“Wat zou jij als eerst kopen als de kinderen groter zijn?”. Daar hoef ik niet lang over na te denken, want mijn interieur wishlist voor na de snottebellen-, ongelukjes- en omgevallen drinkbekers-fase ligt al klaar! Wat erop staat? Lees maar mee!

Tweedehands inrichting

Voordat Erik en ik gingen samenwonen, hebben we ruim een jaar verbouwd. Zo’n beetje alles werd gesloopt en opnieuw opgebouwd en omdat we veel zelf deden, kostte dat veel tijd. We zaten toen volledig in de ontwerpfase van muren, vloer en dat soort dingen, maar mijn interieur wishlist kreeg toen ook al snel vorm. Ik zag bepaalde ruimtes al helemaal voor me en kon daardoor al stapsgewijs op zoek naar een tweedehands inrichting. Budget technisch was het voor ons op dat moment echt niet haalbaar om nieuwe meubelen te kopen, de verbouwing was immers al duur genoeg! Dankzij veel online inspiratie en interieuradvies wist ik met een heleboel Marktplaatsvondsten en kringloopgelukjes ons huis tot een gezellige plek te maken. Ik vond het echt geweldig om te zien dat, op de dag dat we dan eindelijk alles ín huis gingen zetten, alles zo mooi bij elkaar paste! Inmiddels zijn we al bijna 8 jaar verder en drie dochters én een hond rijker. Voor nu zijn die tweedehandsjes nog helemaal prima, maar stiekem ben ik al aan het nadenken over onze inrichting voor als de kinderen groter zijn…

Interieur Mijn interieur wishlist voor als de kinderen groter zijn - Mama's Meisje blog

Grote hoekbank

Met stip op één op mijn interieur wishlist: een grote hoekbank. We beginnen nu al te merken dat ons bankstel wat te klein wordt als iedereen op de bank wil zitten. We hebben nu een tweeënhalf-zitter en een losse poef, maar de kinderen liggen ’s avonds natuurlijk al op tijd in bed. Dan is de bank vrij voor ons om series te kijken en als we visite krijgen, zitten we meestal aan de keukentafel. Ik zoek regelmatig op Pinterest naar inspiratie, bijvoorbeeld op zoektermen als woonkamer inrichten, hoekbank inspiratie of landelijk wonen. Ik wil zo’n bank waar je lekker in weg kunt zakken, die comfortabel zit en er ook zo uitziet. Stoffen als velvet vind ik heel mooi, maar het moet vooral een stof zijn die makkelijk te onderhouden is. En de bank moet natuurlijk groot genoeg zijn voor ons allemaal!

Nieuwe salontafel & vloerkleed

Stiekem kijk ik al een tijdje rond naar een nieuwe salontafel. We hebben nu een langwerpig model met houten blad en wit geschilderde poten, maar ik ben er eerlijk gezegd wel een beetje op uitgekeken. Mede door mijn online speursessies ontdekte ik dat mijn probleem vooral is dat ik teveel stijlen mooi vind. Want met een andere bank en een nieuwe salontafel zou een nieuwe behang ook wel een goed idee zijn, andere raamdecoratie en een matching vloerkleed. En ga zo maar door… Wat een salontafel betreft word ik helemaal enthousiast van de ronde modellen waarbij je een setje combineert. Bijvoorbeeld in het zwart en dan in twee formaten, maar wel mooi passend bij elkaar. Al twijfel ik ook over hout, dat past weer bij onze ovale eettafel in de keuken. De nieuwe salontafel staat ook hoog op mijn interieur wishlist!

Landelijke inrichting - Mama's Meisje blog

Spaarpotje beginnen

Voor nu laten we het nog even voor wat het is: de kinderen kleuren nog veel aan de salontafel en raken regelmatig het tafelblad met hun stiften. Ook bekers ranja, snotneuzen en ongelukjes belanden weleens op de bank of de vloer dus vind ik het nog niet de juiste tijd om nieuwe meubels aan te schaffen. Dat geeft ons wél de tijd om een spaarpotje te beginnen zodat we, als de kinderen groter zijn, onze interieur wishlist tot werkelijkheid kunnen maken. Ik gok dat de muren tegen die tijd ook wel toe zijn aan een nieuwe laag saus en behang, dus maken we er gewoon een project van!

Wat staat er op jouw interieur wishlist? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer