De titel zegt het al: IK BEN HET ZAT! Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog zou schrijven, maar ik besloot dat het me alleen maar kan helpen. Mama’s Meisje is nu ruim 4 maanden oud en ik ben er helemaal klaar mee. Tijd voor verandering: ik ga afvallen met BenFit!

Ik wil afvallen!

En daarom heb ik me de afgelopen weken gestort op het maken van een plan. Ik ben namelijk helemaal klaar met het beeld dat ik in de spiegel zie. Ik ben gewoon veel te zwaar. Voor de zwangerschap was ik  al 5 kg zwaarder dan ik wilde zijn. Dat ik zo ontzettend veel zou aankomen (45 kg), dat had ik echt Nooit verwacht! Ik ben van 80 kg naar 125 kg gegaan… Inmiddels is er weer bijna 30 kg af, maar het staat stil. En stilstand is achteruitgang ;)

Mijn voornemens om tijdens de zwangerschap lekker sportief bezig te blijven (net als voor de zwangerschap), verdwenen na week 28 als sneeuw voor de zon. Als ik ging wandelen, kreeg ik hier alleen maar last van. Dus werd mijn activiteitenpatroon steeds beperkter. Vanaf week 32 was ik al blij als ik mijn huishoudelijke dingetjes af kreeg. En vanaf week 35 kon ik echt helemaal niets meer. Ik lag in bed of zat op de bank (met m’n benen omhoog), lekker opgeblazen van al het vocht. Alle opgebouwde spiermassa van voor de zwangerschap is verdwenen, dus moet ik aan het werk!

patricia serna 415257

Dat ben ik nu ruim twee maanden aan het doen, maar ik moet eerlijk toegeven dat het moeilijk is. Ik kreeg nog nierbekkenontsteking tussendoor en daardoor heb ik een week niets gedaan. Toen ik daarna weer begon, merkte ik echt wel dat ik weer terug bij af was. Wat de voeding betreft ben ik de weg ook een beetje kwijt. Het is niet zo dat ik veel snoep of snack, ik eet eerder te weinig. En op rare tijdstippen. Met mijn achtergrond als diëtist zou het toch super simpel moeten zijn om mezelf weer op de rails te krijgen wat voeding betreft? De tijden dat ik normaal gesproken at, zijn nu vaak de drukke momenten in huis. Want dan is het ook spitsuur rondom Suus. Of ze slaapt net en dan kan ik mooi even de was ophangen of troepjes opruimen. Daardoor schiet het eten er vaak bij in.En dat is echt niet goed als je wilt afvallen, ook al klinkt dat tegenstrijdig! Dus heb ik houvast nodig, een richtlijn. En die heb ik gevonden. Ik ga namelijk gedurende 3 maanden het programma van BenFit volgen: afvallen met BenFit dus!

BenFit Leefstijlprogramma

Het BenFit programma is geen dieet. Het is een leefstijlprogramma! Het draait erom dat je leert om gezond te eten. Het voedingsadvies is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en draait om  gezonde voeding, voldoende variatie, regelmaat en de juiste hoeveelheden. Door middel van daglijsten zie je wat je die dag op het menu hebt staan. Dit is heel gevarieerd en dat spreekt me zo aan. Ik ben namelijk niet alleen geneigd om te weinig te eten. Ik eet dan ook steeds hetzelfde. Bijvoorbeeld fruit: ik pak dagelijks een banaan en een appel. Ik wissel veel te weinig tussen alle lekkere fruitsoorten die er te krijgen zijn!
Alle daglijsten zijn ‘ondergebracht’ in een boodschappenlijstje. Super handig, want zo zie ik in één keer wat ik voor de hele week in huis moet hebben.
Naast het voedingsadvies, leer ik tijdens dit programma ook meer over de andere 2 pijlers van BenFit:gezond bewegen en ontspannen.

logo

Volg je me op weg naar mijn ‘Oude Ik’?

Gedurende 3 maanden ga ik het BenFit programma volgen. Ik ga wekelijks een update posten over de voortgang. Ik zou het leuk vinden als je me volgt, want ik kan wel een stok achter de deur gebruiken! Daarom ga ik ook bloggen over dit onderwerp: nu is er echt geen weg meer terug en moet ik wel volhouden! En ik weet zeker dat er met mij nog veel meer mama’s zijn die ook graag hun leefstijl willen veranderen / weer terug willen naar hun oude ‘ik’. Natuurlijk zal het niet meer allemaal hetzelfde zijn als voor de zwangerschap, maar een leefstijl, lichaam en uitstraling waar je je zelf prettig bij voelt is in mijn ogen ontzettend belangrijk! En ik vind het misschien nog wel belangrijker dat Suus gezond eet- en beweeggedrag meekrijgt vanuit huis. Daarom is mijn motivatie hoger dan hoogst!

img_4892

Ik wil weer terug naar de Karin van deze foto, die gemaakt is in juni 2015 op Curaçao! 

 

Afvallen met BenFit: ken jij het BenFit leefstijlprogramma al? Ga jij me volgen in deze 3 maanden? Ben jij tevreden over jezelf? Waarom wel of waarom niet? Wat wil je doen om ervoor te zorgen dat je wel tevreden bent? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding meetlint