Kerst is voor mij ’the best time of the year’! Ik ben helemaal in mijn element als ik de kerstboom en het huis in deze gezellige sfeer breng. Ik besloot een kerstster van bamboe te maken en omdat zelfs mij dit goed gelukt is, deel ik vandaag de DIY ! Ga jij ook aan de slag?

Zelf een kerstster maken van bamboe

Nu ben ik niet bepaald een handige Harriëtte op Do It Yourself gebied, dus toen mijn project slaagde, besloot ik het ook met jullie te delen. Zelf een kerstster maken van bamboe is easy, want ik kan het ook. Vandaag laat ik door middel van foto’s zien hoe makkelijk dit is! En weet je wat het leukst is? Volgend jaar haal je de kerstster zo weer voor de dag! Duurzaam, low budget én makkelijk!

DIY Kerstster bamboe

Wat heb je nodig?

  • 5 bamboestokken van 120 cm
  • een rolmaat
  • een klosje bindtouw
  • een scherp mes / een houtzaagje
  • verfspray
  • oude kranten of een plastic zeil

Ik heb de bamboestokken doormidden gezaagd, dus dan heb je 10 stokken van elk 60 cm. Je kunt hiermee 2 sterren maken. Je begint dus met 5 stokken voor 1 ster.

DIY Kerstster bamboe1

Hoe maak je een ster van bamboestokken?

Leg 2 stokken in een V-vorm en bind de kruispunten aan elkaar. Bind de stokken op elkaar, niet naast elkaar! Ik heb ervoor gekozen om redelijk dikke knopen te maken, omdat ik de uitstraling zo wat robuuster en mooier vind. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt ;) In de afbeelding hierboven zie je hoe ik dit gedaan heb.

DIY Kerstster bamboe2

Vervolgens leg je een stok van linksonder naar rechtsboven en bind de kruispunten vast. Daarna leg je een stok van rechtsonder naar linksboven, ook weer de kruispunten vastbinden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Als laatst leg je een stok horizontaal van de linker naar de rechterpunt. Ook die knoop je weer vast. De ster is nu af! Ik heb ervoor gekozen om deze nog te verven, maar dat hoeft natuurlijk niet! Als je er twee maakt, kun je de tweede het beste bovenop de eerste maken, zodat ze zoveel mogelijk op elkaar lijken qua vorm. Daarna aan elkaar binden of juist niet, zie foto’s hieronder voor ideeën.

 

De Kerstster versieren met spuitverf

Ik heb de spuitverf van de HEMA gebruikt in de kleur zilver met glitters. Deze verf is niet dekkend, maar geeft een glitterig laagje op het bamboe. Past dus perfect in onze landelijke inrichting met een chique touch, zoals je in de plog over onze kerstversiering kunt zien! Er zijn trouwens superveel kleuren verkrijgbaar, dus je kunt er alle kanten mee op.

DIY Kerstster bamboe3

DIY Kerstster bamboe4

Zoals je ziet, kun je één ster of een dubbele neerzetten. Ik heb ze op het kastje in de hal neergezet en ben super blij met het resultaat!

Shine 100%

Wat vind je van deze DIY? Heb je inspiratie gekregen? En vind je het, net als ik, ook leuk om zelf aan de slag te gaan met decoratie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

kerstster van bamboestokken diy