Je kent het wel: grootse plannen voor een project in huis en vervolgens blijft het liggen… Na een jaar kan ik dan eindelijk zeggen: de speelhoek voor Suus en Niene is af! En vandaag show ik ‘m vol trots! Kijk je mee?

Ruimte om te spelen

We wonen op de boerderij zoals sommige van jullie wel weten. Ons huis is vrij groot en in de woonkamer is een soort ‘nisje‘ waar we eerst een mooie bartafel met vier hoge krukken hadden staan. Ideaal voor gezellige borrels en hij stond ook erg mooi in het interieur. Totdat er kindjes kwamen. De bartafel staat nu goed ingepakt op zolder, maar zodra het kan, komt ie gewoon weer terug naar beneden. Ooit. Want for the time being hebben we nu in dat nisje een leuke speelhoek gecreëerd. Vorig jaar, vlak na de eerste verjaardag van Suus, kochten we bij Ikea alle benodigdheden om deze speelhoek te maken. We zetten een deel van de speelhoek in elkaar, maar de echte afwerking bleef liggen. Je kent het wel, er komen weer dingen tussen en met een baby op komst waren er andere prioriteiten. Gelukkig is het voor de tweede verjaardag van Suus wel gelukt om de speelhoek af te krijgen en vandaag laat ik jullie vol trots het resultaat zien! Op deze foto zie je hoe het er afgelopen jaar bij gestaan heeft:

speelhoek ikea stuva

IKEA STUVA speelhoek in de woonkamer

Ik had mijn oog laten vallen op de STUVA collectie die verkrijgbaar is bij IKEA. Via Pinterest had ik ideeën opgedaan en we besloten een halfhoge kast met laden en planken te kiezen. Daarnaast kozen we een bureau waaronder een la geschoven kan worden. Omdat we qua breedte net geen twee bureau’s naast elkaar konden zetten, besloten we een aanrechtblad in eikenkleur aan te schaffen. Zo ontstond er één groot speelblad waar de kindjes makkelijk aan kunnen zitten op de stoeltjes, die we ook bij IKEA kochten. Van dat aanrechtblad heeft Erik de volledige breedte afgezaagd die uitstak. De plank die toen overbleef, heeft hij tegen de muur gezet, zodat je een soort ‘rand’ hebt tegen het beschadigen van de muur. Deze is van onderuit vastgeschroefd. Inmiddels heeft de STUVA collectie weer een metamorfose ondergaan en zijn de afgebeelde items niet meer verkrijgbaar in deze uitvoering. Toch wil ik jullie zien wat we hebben gemaakt, wie weet raak je geïnspireerd!

speelhoek ikea stuva1

img 5000 001

Ideale speelhoek inrichten

Na het technische gedeelte kon ik losgaan op de inrichting. Ik gebruikte de halfhoge kast een beetje als opslagplaats voor alle perspakketjes en dergelijke. Dat staat natuurlijk heel chaotisch dus heb ik alles opgeruimd. In plaats daarvan staat er nu een opbergmandje, een schilderijtje met de babyvoetjes van Niene en de mijlpaalblokken bovenop. Op de muur heb ik met letterslingers van Xenos de woorden ‘have fun‘ geplakt met washi tape. Ook had ik nog allerlei vrolijke kaartjes liggen en die heb ik op de zijkant van de kast geplakt. De twee stoeltjes zijn afkomstig van IKEA en de houten autobaan is van Little Dutch, we kregen die laatst als kraamcadeautje voor Niene! Ik ben nog een beetje zoekende naar meer ideeën of accessoires voor de speelhoek, dus tips zijn welkom! Suus is in ieder geval helemaal tevreden en speelt er graag. Ze heeft dan ook alle ruimte en kan rustig alle kasten leegtrekken, want het ligt ons niet in de weg. Het volgende project dat op mijn to do list staat, is het pimpen van het IKEA DUKTIG keukentje. Daarvoor verzamelde ik een tijdje geleden al inspiratie! Ik zal het resultaat met jullie delen als het af is ;)

speelhoek ikea stuva2

img 5006

speelhoek ikea stuva3

Heb jij een speelhoekje voor je kindje(s)? Heb je nog leuke tips voor accessoires en aankleding? Ik lees ze graag in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin

 

 

 

 

 

ikea stuva hack speelhoek