Een paar weken geleden kregen we het beroemde keukentje van IKEA cadeau. Ik wil ‘m pimpen, maar hoe? Er is zoveel leuks dat ik wel acht keukentjes wil pimpen… Daarom deed ik een oproepje en verzamelde de leukste ideeën om het IKEA Duktig keukentje te pimpen! Kijk je mee?

Het beroemde speelgoedkeukentje van IKEA

Een speelgoedkeukentje was voor mij als kind één van de leukste dingen om mee te spelen. Ik kon me uren vermaken met eten koken voor mijn knuffels, poppen en natuurlijk mijn zusjes. Het IKEA Duktig keukentje stond al een tijdje op ons wensenlijstje en we waren dan ook erg blij toen we ‘m cadeau kregen na Niene’s geboorte. Omdat het keukentje een vrij standaard uiterlijk heeft, wil ik hem helemaal pimpen! Maar waar te beginnen? Met het opdoen van inspiratie, want ik zag zoveel leuke ideeën dat ik wel een stuk of acht keukentjes nodig heb als ik al mijn creatieve energie kwijt wil. Ook was ik erg nieuwsgierig naar hoe andere mama’s en papa’s het Duktig keukentje hebben gepimpt, dus riep ik jullie op om foto’s in te sturen van het eindresultaat! Kijk je mee?

img 3016

Voorbeelden IKEA Duktig keukentje pimpen

Op Pinterest staan tal van ideeën om het IKEA keukentje te pimpen. Ik verzamelde de ideeën die mij aanspraken op een bord dat je hier vindt. Zoals je ziet ben ik erg gecharmeerd van lichte kleuren, het liefst met pastel en een scheutje goud of brons. Maar hoe ik het precies wil doen, dat weet ik nog niet! Wel verzamelde ik een aantal voorbeelden van door jullie gepimpte IKEA keukentjes.

inspiratie artikel

Het keukentje dat links is afgebeeld, is van Liz. Zij maakte een keukentje in zwart-wit en deze vind ik ontzettend leuk geworden! Een iets zoetere variant zie je op de tweede foto: het keukentje van Madelon is erg schattig en wat een leuke accessoires! Het keukentje van Nienke, aan de recherkant, vind ik geweldig door de romantische bloemetjes die ze op de achterwand en op de plankjes in het kastje heeft gebruikt. Hoe schattig? Zij gaf als tip om accessoires te scoren bij Dille en Kamille. Daar zijn allerlei keukenattributen voor de kleinste chefkoks te vinden!

inspiratie artikel3

Het keukentje dat links te zien is, is van Kirsten. Zij schreef al eens een artikel over de keukentjes, je kunt dit teruglezen op haar blog La Vie de Mama! Het middelste keukentje is van Shirley en deze vind ik echt supermooi. Helemaal in de stijl die ik erg mooi vind, net als Shirley’s feed op Instagram. Zeker een tip om te volgen! Het IKEA keukentje aan de rechterkant is van Mariska, ook superleuk gelukt, vooral met die stippen op de achterwand en de kleur van de kastjes!

Tips voor accessoires IKEA keukentje

Daarnaast vroeg ik ook naar leuke webshops of merken die spulletjes verkopen om je IKEA keukentje te pimpen of als accessoires te gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld stickers die je op de achterkant van het IKEA keukentje kunt plakken. Hierdoor wordt het keukentje bijvoorbeeld een ijssalon, een bakkerij, een juice- of sushibar. De stickers zijn verkrijgbaar bij ZoeyZoKidsConcept.

inspiratie artikel5

Bij Chewies & more kun je een setje leren handgrepen bestellen die de handgreepjes van je IKEA keukentje vervangen. Er zijn verschillende opties en kleuren verkrijgbaar om ieder keukentje naar wens te stylen!

inspiratie artikel4

Bij Mommies&Miracles kun je stickers bestellen die op het kastdeurtje van het IKEA keukentje passen. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en op deze manier geef je het keukentje een persoonlijke touch!

inspiratie artikel1

Om het geheel compleet te maken kun je bij CheckDaan keukenschortjes, theedoeken, ovenwanten en koksmutsen bestellen! In overleg is van alles mogelijk, dus neem zeker even een kijkje op de site!

inspiratie artikel2

Aan de slag!

Zoals je ziet, zijn er tal van mooie voorbeelden te vinden en kun je het IKEA keukentje helemaal naar eigen wens costumizen. Ik heb allerlei leuke ideeën en zodra ik ons keukentje onder handen heb genomen, zal ik jullie het eindresultaat natuurlijk laten zien in een nieuwe blog! Heb jij nog tips en ideeën de niet in dit artikel stonden? Deel ze met mij en mijn lezers in de reacties hieronder!

Kijk hier naar het resultaat van ons gepimpte IKEA Duktig keukentje!

Heb jij inspiratie opgedaan na het lezen van dit artikel? Of heb jij het IKEA keukentje al gepimpt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter! Je kunt Mama’s Meisje ook volgen op Pinterest.

Liefs Karin

 

 

 

 

 

ikea duktig keukentje pimpen