De laatste tijd vliegt de ene na de andere huidverzorging trend me om de oren. Een veelgehoorde term is clean beauty, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Lees maar mee!

Wat is clean beauty?

Sinds vorig jaar zomer sta ik meer dan ooit stil bij wat ik op mijn huid smeer. Tijdens en na de zwangerschap kreeg ik bijvoorbeeld veel pigmentvlekken in mijn gezicht, een zogenaamd zwangerschapsmasker. Ook kon ik na de geboorte van onze derde merken dat het vrij lang duurde voordat ik compleet ontzwangerd was en alle hormonen uit mijn lijf verdwenen waren. Ik ontdekte dat mijn huid niet meer hetzelfde was als vóórdat ik kinderen kreeg en moest opnieuw uitvinden wat voor mijn huid werkte op het gebied van skincare. Ik spotte de ene huidverzorging trend na de andere en concludeerde dat ik de afgelopen jaren steevast dezelfde producten was blijven gebruiken, zonder me af te vragen of dit wel paste bij wat mijn huid op dat moment nodig had. Ook is er meer dan ooit aandacht voor de ingrediënten, eventuele schadelijke stoffen en (de invloed van) het productieproces. Ik las over clean beauty en dook erin: wat is clean beauty?

Clean beauty skincare

Als ik het me goed herinner, zag ik het voor het eerst bij RTL Boulevard (mijn guilty pleasure) voorbij komen in een item van Leco, maar het kan net zo goed bij een beautyblogger of influencer zijn geweest. Al zoekende naar meer uitleg over de huidverzorging trend clean beauty ontdekte ik dat het niet in een paar zinnen uit te leggen is wat het nou precies inhoudt. Bij clean beauty skincare horen meerdere ‘aandachtspunten’ die ik hieronder voor je heb opgesomd:

  • Clean beauty producten zijn vriendelijk voor het milieu. Er is in dit geval niet alleen aandacht voor de manier waarop de skincare geproduceerd wordt en hoe het verpakt wordt, maar ook voor ‘cruelty free’, recyclebaarheid en of hetgeen wat in het doucheputje verdwijnt, afbreekbaar is.
  • De ingrediënten van clean beauty skincare zijn gezond voor je huid, veilig voor je lichaam en transparant. Met dat laatste wordt bedoeld dat je bij het lezen van de ingrediënten op de verpakking niet allerlei gekke codes ziet staan die niet te ontcijferen zijn, zodat je dus beter weet wat je smeert.

Dat zijn dus uiteindelijk nog redelijk vage kenmerken, daarom is het fijn wanneer webshops deze huidverzorgingsproducten gewoon zelf ontwikkelen in een gloednieuwe productlijn, zoals one.two.free! bij Douglas. Deze clean beauty gezichtsverzorgingslijn is super makkelijk, want alle producten zijn ‘clean’ en je routine bestaat uit maar drie simpele stappen!

Drie stappen van skincare routine - Mama's Meisje blog

Drie stappen

Van reinigingsolie tot serum en van peeling tot dagcrème: one.two.free! van Douglas is heel nauwkeurig samengesteld. Door middel van drie stappen pas je de clean beauty huidverzorging trend toe. Stap 1 is reinigen: een schone ondergrond is namelijk heel belangrijk! Bij stap 2 neutraliseer je de zuurtegraad (pH-balans) van je huid en hydrateer je. Stap 3 draait om verzorging: belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om die stralende huid te creëren of te behouden. Vergeet ook niet de zonbescherming om te voorkomen dat je huid schade oploopt door UV-straling. Alle stappen doorlopen met cosmetica die daadwerkelijk iets doet voor je huid? Dan ben je good to go!

Kende jij de huidverzorging trend clean beauty al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer
Afbeelding: skincare, flatlay