Met de kids naar de zon? Laat dan inpakstress het enthousiasme niet te min doen.
Je kan namelijk eenvoudig stijlvolle outfits meenemen zonder je bagage te overbelasten, al is dat wel een kunst op zich. Benieuwd hoe je dit dan juist doet? De volgende tips helpen je op weg.

1. Begin met een kleurenpalet

Eén van de slimste strategieën voor een compacte reisgarderobe is om te werken met een kleurenpalet. Kies zowel voor jou, als voor de kids, enkele basiskleuren die goed bij elkaar passen en waar je je comfortabel bij voelt. Neutrale tinten zoals zwart, wit, beige en marineblauw zijn altijd veilige keuzes. Door het hebben van een samenhangend kleurenschema, stel je makkelijk meerdere outfits samen met een beperkt aantal kledingstukken.

2. Laagjes zijn je beste vriend

Ten tweede zijn laagjes de oplossing om veelzijdige en stijlvolle looks te creëren tijdens je reis. Denk aan een t-shirt, een dunne trui of een luchtig vest en een kamerjas voor wanneer het fris is op je hotelkamer. Deze laagjes doe je makkelijk aan en uit zodat je het nooit te warm of te koud hebt. Bovendien blijft je koffer nog steeds licht.

Compacte kledingkeuzes koffer inpakken ruimte besparen Mamas Meisje blog scaled

3. Kies multifunctionele kledingstukken

Investeer in kledingstukken die voor meerdere functies kunnen dienen. Een klassieke trenchcoat kan bijvoorbeeld dienen als regenjas en als elegant kledingstuk voor een avondje uit. Een veelzijdige wikkeljurk of een playsuit kan overdag casual worden gedragen en ’s avonds een klassevolle look vormen met de juiste accessoires. Door te kiezen voor multifunctionele kledingstukken bespaar je ruimte in je koffer en ben je voorbereid op verschillende situaties.

4. Rollen, niet vouwen

Een veelvoorkomende fout bij het inpakken is kledingstukken vouwen. In plaats daarvan kun je je kleding oprollen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreukels. Probeer je kleding strak op te rollen en plaats ze in rijen in je koffer. Hierdoor kun je meer kleding meenemen en blijft alles netjes georganiseerd.

5. Accessoires maken het verschil

Accessoires kunnen je outfits naar een hoger niveau tillen en ruimte besparen in je koffer. Een kleurrijke sjaal kan bijvoorbeeld een vleugje persoonlijkheid toevoegen aan een eenvoudige outfit, terwijl een statementketting een gewoon T-shirt kan omtoveren tot een chique look. Vergeet ook niet om enkele compacte accessoires, zoals een opvouwbare hoed of een opvouwbare zonnebril, in je bagage op te bergen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en voegen een stijlvolle touch toe aan je outfits.

Heb jij nog meer tips om compacte kledingkeuzes te maken? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer