Wie kerst zegt, zegt kerstkaart! Omdat echte post cool is én omdat ik een hele grote kerstfan ben, verstuur ik ook dit jaar weer traditioneel een persoonlijke kerstkaart. Benieuwd hoe onze kerstkaart er dit jaar uit ziet? Ik laat het je vandaag zien op de blog! Kijk je mee?

Favoriete tijd van het jaar

Kerst: you hate it or you love it. Ik behoor tot de laatste categorie, want hoewel ik niet altijd even gecharmeerd ben van de drukte tijdens de decembermaand, geniet ik volop van deze periode. Samenzijn met dierbaren, de gezelligheid in huis en genieten van mijn gezin: kerst is mijn favoriete tijd van het jaar en daar hoort voor mij ook een kerstkaart bij. Zoals ik een tijdje geleden vertelde, ben ik verhuisd voor de liefde en daarom heb ik mijn familie en vriendinnen niet om de hoek wonen. Des te belangrijker vind ik het om, buiten alle contact via apps en telefoon, een kaartje te sturen om mijn geliefden fijne feestdagen toe te wensen. Van Kaartje2go mocht ik een persoonlijke kerstkaart ontwerpen en het resultaat is, al zeg ik het zelf, prachtig geworden! Ik zal jullie laten zien hoe ik mijn kaartje heb gemaakt, zodat je zelf ook makkelijk aan de slag kunt.

Kerstkaarten schrijven - Mama's Meisje blog

Kerstkaart bestellen bij Kaartje2go

Bij Kaartje2go kun je kiezen uit verschillende kant en klare kerstkaarten of, net zoals ik, zelf aan de slag gaan met een ontwerp. Tussen de ontworpen kaarten staan een heleboel opties en je kunt filters toepassen in de zoekfunctie om de voor jou perfecte kerstkaart te vinden. Kies de stijl die jou aanspreekt door de vorm te bepalen (langwerpig is hip!), met of zonder foto en een bepaalde trend zoals botanisch of wit met goud. Ben je bijvoorbeeld net verhuisd, organiseer je een kerstdiner of wil je een hartverwarmende kaart versturen bij ziekte of verdriet? Deze én vele andere opties kun je allemaal selecteren. Ik vond het ontzettend lastig, want er staan supermooie kaarten tussen, maar ik besloot weer zelf aan de slag te gaan in de makkelijke online editor. Er was me namelijk een erg leuk idee binnengeschoten… Onze mini fotoshoot lukte ook in 5 minuten, dus ik wilde die leuke foto op een mooie manier in onze kerstkaart verwerken. En dat is goed gelukt!

kerstkaarten zelf ontwerpen verschillende opties kaartje2go - Mama's Meisje blog

zelf kerstkaart ontwerpen online editor kaartje2go - Mama's Meisje blog

Onze persoonlijke kerstgroet

Voordat ik aan de slag ging op de website van Kaartje2go, bewerkte ik de uitgekozen foto na in een fotobewerkingsprogramma. Er zijn trouwens ook enkele bewerkingsfuncties (zoals bijsnijden) mogelijk in de editor! Daarna besloot ik voor een vierkant, enkel ontwerp te gaan en uploadde de foto. Tussen de kaders vond ik een confetti kader in het wit, dat geeft een beetje sneeuw-effect aan de kaart. Onder het tabblad ‘Figuren‘ koos ik voor de sectie ‘kerst‘ en vond daar de merry x-mas stempel, die ik een matching kleur naar keuze kon geven. Ook plaatste ik er twee kleine hartjes bij. Ik heb nog getwijfeld om een tekst op de voorkant van de kaart te plaatsen, maar dat was toch een beetje zonde voor de mooie foto. Daarom heb ik op de achterkant alleen tekst geplaatst, in dezelfde kleur als de stickers op de voorkant en de rest rustig gelaten. Ik kon trouwens kiezen uit allerlei leuke lettertypes en wederom zelf de kleur kiezen, wat net die extra touch aan mijn kaart geeft. Hier plakte ik weer stickers bij, namelijk een hartje en twee sterretjes. Nadat ik mijn ontwerp had gecheckt, kon ik het gewenste formaat aanklikken, evenals de papiersoort en kleur enveloppen. Deze kaart is 14 x 14 centimeter, gedrukt op premium mat papier en geleverd met witte enveloppen. Je kunt tevens kiezen voor gratis rode enveloppen en er zijn diverse sluitzegels verkrijgbaar. Bij Kaartje2go is het mogelijk om de kaarten direct naar de ontvanger te verzenden, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar! Een gratis proefdruk ontvangen is ook mogelijk. Omdat ik al eerder kaartjes besteld heb bij Kaartje2go, bestelde ik alles in één keer en liet het naar mijzelf toesturen. Ik had het de volgende dag in huis!

kerstkaart eigen ontwerp voorbeeld Kaartje2go - Mama's Meisje blog

kerstkaart tekst achterkant voorbeeld fijne feestdagen - Mama's Meisje blog

Laat de feestdagen maar komen!

Ik ben erg blij met het resultaat van deze zelfontworpen kerstkaart. De kaart is persoonlijk door de schattige foto (in het voorbeeld heb ik een onherkenbare foto gebruikt) en een leuke manier om onze geliefden fijne feestdagen toe te wensen. Ik kan niet wachten om ze op de post te doen en ben benieuwd naar alle reacties. Laat de feestdagen maar komen!

Wat vind jij van onze kerstkaart? Verstuur je zelf ook kerstkaartjes? Heb je er al eens aan gedacht om zelf een kerstkaart te ontwerpen bij Kaartje2go? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.