Het is nog maar halverwege november, maar je kunt er niet snel genoeg bij zijn. Waarschijnlijk heb je er nog niet eens over na gedacht, toch is het verstandig om je eens te verdiepen in wat je jou kleine kerst(b)engel aantrekt met de feestdagen!

Ik heb een overzicht gemaakt met Feestelijke Kerst Kleertjes. Dit overzicht is dus een soort lookbook, maar ik kan niet garanderen dat alles er nog is wanneer je dit leest ;) Ik heb mijn zoektocht gericht op de outfits voor kleine dametjes, onderaan in deze post staan nog enkele ideetjes voor de jongens.

Zelf greep ik al een keer een leuk broekje voor Suus mis bij de Zeeman, omdat ik véél te laat was. Dus toen ik afgelopen zaterdag de nieuwe Party-folder voorbij zag komen, heb ik meteen een bezoekje gebracht aan het plaatselijke filiaal. Helaas, mijn mede-mama’s waren er eerder bij óf ze krijgen gewoon niet zoveel toegestuurd, maar ik kon gelukkig een broekje en een jurkje scoren. Nog even op zoek naar een maillot/legging en een vestje om ermee te combineren, maar dat gaat goedkomen.

Ik heb het rode broekje kunnen bemachtigen. En het witte jurkje met kleine goudkleurige sterretjes en rondjes erop. Ze hadden wel bijpassende bolero’s, leggings en schoentjes maar dat vond ik net iets té glitterig worden. De lopende folder met o.a. deze kleertjes vind je hier.

Mijn andere favoriet is de H&M. Ik kon weer eens geen keuze maken, want ze hebben echt schattige jurkjes voor de feestdagen. Als je, zoals ik, wat glittertjes wel leuk vind kun je er prima slagen. Ook als je een iets rustiger outfit wilt aanschaffen voor de feestdagen hebben ze lekkere warme gebreide jurkjes (Suus heeft de grijze!) of een stoere rood/blauw geblokte blousejurk.

Blauw met glitterZwart met printRoze met goudprintBordeaurood

BlousejurkBeige jurkGrijs gebreidTulen jurk

Bij C&A vond ik niet alleen de jurkjes super schattig, maar de outfits voor jongetjes ook te cute! Ik heb onderaan deze blog voor de jongetjes enkele ideeën en daar staan ze tussen!

Zwart jurkje met glitterLichtgrijs jurkje met printDonkerblauw jurkje met print  – Beige jurkje met glitter-bovenstuk

Bij Name It hebben ze één heel chique rood Kerstjurkje. De andere twee die ik leuk vind zijn iets meer casual. Een zwart jurkje met een allover print en een beige gemêleerd jurkje met sterretjes.

Verder kwam ik nog deze ultieme klassieke kerstjurkjes tegen, ik hou d’r van! Dit vind ik echt typisch bij Kerst passen, maar snap dat sommige mama’s dit afschuwelijk vinden :)

De jurkjes zijn van Marks & Spencer: Rood corduroyBlauw met kraagjeRood met glitter

Als laatste nog een mengelmoesje: een grijs jurkje van Jacky Baby, een offwhite gebreid jurkje van Benetton en een zwart jurkje van s.Oliver!

Ik ben blij dat Kerst uit  4 dagen bestaat: Kerstavond, 1e, 2e en 3e Kerstdag. Iedere dag een andere outfit! Hmm, wees verstandig Karin, niet doen! Dus dan deze blog post maar om jullie te inspireren ;)

Voor de boys!

En dan de leuke outfits voor de jongens! Bij Zeeman hadden ze stoere dingen, maar die kun je zien als je de folder opzoekt (linkje staat boven in de tekst).

C&A: Deze outfits zijn als combinaties te koop!

H&M:

Romper met giletSalopetteOverhemd met vlinderdasOverhemd met gilet

 Ik hoop dat je ideeën hebben opgedaan voor de Feestdagen en dat je niet achter het net vist! Het lijkt nog ver weg, maar als je over een maand bedenkt dat je nog een outfit voor je mini wilt scoren, dan kon je wel eens te laat zijn :)

Hoe vind jij de kleding die ik laat zien in deze post? Heb je nog tips voor leuke outfits of babykledingmerken voor de feestdagen? Heb jij al een outfit gekocht voor je kleintje? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter!