“Later als ik groot ben…” Toen ik klein was, hadden wij geen bad in de badkamer. Ik wist het toen zeker: als ik ooit op mezelf ga wonen, wil ik een badkamer met bad! Heikel puntje: Erik wilde geen bad… Dat bad is er gekomen, maar is het daadwerkelijk een musthave in een kidsproof badkamer? Ik vertel er vandaag meer over! Zou ik nu overnieuw voor een bad hebben gekozen? En hoe zit het met schoonmaken? Lees maar mee!

Altijd douchen

Als kind groeide ik op zonder bad. Dat was helaas niet anders, wij gingen altijd douchen. Logeerden we eens ergens waar wel een bad was, dan was het feest! Toen we in mijn tienerjaren verhuisden naar een huis mét bad, lag ik er zo nu en dan in. Ontspannen, een tijdschrift en een kopje thee erbij: check! Tegen de tijd dat Erik en ik volop aan het klussen waren in ons huis, waren we in eerste instantie van plan om de badkamer te laten zitten. Wel zouden we de vloer eruit breken en er een nieuwe tegelvloer in laten leggen. Maar met het verwijderen van de oude vloer beschadigden de onderste tegels van de muur. Al snel hakten we de knoop door: er zou toch een nieuwe badkamer komen. En daarmee begon één van de leukste onderdelen van die grote verbouwing: het uitzoeken van een nieuwe badkamer!

Is een bad handig voor als je kinderen hebt - Mama's Meisje blog

Kidsproof badkamer

Ik stortte me volledig op dit leuke project en maakte diverse ontwerpen en indelingen. Al snel ontstond er discussie: Erik wilde eigenlijk geen bad en ik absoluut wel. Het kostte wat overtuigingskracht, maar we hadden de ruimte en het leek me zo praktisch. Hoewel we op dat moment nog geen concrete plannen hadden, hoopten we ooit een gezin te kunnen stichten. En een bad leek me echt onmisbaar in een kidsproof badkamer. Inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder en kan ik zeggen dat ik geen spijt heb van onze keuze. Dat bad is ontzettend praktisch: we zetten de kindjes erin en kunnen ze super makkelijk inzepen en afspoelen. Geen glibberpartijen met dank aan het Flexi Bath en al zittend kunnen ze spetteren en spelen in het water. Ze vinden het echt een feestje! Ook het schoonmaken valt me alles mee. Ik spoel meestal eerst het bad uit, zeep het vervolgens helemaal in met een zachte spons en spoel het daarna weer schoon. Een klusje van hooguit 10 minuten, ik had eerlijk gezegd ‘erger’ verwacht ;)

Badkamer met vrijstaand bad - Mama's Meisje blog

LEES OOK: DEZE BADKAMERTRENDS VIND IK GEWELDIG!

Een bad in de badkamer

De kindjes zijn echter niet de enigen die gebruik maken van ons bad. Ik vind het heerlijk om in bad te liggen en een tijdschrift te lezen. Inmiddels staat er niet alleen thee, maar ook regelmatig een wijntje op de badrand en ik kan er zo een uur in poedelen. Ons bad is een inbouwmodel, maar ik heb echt liefde voor stijlvolle badkamers! Zo’n losstaand bad, zoals in bovenstaand voorbeeld van Villeroy en Boch, of een whirlpool: prachtig! Maar laten we voorop stellen dat ik heel gelukkig ben met onze badkamer, dat ik absoluut opnieuw voor een bad had gekozen als ik het opnieuw moest doen en dat ik een bad echt een musthave vind in een kidsproof badkamer!

Ben jij team bad of team douche? Vind jij een bad een waardevolle toevoeging aan een kidsproof badkamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Bron: afbeelding