Het begint een traditie te worden: ieder jaar post ik een artikel met outfitinspiratie voor de feestdagen! Op zoek naar kerstoutfits voor baby’s en/of peuters? Ik heb de leukste vondsten in een overzicht per categorie gezet, voor jongens én voor meisjes! Kijk je mee?

Traditie: een kerstjurkje

Als kind kregen we ieder jaar voor de feestdagen nieuwe kleren. Een traditie waarbij we ons op ons allermooist kleedden en die ik ook graag door wil geven aan onze kindjes. Voor Suus kocht ik een over the top eerste kerstjurkje, terwijl ik vorig jaar voor een meer comfy outfit ging. Dit jaar is het de eerste kerst voor Niene en daarom opende ik de jacht voor mijn baby en peuter: op zoek naar een kerstige outfit! Natuurlijk kwam ik tijdens mijn zoektocht weer té leuke exemplaren tegen en voor elk wat wils. Om je een heleboel zoekwerk te besparen, heb ik een makkelijk overzicht gemaakt met jurkjes en pakjes voor baby’s en peuters, zowel meisjes als jongens! Hierbij heb ik gezocht naar items tot en met maat 104. Thank me later ;)

Kerstjurkjes voor baby & peuter tot maat 104

Stijlvol zwart

kerstjurkje kerstoutfit baby peuter zwart collage

Zwart is een hele stijlvolle kleur en kun je makkelijk combineren met glittermaillots, shiny haarbandjes en andere leuke accessoires. Ik was gelijk verliefd op dit cocktailjurkje voor peuters met kraagje en strik in de taille. Bij Mango staat een zwart jurkje met witte stipjes in de webshop. Er zitten hele schattige knoopjes op de rug! Zara heeft een heel schattig zwart jurkje met ronde hals, lange mouwen, knopen op de rug, witte strikjes en volants. Ken jij het merk Blue Seven al? Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar vond een aantal hele budgetvriendelijke items die ideaal geschikt zijn voor de feestdagen! Waaronder dit zwarte jurkje dat uit twee delen bestaat. Het laatste jurkje van Name it is eigenlijk donkerblauw, maar wel zo donker dat het bijna tegen zwart aan zit. Het kant geeft een chique en feestelijk effect!

Kerstjurkje met een printje

 

Mama's Meisje blog - Kerstjurkje met print baby peuter

Bij Hema spotte ik dit superleuke jurkje met een toffe winterse print, die ook in een blauwige kleur verkrijgbaar is. Niet iedereen is gecharmeerd van glitter en glamour tijdens de feestdagen en dit jurkje kun je rustig nog op een doordeweekse dagen aantrekken. Dat geldt ook voor dit geweldige jurkje van Name it via Zalando met een toffe lama print. Bij H&M zag ik een rood jurkje met hartjesprint en een jurkje met kerstdessin. Bij Prénatal werd ik verliefd op het grijze jurkje met dessin in donkergrijs, zwart en roze.

Geruite kerstjurkjes

Mama's Meisje blog - geruite kerstjurkjes baby peuter ruitjes ruit kerstoutfit kerstjurk meisje

Ruitjes zijn hot! Ik kwam ze bij bijna iedere webshop tegen, dus het was nog lastig kiezen ook. Allereerst spotte ik een geruite rok met schouderbanden bij Prénatal. Bij C&A steel je de show dankzij een zwart geruit jurkje met volants en uitlopende mouwen. Een ruitje maar dan net even anders? Mango heeft een heel schattig jurkje in de collectie, erg stijlvol! Bij het zien van dit geruite jurkje denk ik aan winterse taferelen, gezelligheid en een knetterend haardvuur. Wat een winterse, toepasselijke kleuren! Over dit stoere jurkje van H&M heb ik getwijfeld of ik ‘m voor Niene zou bestellen. Deze is ook verkrijgbaar in grijs en rood!

Party in Panterprint

Mama's Meisje blog - Kerstjurkjes met panterprint baby peuter meisje jurkje panterprint leopard

Panterprint is leven, dat weten we inmiddels wel ;) Ik ben zo dol op deze print dat een aparte categorie hiervoor natuurlijk niet kan ontbreken in het kerstjurkjes overzicht! Carter’s is een merk waarmee ik kennis maakte via Zalando en ze hebben een geweldig blauw panterprint jurkje voor een leuke prijs! Het panterprint jurkje van Zara heeft als detail een mooie zwarte strik. Die van Mango is vrij basic, maar wordt bijzonder door de ruches en rugsluiting. H&M heeft een low budget topper in het assortiment (ik denk dat die heeeel snel uitverkocht is!). Ook zag ik bij Zalando een jurkje met korte ruffle mouwen!

