Al een tijdje ben ik bezig met mijn ‘secret project’: het opstarten van mijn eigen bedrijf! Vandaag vertel ik weer een beetje meer over wat mij bezighoud en waar ik me de komende tijd op stort. Ik ga namelijk weer aan de studie! Lees je mee?

Mijn eigen bedrijf opstarten

Toen ik tijdens mijn tweede zwangerschap wéér geen contractverlenging kreeg (dit gebeurde ook tijdens mijn eerste zwangerschap), besloot ik er eens goed over na te denken wat ik nu wilde. Ik kwam vanwege mijn lichamelijke klachten en het ontbreken van de roze wolk in de Ziektewet terecht en was verre van gelukkig met deze situatie. Op zoek naar een toekomst waarbij ik naast moeder ook nog steeds een meisje zou zijn met een leuke baan, maar wat? Na lang dubben, twijfelen en afwegen besloot ik na de geboorte van Niene mijn eigen bedrijf op te richten. Via het UWV word ik daarin ondersteund en heb ik pas geleden de zogenaamde ‘onderzoeksperiode‘ afgesloten. Gedurende deze periode heb ik een ondernemingsplan gemaakt, waarbij voor mij nu veel meer concreet is geworden welke stappen ik nog moet zetten voordat ik daadwerkelijk van start kan gaan als zelfstandig ondernemer.

rawpixel 561415 unsplash

Opnieuw aan de studie!

Het ondernemingsplan heeft me dus goed inzicht gegeven in waar ik nu sta en aan welke punten ik nog moet werken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het volgen van een opleiding. Want hoewel ik al breed geschoold ben, kan ik in dit geval niet onbeslagen ten ijs komen. Voor het werk dat ik straks als zelfstandig ondernemer ga doen, is het van belang dat ik een aanvullende opleiding ga doen. Ik ga dus terug de schoolbanken in, een opleiding volgen! Welke opleiding ik ga volgen blijft nog even een geheimpje, maar ik heb er in ieder geval erg veel zin in. Als ik deze opleiding heb afgerond, denk ik erover om nog een cursus in de richting van boekhouding of marketing te volgen. Ik heb me al georiënteerd op verschillende aanbieders van deze cursussen en kwam toen uit bij NTI.

img 4468

Studeren vanuit huis

Als ik een cursus volg via NTI, kan ik gewoon studeren vanuit huis op ieder moment van de dag. Bijvoorbeeld als de kinderen ’s middags slapen, of ’s avonds als ze allebei in bed liggen. Voor moeders is het dus ideaal dat je studeert op jouw moment. Via de online leeromgeving kun je precies bijhouden welke taken je al hebt afgerond en welke er nog op je to do list staan. Je kunt contact onderhouden met je docenten en medestudenten en je makkelijk aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens. Ik ben van mening dat het nooit kwaad kan om jezelf te ontwikkelen. Na mijn eerdere studies heb ik er ook nu weer veel zin in om aan de slag te gaan. Bij NTI bieden ze niet alleen opleidingen aan die werkgerelateerd zijn. Zo kun je ook een cursus volgen die aansluit bij je persoonlijke interesses. Bijvoorbeeld een cursus korte verhalen en romans schrijven, die erg handig kan zijn als je je schrijfvaardigheden wilt ontwikkelen (bijvoorbeeld voor je blog). Zelf word ik erg enthousiast van een cursus Spaans voor beginners. Meer feeling krijgen met de ontwikkeling van je kindjes? Een cursus kinderpsychologie staat ook in het rijtje! Kortom: er is voor ieder wat wils en alle opleidingen zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. En dat allemaal in je eigen tempo!

Overweeg jij ook om een cursus of opleiding te volgen? Ik ben erg benieuwd op welke thuisstudie jouw keuze valt! Laat het weten in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Bron: afbeelding werkplek