Het najaar is het perfecte seizoen voor klusjes in en om huis. Wat wij de komende tijd nog op de planning hebben staan? Lees maar mee!

Klusjes in en om huis

Wonen op een boerderij: het houdt je bezig. Voor komend najaar staan er weer wat klusjes in en om huis op de planning. Vaak denken we dan dat we weer een tijdje klaar zijn, maar op de één of andere manier dient zich altijd snel weer een nieuw klusje aan. Een tijdje geleden liet ik via Instagram al zien dat we flink aan de slag zijn geweest in de tuin. Vorig jaar plantten we daar een heleboel Clematis planten met als doel daar een heg van te laten groeien. Maar het resultaat viel tegen: in plaats van een mooie volle plant, groeiden er enkele strengen met bloemen. Die trouwens wel heel mooi zijn hoor, maar niet voldoende voor een heg. Daarom hebben we kortgeleden Toscaanse Jasmijn tussen de Clematissen geplant en die schieten al mooi uit. Maar er is nog meer te doen, lees maar mee:

Tuinset naar binnen

Naast dat het nu het perfecte moment is om vaste planten te poten, komt ook het moment dichterbij dat er misschien wel sneeuw en ijs wordt verwacht. Tijd om de tuinset naar binnen te doen dus! Dat betekent in ons geval: ruimte maken in de schuur (en die gelijk ook even opruimen), de vloer in de schuur vegen en vervolgens de tuinset schoonmaken. Als alles is opgedroogd, kan de tuinset naar binnen en halen we ‘m volgend voorjaar weer tevoorschijn. We vegen dan ook het terras aan, halen de potten leeg met éénjarige bloeiers die er nu nog wel mooi bij staan, maar over enkele weken waarschijnlijk niet meer én gaan met de bladblazer aan de slag om het gevallen blad bij elkaar te verzamelen.

Interieur Klusjes die de komende tijd op de planning staan - Mama's Meisje blog

Nieuwe raamdecoratie

Enkele weken geleden begon de duette die voor ons keukenraam hangt, ineens te scheuren. Binnen enkele dagen hing het hele ding aan flarden en hebben we het met nietjes en wasknijpers enigszins bij elkaar gehouden. Wat een drama, maar nieuwe raamdecoratie staat inmiddels op het lijstje. We hebben ook al een afspraak gemaakt voor een adviesgesprek: Veneta komt dan bij ons aan huis om de mogelijkheden te bespreken, een keuze te maken en de boel in te meten. Zo fijn dat dit kan! En ze hebben zóveel keus, dus ik vond het best lastig om te bedenken wat ik nu wil. Duettes zijn sowieso geen optie meer, dus dacht ik aan een mooie houten jaloezie. Toen ik de website ging raadplegen, zag ik dat ze ook PVC jaloezieën hebben en ik denk dat dat de beste optie is voor ons. Wij hebben namelijk weleens vocht aan de binnenkant van de ramen en het lijkt me dat PVC hier wat beter tegen bestand is. Maar ik wacht het adviesgesprek af en laat me graag adviseren over wat voor ons de beste én mooiste optie gaat zijn!

watercolour behang photowall babykamer populair behang roze - Mama's Meisje blog

Kinderkamers metamorfose

Last but not least krijgen alle kinderkamers een update! We beginnen binnenkort al met de kamer van Linn, waar een nieuw behang op de muur achter de commode komt. Diezelfde commode gaat eruit en er komt een speelhoek voor in de plaats; de speelhoek van Suus haar kamer! Op Suus haar kamer komt ook nieuw behang, zij krijgt een nieuw bed en bureau en op beide kamers zullen we ook aan de slag gaan met andere kleuren muurverf. En Niene kan natuurlijk niet achterblijven: de indeling van haar kamer verandert en ik ben nog zoekende naar een mooi behang. Natuurlijk zal ik te zijner tijd het resultaat delen op mijn blog en socials!

Je leest het: wij hoeven ons voorlopig niet te vervelen. Welke klusjes staan er nog op jouw to do list? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer