Welke Een tijdje geleden vertelde ik op de blog al eens dat ik zo graag een bakkerskast wil hebben. Vandaag laat ik zien welk model ik op het oog heb en hoe ik de kast zou willen inrichten! Kijk je mee?

Dé woontrend van nu: een bakkerskast

Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst een bakkerskast zag, maar ik was meteen verliefd. Dat vertelde ik laatst ook al in de blog over de langwerpige tray met decoratie van Action. Volgens mij was het ongeveer twee jaar geleden in een winkeltje waar meubels worden opgeknapt. Maar aangezien wij de hele inrichting voor ons huis net bij elkaar geshopt hadden, heb ik de kast toen niet gekocht. En nu heb ik spijt: had ik maar! Al een tijdje spookt de bakkerskast door mijn hoofd, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Die heb ik gevonden: deze witte met drie planken gaat het worden!

Bakkerskast - Mama's Meisje blog

Deze bakkerskast is te koop bij Xenos. Er is ook een smal model met 3 planken én een smal model met 5 planken. Zowel in wit als in zwart verkrijgbaar. Welk model zou jij kiezen?

Bakkerskast: hoe inrichten?

Maar wat zet je er dan allemaal in? Laat mij maar rondneuzen, heerlijk op zoek naar wooninspiratie. Aangezien we landelijk wonen en onze inrichting vooral hout- en aardetinten bevat, was het best een uitdaging. Een trend die je nu veel ziet is monochrome: zwart witte accessoires. Daarnaast ook veel met koper en dát gaat ‘m sowieso niet worden: de muur waar ik de bakkerskast tegenaan wil zetten, heeft een taupekleurig behang met een lichte zilveren glitter erin. Gelukkig zijn er nog zát alternatieven en kan ik mijn Photoshoptalent ook even showen in deze post…

 

Bakkerskast hoe inrichten - Mama's Meisje blog

Je ziet, dat Photoshop is nog wel een puntje… Maar desalniettemin: zo zou ik mijn bakkerskast willen inrichten! En nu hoor ik je denken: “maar Karin, waar heb je al die leuke accessoires vandaan?“. Welnu: pak nog een kopje thee en lees rustig verder…

Accessoires die ik erin zou zetten

Welke accessoires ik in mijn bakkerskast zou willen zetten? Op de bovenste plank staat meteen dé blikvanger: die geweldig gave Willemstad poster van Studio216! Deze kreeg ik cadeau als sponsorpakketje bij Echte Post Is Cool: ik ben er vet blij mee! Ze hebben trouwens nog véél meer plaatsen in hun collectie én je kunt zelf ook verzoekjes indienen! Omdat een zwarte lijst in mijn inrichting niet zo mooi staat, heb ik gekozen voor een iets meer landelijke fotolijst van de Action. Ook zag ik bij Kwantum de grote bolvaas, waar ik eventueel nog een bloem/tak in kan doen.

Op de middelste plank spotte ik deze houten kaarsenplateau van Xenos. Ik ben gek op hout en vind dit robuuste superstoer. Past dus ook helemaal in onze inrichting! Daarop een waxinelichthouder van Kwantum. Zie je de uitsneden van koeien? Daarom viel ik ervoor: zo leuk als je op een boerderij woont en dat subtiel laat terugkomen in je interieur ;) En aangezien ik ook van een beetje bling houd, doen we er zo’n kekke metalic kaars van Bolsius bij in champagnekleur. Die kleur komt trouwens erg dichtbij het behang waar ik het eerder over had. De mand vind ik mooi qua vorm en kleur: gemaakt van zeegras! Gezien bij Leenbakker.

En als laatste vind ik een kussen op de onderste plank en een cactus voor een beetje groen, het plaatje van de perfecte bakkerskast helemaal afmaken. Ik zag dit mintkleurige kussen bij Kwantum en vind ‘m mooi bij de vaas en en de verschillende houttinten passen.

Ik kan niet wachten tot ik dit tafereeltje in huis heb gehaald! Wat vind jij van de bakkerskast? En van de accessoires die ik heb uitgekozen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebookof Instagram!

Liefs Karin