Wat een leuke verrassing was dat gister! We werden uitgenodigd om een dagje te komen genieten bij de Julianatoren in Apeldoorn! Samen met vriendinnetje Sam en haar mama gingen we op pad. Op de blog vertel ik er meer over, want is de Julianatoren leuk voor peuters? Lees maar mee!

Eerste dagje pretpark

Voor alles een eerste keer en sinds gister kunnen wij ook het eerste dagje pretpark afstrepen van het mijlpalenlijstje van Suus ;) Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging in mijn mailbox om een dagje naar de Julianatoren te komen. Aangezien wij dol zijn op dagjes uit, gingen we op pad. Op een klein uurtje rijden, in Apeldoorn, ligt de Julianatoren. Een park dat al heel wat jaren bestaat, maar waar ik nog nooit eerder geweest was. Aangezien Suus net 3 is geworden en ik bij een pretpark al gauw denk aan allerlei supersnelle en spannende attracties, vroeg ik me af of zo’n bezoekje leuk zou zijn voor mijn peuter. Dat ontdekten we al snel!

Is de Julianatoren leuk voor peuters - Mama's Meisje blog

Attracties voor peuters

Eenmaal binnen kwamen we gelijk de eerste attracties tegen. Bij de ingang van iedere attractie staat een bordje met daarin de minimaal vereiste lengte van kinderen die worden toegelaten. Om een lang verhaal kort te maken: er waren zoveel attracties waar Suus in mocht, dat we ze niet eens allemaal gehad hebben. Dat zit dus helemaal goed! Ik was van te voren een beetje huiverig of ze überhaupt wel ergens in durfde, maar we maakten in de eerste attractie gelijk een ritje met een trein waar de mama’s ook in mochten, dus het ijs was gebroken. Brandjes blussen als een echte brandweervrouw (of -man), op safari tussen tijgers en olifanten en springend op de trampolines, die dames wisten haast niet wat ze moesten kiezen! Het park is erg compact: de attracties liggen redelijk dichtbij elkaar en dat is toch prettig voor die korte beentjes. Sommige attracties waren wel iets te spannend voor Suus, maar meer avontuurlijke peuters draaien hun hand natuurlijk niet om voor Racende Raceauto’s, het spookhuis of een rondje in het reuzenrad! En bij de meeste attracties is het voor ouders mogelijk om mee te gaan. Zo ben ik een rondje in de helikopter geweest, heb ik brullende dino’s bewonderd vanuit een safariauto en zweefde ik hoog in de lucht op Jul’s Bat Mouse Vlucht. Met Suus naast me natuurlijk ;)

Dagje weg met een peuter welk pretpark kinderpretpark in Apeldoorn tip ervaring welke leeftijd - Mama's Meisje blog

collage attracties voor peuters kinderpretpark apeldoorn pretpark dagje uit Juliana Toren - Mama's Meisje blog

Welke pretparken of attractieparken zijn leuk voor een peuter welke leeftijd welke attracties ervaring tips dagje weg - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten in de Julianatoren

Sinds we weten dat Suus coeliakie heeft, is er nog een ‘criterium’ waar we op letten als het om dagjes uit gaat. Namelijk het wel of niet verkrijgbaar zijn van glutenvrije opties op de menukaart. Een dagje uit is immers pas ontspannen als je ook dit soort dingen buiten de deur kunt doen, indien gewenst natuurlijk. Van te voren heb ik de website van de Julianatoren geraadpleegd en ik vond daar een uitgebreide allergenenkaart. Hierop staan per horecapunt de aanwezige voedingsmiddelen en bijbehorende allergenen. Ik las inderdaad dat er glutenvrije opties waren, dat is fijn! Bij het bestellen van de Kidsbox gaf ik aan dat ik graag glutenvrije patat en glutenvrije kipnuggets wilde bestellen. Dit was geen enkel probleem. Voor het bereiden waste de medewerker keurig zijn handen en werden de etenswaren in een aparte friteuse, op een andere plek dan de ‘reguliere’ friteuses, bereidt! Ook werd de Kidsbox gemerkt, zodat we niet in de war konden raken bij het opeten. Naast glutenvrije kipnuggets zijn er ook frikandellen en kroketten zonder gluten beschikbaar. En las ik dat er in overleg glutenvrije pannenkoeken gebakken kunnen worden. Helemaal top dat ook het glutenvrij eten in de Julianatoren zo goed geregeld is!

Glutenvrij eten in de Julianatoren ervaring tips allergenen zonder gluten - Mama's Meisje blog

Is de Julianatoren leuk voor peuters?

Is de Julianatoren leuk voor peuters? Ik vind van wel! Mijn peuter is geen ontzettende durfal, maar heeft zich meer dan prima vermaakt tijdens ons bezoek! Naast een heleboel toffe attracties zijn er ook glijbanen, klimrekken en springkussens, waardoor er voldoende afwisseling is. Op de website van de Julianatoren kun je zelf checken welke attracties geschikt zijn voor je kleintje, door zijn of haar lengte aan te geven. Zo ga je goed voorbereid op pad ;) Van 8 juli tot en met 1 september zijn er de Jul & Julia Zomerweken bij de Julianatoren. Er is een grote parkshow, genaamd ‘Jul & Julia en de reis om de wereld‘. Daarnaast kunnen de kids genieten van Jul’s Wild West show, de Limbodansshow van meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow. Deze shows zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Tijdens deze Zomerweken is de Julianatoren op 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus extra lang open: tot 20.00 uur! Meer informatie vind je op de website van de Julianatoren.

Ben jij al eens bij de Julianatoren geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking