Behoor jij deze kerstdagen niet tot de categorie mensen die een schema familiebezoekjes afwerken? Sta jij niet te zwoegen om het 18-gangen omvattende kerstdiner klaar te maken? Of ben je juist Hoofd Planning en vraag je je af hoe je alle leden van het gezin tijdens deze Kerst tevreden kunt houden? Ik zette een paar tips voor je op een rij: hoe overleef jij deze Kerst? Ideeën genoeg om iedereen afleiding te bieden!

kerst4
Thuis

Met de kerstdagen zijn er altijd ontzettend leuke (en ook hele foute) kerstfilms op tv! Ben je benieuwd welke films er op de planning staan, kijk dan even hier. Er staat ook een lijstje op de site met alle kerstfilms die op Netflix te vinden zijn. Maar niet iedereen wil de televisie aan hebben met Kerst! Samen een spelletje doen is ook gezellig. Zo hebben wij bij mijn ouders een keer de sjoelbak van zolder gehaald en daar hebben we ons prima mee vermaakt. We zijn nogal competitief ingesteld, dus er werden scorelijsten bijgehouden enzo. Potje kaarten, monopoly, Halli Galli (het spel met de bel) en het ‘Ik Hou Van Holland’ spel zijn allemaal wel eens voorbij gekomen. Staat garant voor succes ;) Een spel op de Playstation, Wii of Xbox kan ook grappig zijn. Singstar bijvoorbeeld, of Just Dance. Hilarisch om je oma te zien dansen op de nieuwste hit van Rihanna :D
kerst6
Naar buiten
Een wandeling is heerlijk als het droog is. Maar ook wel een gezonde afwisseling tussen al dat eten door ;) even de calorieën er weer af lopen. Op de website van Staatsbosbeheer kun je heel makkelijk wandelroutes vinden. Je klikt de provincie aan, hoeveel kilometer je maximaal wilt lopen en eventueel of je trouwe viervoeter mee mag. Misschien een stukje rijden, maar zo ben je mooi even de deur uit en haal je een frisse neus! En voor de kindjes een avontuur, tenminste zo herinner ik mij de boswandelingen wel altijd.
In de huis-aan-huisbladen staan soms ook kerstwandelingen of evenementen in de buurt van wandelroutes. Zo wonen wij in Twente en is er in Enter een levende kerststal. Suus is nog een beetje te klein maar als je iets oudere kinderen hebt, is dat superleuk om naartoe te gaan. En een stukje verderop, in Dalfsen, wordt een kerstwandeling georganiseerd, waar kinderen kunnen knutselen, er is een knapperend vuur, muziek en midwinterhoorns. Hoezo ultiem kerstsfeertje?
kerst2
Als je je wilt irriteren met Kerst
Sorry voor degene die dit wel geweldig vinden: lees dan vooral niet verder. Op 2e Kerstdag zijn heel veel winkels gewoon geopend. Tuincentra, IKEA, meubelboulevards. Vre-se-lijk. Mij zul je er NOOIT tegenkomen, want als ik iets nodig heb dan koop ik het zeker niet op 2e Kerstdag. En voor m’n lol kijk ik nog liever een uur verplicht naar de videoclip van Het Kuikentje Piep dan dat ik naar de woonboulevard ga. Maar smaken verschillen gelukkig. Ga je er, ondanks dat ik het je sterk afraad, toch heen? Ik wens je succes :P

Evenementen
Als je graag vermaakt wilt worden, dan kun je uit veel verschillende shows en evenementen kiezen. Rondom en tijdens Kerst worden er door het hele land allerlei evenementen georganiseerd. In de Ziggo Dome kun je the Christmas Show bezoeken, met in de hoofdrol Nicolette van Dam als kerstfee.
In het Amsterdamse theater Carré, maar ook in Rotterdam (Ahoy), Nijmegen en Den Haag zijn kaarten te koop voor het Kerstcircus. Even googlen voor de verschillende aanbieders.
Vaak zijn er in regionale kranten ook dinnershows met als thema de Kerst te vinden. Voor ieder wat wils en je hoeft dan alleen maar te zorgen dat je er op tijd bent, dus geen moeilijkheden in de keuken. Gewoon zitten en ontspannen!

Wij hebben met de kerstdagen allerlei familiebezoekjes gepland staan. Maar we hebben gelukkig ook nog één middag met z’n drieën en dan gaan we lekker wandelen in de buurt.
Wat gaan jullie doen met Kerst? Wat vind jij van de genoemde activiteiten? Heb je zelf nog andere tips of juist plekken die je met Kerst beter kunt weren? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter!
kerst5
Alle foto’s zijn eigendom van Mama’s Meisje, behalve de laatste, die is van Blond Amsterdam.