Sinds we massaal thuiswerken, kan een home office niet meer ontbreken. Welke musthaves haal je in huis en wat verhoogd je werkplezier maximaal? Je thuiskantoor inrichten: ik deel mijn tips & tricks met je!

Vanuit huis werken

Oh, wat werd ik jaren geleden nog vreemd aangekeken toen ik vertelde dat ik voortaan vanuit huis zou werken. Ik besloot destijds van bloggen mijn werk te maken én startte een opleiding als Virtueel Assistent. Nu waren er drie dingen in één mededeling die niet heel gangbaar waren, waardoor het niet zo gek was dat mensen het naadje van de kous wilden weten. Dat ik een blog had was één ding, maar kon ik daar dan echt mijn werk van maken? En een Virtueel Assistent, wat was dat precies en viel daar überhaupt iets mee te verdienen? Maar ho, stop: vanuit huis werken? Werken vanuit je eigen huis: dat leek in veel gevallen niet te matchen met het verwachtingspatroon dat anderen hadden. Maar look at us now, want we zijn een aantal jaar en een flinke portie landelijke crisis verder en ineens is thuiswerken helemaal niet meer zo bijzonder. Sterker nog: wie doet het niet?!

Zo richt je je thuiskantoor in!

Thuiswerken valt of staat in mijn ogen met het hebben van een degelijke werkplek. Je wordt er niet gelukkig van als je last van je nek krijgt omdat je laptop niet op de juiste hoogte staat, dat je urenlang op zoek bent naar de labelprinter of te ver van het wifisignaal zit waardoor je geen streep verder komt. Om dat soort leed te voorkomen, deel ik graag mijn tips & tricks met je: zo richt je je thuiskantoor in!

Thuiswerken vanuit huis werken corona samenwerkingen blog - Mama's Meisje blog

Locatie

Bepaal ten eerste de plek: waar wil je jouw thuiskantoor creëren? Voor de één zal er een gehele kamer beschikbaar zijn, voor de ander wordt het een bureau ergens in een hoekje. Bedenk wat je op je werkplek doet: ben je veel aan de telefoon met klanten? Dan is een rustige plek misschien prettiger dan dat je boven het geluid van je spelende kinderen uit moet zien te komen. Moet je vaak aan de deur pakketjes aannemen? Dan is een plekje in de buurt van die deur een beter idee dan een bureau op zolder waar je de deurbel niet hoort.

Goede werkhouding

Als de plek voor jouw toekomstige home office eenmaal bepaald is, kun je je thuiskantoor inrichten. Dat er een bureau en een bureaustoel moeten komen, is geen rocket science. Toch wil ik je iets meegeven: ga voor kwaliteit in de vorm van een goede werkhouding. Zelf koos ik voor een in hoogte verstelbaar bureau. Deze zijn er zowel met elektrische als handmatige bediening en ik heb er goede ervaringen mee! Tevens zijn er ergonomisch ontworpen toetsenborden, muizen en speciale steunen voor de juiste schermhoogte verkrijgbaar. Zodat je aan het einde van de dag niet met nek- of rugklachten zit!

Thuiskantoor thuiswerken - Mama's Meisje blog

Opbergruimte

Hoewel we tegenwoordig heel veel digitaal doen, ga ik enorm goed op voldoende opbergruimte. Zo staan er op mijn bureau enkele opbergdozen en heeft alles een vaste plek. Nieuwe planbladen, mijn brainstormaantekeningen, schrijfwaren, dymo letratag tapes of paperclips: ik weet precies waar alles ligt en hoef geen half uur te zoeken. Ik raad je dan ook aan om deze opbergbakken regelmatig even op te ruimen, zodat het netjes en overzichtelijk blijft. Een opgeruimde werkplek is immers een opgeruimd hoofd en dat bevordert de efficiëntie!

Thuiskantoor accessoires

Als laatst hecht ik er waarde aan dat mijn werkplek gezelligheid uitstraalt: ik breng er namelijk vrij veel tijd door. In mijn zoektocht naar thuiskantoor accessoires vond ik bijvoorbeeld een zwart wandrek waar ik met clips kaarten en foto’s aan kan bevestigen. Ook staat er een fotolijst met een botanische print op mijn bureau, scoorde ik een kekke bureaulamp met een geïntegreerde USB-poort die als oplader fungeert én zette ik enkele planten in de vensterbank naast mijn bureau. Mijn thuiswerkplek heeft daardoor een hele fijne vibe en ik zit er daardoor extra graag om aan de slag te gaan met content creatie!

Moest jij de afgelopen tijd ook veel vanuit huis werken? Hoe is jouw thuiskantoor ingericht? Ik lees graag je reactie in de comments!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen