Lieve Jan,

Gisteren hoorde ik het geweldige nieuws: jij en jouw Diewertje worden papa en mama! Of, zoals je maten waarschijnlijk zeggen: lekker, pik! Jij gaat voor je nieuwe tv-programma op zoek naar tips en adviezen: hoe word jij de beste papa? Maar voordat het zover is, moet je eerst een andere ‘hindernis‘ nemen. Zwangerschap doet iets met vrouwen, ze veranderen in… nouja. Ik zette wat tips voor je op een rijtje: 5 tips om de zwangerschap door te komen!

1. Zeg dat ze mooi is

Heb ik dikke benen in deze broek?‘. Welke man herkent deze vraag niet? En iedere man weet ook: you better watch out, want wanneer doe je het nou goed? Te lang twijfelen: fout! Haar de hemel in prijzen: ‘nee, schatje, je ziet er fan-tas-tisch uit!… Waarschijnlijk kijkt ze je argwanend aan. Eerlijk zijn en je eet je karbonade vanavond door een rietje. Vermenigvuldig dit soort gedrag met een keer of 298 en je snapt: als jouw zwangere vriendin zich een olifant voelt (en dat moment gáát komen!), dan is ze mooi. Punt.

2. Háál die frikandel speciaal… Ook al is het half 2 ’s nachts…

Zwangere vrouwen én eten. Op dit vlak is er géén discussie mogelijk. Dus moet er midden in de nacht een frikandel speciaal gehaald worden, dan stap jij braaf in de auto. Ook al moet je van Amsterdam via Eindhoven naar Lelystad, je doet het, Jan. Je. Haalt. De. Frikandel.

pregnant mother problems comics illustrations kos og kaos 25 605

3. Het is géén wedstrijd

Tour de France, FC Barcelona – Real Madrid, het WK Eenwieler Hockey… Mannen houden van sport en zijn nogal competitief ingesteld. Een bevalling, de geboorte van je kind: je kunt er 100 scenario’s over schrijven en nog kun je je niet voorstellen hoe het is. Het wordt afzien, jongen. Je vriendin die daar ligt, helse pijn, een meloen die door een piepklein gaatje geperst moet worden. Die eindstreep, die moet ze zelf halen. En jij kunt niks. Je kunt haar alleen maar aanmoedigen. Coachen naar de finish. Skip de merchandise, spreekkoren en het vloeken alsof je favoriete club net langs doel schiet. Beter zeg je gewoon niet te veel, want de kans is groot dat je het toch niet goed doet. Onthoud gewoon één ding: het is géén wedstrijd!

4. Bevallen: voor haar ook wel vervelend

En dan is hét moment aangebroken: de bevalling. Klamme handjes, je kunt je darmen er wel uit schijten van de zenuwen, je krijgt geen hap door je keel. Daar sta je dan, aan het ziekenhuisbed waarop jouw vriendin ligt. Jouw vriendin met pijn. Véél pijn. Er zijn een aantal dingen uit den boze tijdens de bevalling. Ik raad je aan om haar niet aan te raken. Tenzij je graag geslagen wordt. Ook al heb je nog zoveel honger: eten wordt ‘niet echt’ gewaardeerd. En denk je even een rondje over de gang te kunnen wandelen: forget it! Je moet continu in beeld zijn, ook al is de sfeer verre van gezellig. Het wordt afzien, jongen! En voor je vriendin is het ook wel vervelend…

pregnant mother problems comics illustrations kos og kaos 46 605

5. The Situation Down Under

Inknippen, ruptuur, inwendige hechtingen… Deze termen halen de vreselijkste beelden bij je naar boven, maar helaas behoort het allemaal tot de mogelijkheden. Haar poes, vajayjay, doos, foef, spleet, voorbips, whatever: it will never be the same again… En dat is niet iets om gezellig onder het genot van een alcoholische versnapering te delen met je gappies. Het is genant en niemand verteld je er iets over. Niet alleen wennen voor jou, maar ook voor je vriendin. Dus no way dat jij in een aangeschoten bui beweerd dat je tegenwoordig de frikandel in de gang gooit. The Situation Down Under blijft strictly private.

Je krijgt er zoooooveel voor terug!

Verder valt het wel mee. Ook al zijn er momenten dat je je eigen vriendin niet meer herkent (fuck hormones!): het komt allemaal weer goed. Wat betreft je zoektocht naar tips en adviezen om een goede papa te worden: ook dat komt goed… Onthoud, als je vriendin je het bloed onder de nagels vandaan haalt, als je het straks met drie uurtjes slaap per nacht moet doen of als baby Versteegh haar eerste fittie heeft met Rob: je krijgt er zooooveel voor terug!

Liefs, een mama die ook maar wat doet.

Liefs Karin

 

 

 

 

Volg jij Mama’s Meisje al op Facebook, Instagram of Twitter?

 

Bron: Kos Kaos afbeeldingen

Foto Jan Versteegh