Comfy overgooiers voor kerst

Mama's Meisje blog - Kerstoutfit kerstjurkje baby peuter overgooier salopette tuinjurk collage kerst jurk meisje

Een overgooier: wéér een nieuwe term in kindermodeland… Erg comfortabel maar daarom niet minder feestelijk, want ik kwam een paar pareltjes tegen! Bij Hema zag ik een oudroze exemplaar met lieve print. Bij H&M heet een overgooier weer anders: een salopettejurk. Deze gestreepte is lekker retro en kan erg goed voor de komende feestdagen. Ook staat er een beigekleurige met kruisbanden in de webshop, deze kocht ik vorig jaar voor Suus in het zwart. Maar de aller-, allerleukste overgooier zag ik bij Zara: zwart met witte vlekjes en houten knoopjes. Zo leuk! En ze hebben er een overgooier in een grijze wollen look met volants op de gekruiste schouderbanden.

Feestelijke rokjes

Mama's Meisje blog kerstoutfits rokje rok kerstjurkje kerst collage

Niet zo jurkjes minded, maar liever een rokje? Ik kon haast niet kiezen want er zijn ontzettend veel überschattige rokjes verkrijgbaar! Bij Hema zag ik een rood-roze rokje van tule die tot maat 98 gaat. Voor de grotere meiden hebben ze er ook hele leuke rokjes in grijs, blauw, groen en rood! Bij C&A zag ik een rokje in tule, maar deze met plissé’s vond ik extra feestelijk door het glanseffect. Bij Zalando staat een leuke rok van Name it online. Deze bestaat uit twee lagen, waarvan de bovenste van tule is. Je ziet hier de grijze variant, maar er is ook een roze met een subtiele panterprint. Tule is helemaal hip en Kiabi heeft een marineblauw rokje met een all over gouden print, echt shiny voor de feestdagen! Tuble ‘N Dry (gespot bij Prénatal) is een merk waar ik erg vrolijk van word en dit groene rokje van sweatstof is er zo één die je voor je kleintje kunt combineren voor de feestdagen, maar die ze ook casual kan blijven dragen!

Mama's Meisje blog kerstoutfits rok rokjes kerst meisje Zara collage

Maar wil je echt even neuzen tussen schattige rokjes, check dan de webshop van Zara! Daar spotte ik onder andere deze witte van tule met een zwarte strik, een panterprint exemplaar, een oudroze rokje met tule, geborduurde motieven en pompons, een rok met verstelbare schouderbandjes in stippenprint en een okerkleurige rok met motieven, tule en felroze kwastjes. Wie wil ze nog meer allemaal hebben?!

Foute Kersttruien: yes please!

Mama's Meisje blog - Foute kersttruien kersttrui kerst trui low budget goedkoop kerstoutfits collage

Wat is kerst zonder foute kersttrui? Precies en gelukkig zijn er een heleboel exemplaren verkrijgbaar! Bij sommige truien staat op de website vermeld dat het voor jongens is, zoals deze van Prénatal, maar ik vind ‘m ook goed voor een meisje kunnen hoor! Hema kiest voor een heuse twinning collectie met Takkie (van Jip & Janneke, remember?) zodat niet alleen de kindjes, maar ook de papa’s en mama’s in dezelfde outfit kerst kunnen vieren! Bij H&M hebben ze zelfs een hele set in kerstlook! Ideaal voor als jullie lekker thuis blijven of als je liever voor fout meet comfort gaat ;) C&A heeft een low budget kersttrui die van maat 92 tot 140 gaat en een good old Rudolph als illustratie draagt. Bij Kiabi is de kersttrui misschien niet in traditionele kerstkleuren gemaakt, maar hij heeft wel een unicorn. En dat betekent: pluspunten!

Outfitinspiratie voor jongens

jongens outfit kerst collage kerstoutfit 2 mamas meisje blog

Ik ben een meisjesmama, maar ik vind het ook wel leuk om te kijken naar jongenskleding! Ik kwam namelijk allerlei lookbooks tegen op de verschillende webshops en koos daaruit de mooiste items voor een party outfit ;) Zo zag ik bij Zalando dit zwarte vestje met witte ruiten van Name it. Als je winter zegt, zeg je corduroy broek en C&A heeft maar liefst drie kleuren in haar collectie: een okerkleur, een groene en een donkerblauwe. Met Kiabi gaan de kleine meneertjes helemaal op chique door dit driedelige setje. Heb je het jurkje bij Hema gezien met de toffe winterprint? In de jongensvariant hebben ze daar een stoere trui van gemaakt! Bij H&M zou deze geruite blouse in kerstkleuren mét vlinderstrik zeker in mijn winkelmandje verdwijnen als ik een zoon had. Het petrolkleurige shirt met print is van Prénatal. Maar het allerleukste vind ik een wit blouse. Deze van Mango heeft een hele lichte grijze print: very chique als je het mij vraagt. Leuke combi met de geruite broek met bretels van Zara!

jongens outfit kerst collage kerstoutfit mamas meisje blog

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel genoeg inspiratie hebt voor de feestdagenoutfit(s) van jouw kindje(s)! Welk item is jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin

 

 

 

 

 

Mama's Meisje blog - de leukste kerstoutfits voor baby's & peuters op een rijtje