Omdat ik tijdens mijn zwangerschap zoveel ben aangekomen en nog láááng niet op mijn oude gewicht zit, ben ik begonnen met bewuster en gezonder eten. Dus niet diëten maar gewoon goed opletten! En bewust bewegen, maar helaas zitten daar nogal wat beperkingen aan door complicaties tijdens en na mijn bevalling. Ik begon in ieder geval goed, want ik maakte een salade! Lees je mee?

Salade maken

Bewuster en gezonder eten dus. Daarom had ik een goed idee: laat ik eens een salade maken! Nu had ik niet zoveel in huis, dus het is een probeersel geworden. Ik ben vooral heel benieuwd hoe jullie salades maken, maar daarover straks meer! De basis is een gemengde sla, daarin heb ik komkommer gedaan. Het plan was om er ook avocado bij te gebruiken, maar helaas was deze al bruin aan het worden van binnen. Smaakte ook niet meer lekker. Zo jammer! Ik heb rosbief in de salade gebruikt en pijnboompitjes. Beetje peper, beetje zout en toen ik eenmaal aan het eten was, miste ik nog kaas, dus heb ik dat er ook in gedaan.

Improviseren

Zoals ik al zei, ik had niet zoveel in huis. Voor deze salade kwam het dus op improviseren aan. Wat ik er graag nog meer doorheen had gedaan: zongedroogde tomaatjes, een goede en rijpe avocado en een dressing met honing-mosterd of mosterd-dille. Ik heb er nu een geroosterde volkoren boterham bij gegeten. Maar ik kon echt merken dat deze salade niet compleet was, dus verbeterpuntjes voor de volgende keer.

Maar waar ik dus vooral naar op zoek ben, is inspiratie! Dus vraag ik aan jullie: wat doen jullie allemaal in een maaltijdsalade? Ik ben geen viseter, maar voor kip of rood vlees ben ik wel te porren. Ik heb nu al zin om alle tips en ideeën uit te proberen, dus kom maar op!

Wat is jouw favoriete salade? En hoe vaak eet je een salade? Laat het weten in de reacties of op Instagram of Facebook!