Als je me vraagt wat ik nu écht een musthave voor mama’s vind, dan zeg ik zonder twijfel: de IKEA Råskog trolley! Vandaag laat ik zien hoe wij deze gebruiken en waarom de trolley zo handig is. Lees je mee?

Altijd rommel op tafel

Na de geboorte van Suus was ik niet echt fit en flexibel. Lopen ging wat minder na de keizersnede en vanwege mijn bekkenklachten werd het me afgeraden om meerdere malen per dag de trap naar boven op te lopen. In dit geval was het erg voordelig dat wij zelf beneden slapen en dat Suus het eerste half jaar bij ons op de kamer heeft gelegen. Voor het verschonen had ik beneden een extra verschoonkussen en een mandje met luiers, doekjes en verzorgingsartikelen. Zo hoefde ik dus amper naar boven! Een groot nadeel van zo’n verschoonplekje beneden was de rommel die het geeft. Altijd rommel op tafel! Ik had altijd een gedeelte van de eettafel bezet met een heleboel babymeuk. Er kwam steeds meer bij. En het ging me ook steeds meer in de weg zitten. Maar meerdere keren per dag naar boven lopen was ook geen optie en als ik het weglegde, stond ik met een baby op de arm één voor één de spulletjes weer te verzamelen omdat ik het nodig had. Niet echt efficiënt dus.

Ikea trolley babykamer rommel op tafel verschoon spullen verschoonspullen verzorgingsspullen - Mama's Meisje blog

De oplossing: handige IKEA trolley met verschoonspulletjes

Op een gegeven moment zag ik bij verschillende mamabloggers en via Pinterest de oplossing voorbij komen. De IKEA Råskog trolley, die moest ik hebben! Laatst kwam Erik uit zijn werk thuis met de IKEA trolley en ik was net een klein kind. Helemaal blij en ik ging ‘m meteen in elkaar zetten. Het ruimt zo lekker op, er past ontzettend veel in! Ik laat in onderstaande foto’s zien wat ik er allemaal in heb gestopt. In het bovenste bakje heb ik een mandje met verzorgingsartikelen. Er liggen reserve rompers en een paar sokjes. Ook de lotiondoekjes en luierzakjes liggen bovenin. Zo’n zelfde mandje heb ik ook in het middelste bakje gezet, maar deze is voor de spuugdoekjes en inhalators van Suus. De mandjes heb ik trouwens gekocht bij Zeeman. Ook liggen er luiers en een verschoonmatje. We hebben het aankleedkussen opgeruimd en gebruiken nu dit matje. Onderin de trolley liggen hydrofiele doeken en washandjes. Ook liggen daar altijd kleertjes van Suus die ze aan moet als wij allebei moeten werken. Ik leg dat altijd aan het begin van de week klaar, zodat we tijdens de ochtendspits niet misgrijpen. Kortom, deze handige IKEA trolley is dé oplossing om mijn verschoonspulletjes in op te bergen.

Ikea trolley babykamer tip handig opbergen mama musthave - Mama's Meisje blog

Ikea trolley Raskog - Mama's Meisje blog

5 manieren om de IKEA trolley te gebruiken

Ik ben heel blij dat ik de trolley heb gekocht, want nu heb ik geen rommel meer op de eettafel. Overdag hoef ik niet naar boven om Suus te verschonen, ik kan het ding er zo bij pakken. Maar de trolley is niet alleen handig voor je babyspulletjes. Nicole van Meisje Eigenwijsje schreef een heel leuk artikel over ‘5 manieren om de IKEA Råskog te gebruiken‘. Door dit artikel kocht ik mijn trolley en nu heb ik allerlei ideeën waarvoor ik ‘m in de toekomst nog meer kan gebruiken!

Heb jij al een IKEA Råskog Trolley in huis? Waarvoor zou jij de trolley handig kunnen gebruiken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin