 2023? Wij zijn ons nog aan het beramen, maar ter inspiratie zette ik wel onze favoriete kidsproof weekendje weg ideeën voor in de meivakantie op een rijtje. Kijk maar mee!

Vakantieplannen in 2023

De voorjaarsvakantie is nog maar amper achter de rug of we blikken alweer vooruit. Hoe staat het met jouw vakantieplannen in 2023? Die van ons liggen nog niet vast, maar plannen hebben we natuurlijk wel in grote lijnen. Zo tellen we bijvoorbeeld af naar de meivakantie en ben ik al een tijdje aan het kijken of ik iets leuks zie om er dan even op uit te gaan. En ik moet eerlijk bekennen: ik geniet ervan om alleen al op zoek te gaan naar leuke bestemmingen, mooie opties en natuurlijk kindvriendelijke accommodaties. Die laatste is natuurlijk een must voor een kidsproof weekendje weg in de meivakantie! Inmiddels hebben wij ook al van verschillende weekendjes weg genoten als gezin van vijf en daarom leek het me leuk om ze op een rijtje te zetten. Misschien haal jij er weer inspiratie uit voor een volgende mini vacay bestemming!

Kindvriendelijk Friesland

Toegegeven: ik ben misschien bevooroordeeld, want als geboren Friezin keer ik jaarlijks meerdere malen terug. En sinds wij zelf kinderen hebben, ontdekten we een hele andere kant van deze provincie. Friesland is namelijk ontzettend kindvriendelijk: er zijn superleuke uitjes te beleven waarover ik al veel geschreven heb. Er valt nog veel meer te ontdekken, dus wij gaan dit jaar zéker meermaals terug. De perfecte bestemming voor een kidsproof weekendje weg in de meivakantie! Met accommodaties hebben wij echter geen ervaring, want we hebben altijd de luxe om bij familie te mogen logeren. Maar Parkvakanties zette een heleboel kindvriendelijke vakantieparken in Nederland op een rijtje, waarvan ook enkele in Friesland. Uitstapjes waarvan wij erg genoten zijn bijvoorbeeld een bezoekje aan het strand van Makkum, binnen of buiten spelen bij Sanjes Safari en leren en ontdekken bij het Natuurmuseum Fryslân. Neem ook zeker eens een kijkje in de blog met gratis & low budget uitjes in Friesland!

Kidsproof weekendje weg in de meivakantie - Mama's Meisje blog

Vakantiepark Molenwaard

Nog zo’n fantastische optie voor een kidsproof weekendje weg in de meivakantie is Vakantiepark Molenwaard. Misschien doet het duo Fien & Teun wel een lampje bij je branden? Deze boer en dit boerinnetje hebben niet alleen de geweldig leuke Avonturenboerderij Molenwaard onder hun hoede, maar ook het bijbehorende vakantiepark. Als je hier naartoe gaat, hoef je je absoluut geen zorgen te maken of er wel genoeg te doen is voor de kinderen. Eigenlijk kun je gewoon rustig achterover leunen, want werkelijk álles is kindvriendelijk bij Vakantiepark Molenwaard. En het leuke is: tijdens je verblijf bezoek je Avonturenboerderij Molenwaard gratis, dus plezier genoeg! Wij verbleven er al eens, zoals je in de review over ons verblijf in de Fien & Teun Boerderij kunt lezen. Echt echt echt een aanrader!

Recreatiepark de Boshoek

De Veluwe is enorm veelzijdig en geweldig voor een kidsproof weekendje weg in de meivakantie. Er wordt vaak gedacht dat je er alleen kunt wandelen en fietsen, maar er is van alles te beleven! Wij verbleven al twee keer bij Recreatiepark de Boshoek en gaan binnenkort weer: dit park is centraal gelegen en een fijne uitvalsbasis voor vele leuke uitstapjes in de omgeving. Maar misschien wil je wel helemaal niet zoveel ondernemen en blijf je liever in en om je accommodatie. Geen probleem, want op Recreatiepark de Boshoek is superveel te doen. Lees maar eens over onze ervaringen in de Kinderbungalow of in de Veluwelodge XL!

Andere kindvriendelijke weekendjes:

Er zijn nog meer kidsproof weekendjes weg die ik je zou willen tippen voor de meivakantie. Hier komen ze:

  • Kijk eens naar accommodaties op Texel! Al is een weekendje wel vrij kort en zou een week misschien een beter idee zijn, want ook Texel is enorm kindvriendelijk met superleuke uitjes voor kids! Dit was onze eerste vakantiebestemming als gezin van drie en we willen graag nog eens terug nu we een gezin van vijf zijn.
  • Bij ons verblijf op Vakantiepark Dierenbos zat een AttractiePas waardoor we gratis naar Safaripark Beekse Bergen konden. Een hele leuke ervaring!
  • Afgelopen najaar zijn we in dit kindvriendelijke budget hotel geweest als uitvalsbasis voor de Efteling. Een aanrader!

Wij hopen dit jaar weer leuke nieuwe plekjes te ontdekken en laten ons weer verrassen met wat er op ons pad komt!

Wat zijn jouw vakantieplannen voor 2023? En heb jij nog een leuke kidsproof weekendje weg bestemming die niet in dit lijstje staat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer