“Vandaag doe ik helemaal niets meer!”. Ik hoor het mezelf met enige regelmaat zeggen maar iedere moeder weet dat je vervolgens tóch weer een was opvouwt, een doek door het toilet haalt of de vaatwasser staat te vullen. En dat terwijl ik er zo’n behoefte aan heb: even helemaal niets moeten. Nou, dan doen we dat toch? Ik deed een dag HELEMAAL NIETS en dit gebeurde er…

Natte droom van iedere moeder

Badkamer schoon: check! Gestofzuigd, gedweild, het niveau in de wasmand op acceptabele hoogte en een ‘rustig dagje’ lag ineens dichterbij dan verwacht. Ik kon ‘m gewoon bíjna aanraken. Bijna, maar net niet helemaal. Want karma is een bitch en zodra ik ’s avonds tegen manlief zei dat ik morgen ‘lekker helemaal niets ging doen’, deed ze haar werk. Helemaal niets doen? Muahaha, ik neem het mezelf zó ontzettend vaak voor en wat denk je? Sta ik tóch weer een was op te vouwen, de speelhoek op te ruimen of een stofdoek door het huis te halen. Het is de natte droom van iedere moeder: even helemaal niets moeten, maar in werkelijkheid kun je je handen er niet helemaal vanaf trekken. Toch besloot ik het bijltje erbij neer te gooien en m’n achterste op de bank te ploffen. Ik deed een dag HELEMAAL NIETS en dit gebeurde er…

Ik deed een dag HELEMAAL NIETS en dit gebeurde er... - Mama's Meisje blog

Smeer je eigen brood maar!

Als ik zeg ‘helemaal niets’, dan bedoel ik ook echt helemaal niets. En daar gaan we alweer, want ‘smeer je eigen brood maar!‘ tegen je 1-jarige dreumes zeggen, gaat een beetje te furrrr… Mama doet vandaag helemaal niets, dus jammer van die poepluier, je moet maar wachten tot je vader thuiskomt! Moet je plassen, puppy? Helaas, ik heb een dagje vrij! Je snapt het: ik deed een dag HELEMAAL NIETS en dit gebeurde er… Ik stond alsnog in de keuken broodjes te smeren, verschoonde alsnog luiers, kookte alsnog eten, liet alsnog mijn thee koud worden, zette alsnog de peuter op het toilet en liet alsnog de hond uit. Maar verder deed ik écht even niets. Tuurlijk meid!

Als moeder het huishouden een dag laten zitten chaos troep kinderen hond - Mama's Meisje blog

De chaos compleet

Iedereen geplast, gepoept en een gevulde buik, dus mijn dagje niets doen kon verdergaan. De peuter trok de hele speelhoek leeg, de dreumes verspreidde vervolgens alles over de vierkante meters van onze woonkamer. De pup vrat een kwart van het speelgoed kapot en de wasmand werd voller en voller. Inmiddels lag er zand, snot, stof, hondenhaar, rozijntjes, geknoeid drinken, verkruimelde koekjes en wat-al-niet-meer op tafels, stoelen, bank, vloer en ieder oppervlak in huis. Dreumespuber mocht een middagslaapje doen en moeders ruimde niets op. Het aanrecht vol vaat, de vuilnisemmer puilde uit, de schone was ongevouwen in de mand, nóg meer speelgoed everywhere: de chaos compleet. Ik deed een dag HELEMAAL NIETS en dit gebeurde er: het huis veranderde in een dikke zooi, bij thuiskomst dacht manlief dat er een bom ontploft was en de volgende dag had ik dúbbel zoveel werk om alles weer op te ruimen en schoon te maken. Lekker hoor, zo’n dagje helemaal niets doen! Maar de chips smaakte heerlijk en ik ben weer helemaal bij met m’n serie, want we keken voor de verandering eens iets anders dan Casper & Emma. Nee kinderen, nu mag mama kiezen wat er op tv komt! Ik wil er niet aan denken wat er zou gebeuren als ik dit een week volhield. Waar ik wel aan wil denken: een vakantie. Alleen. No kids allowed. Who’s in?

Doe jij ook wel eens een dag ‘helemaal niets’? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1