Toen ik van de week de post uit de brievenbus haalde, zat er een envelop van Post NL tussen. Zij zijn een actie gestart: iedereen verdient een kerstkaart!

Geen kaartje met Kerst

Ik vind het onvoorstelbaar dat er met Kerst mensen alleen zijn. Tijdens en vlak na mijn studie heb ik zelf in de ouderenzorg gewerkt. Het is triest om te zien dat sommige mensen helemaal niemand hebben. Deze actie spreekt me dus enorm aan. Terwijl ik vanaf kerstavond de planning vol heb staan met familiebezoekjes en etentjes, zijn er ook mensen die helemaal alleen in hun woning zitten, geen uitzicht op bezoek. Geen kaartje met Kerst, geen beste wensen, helemaal niks.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eenzame ouderen

Er zijn dus heel veel eenzame ouderen in Nederland. Niet iedereen krijgt een kerstkaart in de brievenbus. Post NL verspreid dus de kerstkaarten met envelop. Je kunt een boodschap schrijven en deze opsturen naar een bekende. Bijvoorbeeld die buurvrouw die nooit visite krijgt of je broer omdat hij een moeilijk jaar achter de rug heeft. Maar je kunt je wens ook opsturen naar een onbekende. Dit kan via het Nationaal Ouderenfonds. En dat hebben wij gedaan!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nationaal Ouderenfonds

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ken niemand die zo eenzaam is als sommige ouderen die werden bezocht door Geer & Goor (ook via het Nationaal Ouderenfonds). Nu ik zelf een gezin heb, besef ik des te meer hoe fijn het is om mensen om je heen te hebben. Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom heb ik een kerstgroet geschreven in het kaartje en deze opgestuurd naar het adres van het Nationaal Ouderenfonds. Zij zorgen dat het op de juiste plek terecht komt. Het kost je maar één postzegels, maar het idee dat er iemand toch een glimlach op zijn of haar gezicht krijgt na ontvangst van jou kerstwens, dat vind ik echt een mooi kerstgedachte.

Iedereen verdient een kerstkaart! Ik zou zeggen: schrijf een kerstwens in het kaartje van Post NL of laat je kind er een leuke tekening in maken. Het kost je slechts één postzegel en een wandelingetje naar de brievenbus. Echte post is leuker! Want iedereen verdient toch een kerstkaart?


SAMSUNG CAMERA PICTURES