Over 17 dagen is het alweer zover: dan win ik de PostcodeKanjer! Kijken jullie ook? Haha, nee helaas, dit zal wel altijd een ver-van-mijn-bed-show blijven, maar de jaarwisseling komt er dus aan!  Voor mij was het een bijzonder jaar!

En zoals ieder jaar, ga ik rond Oud&Nieuw altijd even melancholisch doen en denk ik aan wat ik in 2016 allemaal heb meegemaakt. Dan besef ik weer hoe snel de tijd gaat (pfff, wat klink ik als een oud wijf) en ik kijk met verbazing naar de jaaroverzichten van het nieuws. Soms lijkt een nieuwsbericht alweer véél langer geleden, dat je al niet meer weet dat zich in dit jaar zoveel heeft afgespeeld in de wereld om ons heen.

ba7478c276d78de99e2adcab0963da0c.jpg

Bron: Blond Amsterdam

Daarom heb ik de Jaarwisseling 2016-2017 TAG(#jaarwisseling20162017tag) bedacht!

1. Waar vier jij Oudjaarsdag?
Normaal gesproken heb ik alle feestdagen al ingevuld, maar dit is het eerste jaar dat wij nog geen plannen hebben met Oud&Nieuw! Dit is het eerste jaar met ons meisje, dus we laten het wel op ons afkomen en zien wel waar we terechtkomen!

2. Wat is voor jou het meest bijzondere moment van 2016?
Voor mij is dit nogal voor de hand liggend, maar het meest bijzondere was natuurlijk dat ik mama ben geworden! Een aardverschuiving, zo onwerkelijk en zo mooi! Deze staat met afstand op nr 1 :)

img_5909

Bij de jaarwisseling 2015-2016 was ik 12 weken zwanger

3. Wie wens jij als eerste een Happy New Year?
Mijn liefste twee natuurlijk! Dus vriend en dochter. Daarna zal ik mijn ouders en zusjes/broertje Gelukkig Nieuwjaar wensen en vervolgens vrienden/kennissen enzovoorts. Het ene gedeelte natuurlijk in real life en de rest via app/social media/in de dagen erna!

4. Als je aan 2016 denkt, welk nieuwsbericht ligt dan nog het meest vers in jouw geheugen?
De Amerikaanse presidentsverkiezingen en dan vooral de uitslag daarvan. Need I say more?

5. Goede voornemens, ja of nee?
Niet speciaal omdat het bij de jaarwisseling hoort. Mijn voornemen om af te vallen, loopt al een tijdje. Dus die neem ik gewoon mee naar 2017! Verder hoop ik dat mijn herstel spoedig verloopt zodat ik weer lekker aan het werk kan. Daarvoor heb ik wel een leuke baan nodig, dus die hoop ik ook te vinden!

6. Hoe vierde je als kind Oud&Nieuw?
Dat was ieder jaar heel verschillend! Meestal waren we bij vrienden van mijn ouders! Ik weet nog dat ik eerst altijd nog even moest slapen voor 12 uur. Dat vond ik heel stom! En als ik dan werd wakker gemaakt, was ik altijd helemaal hyper! Ik herinner me dat het altijd heel gezellig was en dat ik altijd zo lang mogelijk op wilde blijven.

7. Vuurwerk afsteken of lekker binnen blijven en vanachter het raam kijken?
Ik vind vuurwerk altijd vreselijk. Vooral als je er mensen bij hebt die al een bakkie teveel op hebben. Ik kan me geen enkel jaar herinneren dat het niet BIJNA misging. Een vuurpijl die nog even omvalt voor het wegschieten, rotjes die eerder ontploffen dan verwacht, brrrr ik vind het maar niks. Dus ik zit gezellig binnen en kijk vanuit daar naar het siervuurwerk wat in de buurt wordt afgeschoten!

8. Welke jaarwisseling is jou het meest bijgebleven?
Er was één jaarwisseling en toen was er in het hele land ontzettende dichte mist! Toen mensen ook nog vuurwerk gingen afsteken, zag je echt geen hand meer voor ogen. Ik heb het even opgezocht, maar dit was de jaarwisseling 2007/2008 (wow! Vet lang geleden alweer!). Er werd toen echt afgeraden om de deur uit te gaan. Maarja, ik was toen 19, dus ik wilde wel op stap. Ik weet nog dat we onderweg waren naar de plaatselijke discotheek, maar we zijn daar nooit aangekomen. We waren verdwaald, konden geen straten meer herkennen en hadden dus geen oriëntatiepunt. Uiteindelijk zijn we wel weer thuisgekomen, maar dit heeft uren geduurd.

9. Zelf oliebollen bakken of zelf oliebollen kopen?
Bij mijn ouders wordt altijd volop gebakken, de dag voor Oudjaarsdag! Dus zelf hoef ik niks te doen haha!

10. Met welk drankje sluit jij 2016 af en proost je op het nieuwe jaar?
Met een wit wijntje! Ik ben helemaal geen champagne drinker, dus ga ik voor de vino. Een zoete graag :D

Ik vraag Saskia, Lieke en Marieke of ze deze tag willen overnemen!
Wil je deze tag ook overnemen maar ben je niet getagd? Ga je gang! Het zou leuk zijn als je verwijst naar mijn site, Mama’s Meisje!  Hieronder reageren mag natuurlijk ook!

Fijne jaarwisseling!
Liefs, Karin