Hoeveel geld per dag op vakantie? Ik hield een kasboekje bij: dit gaf ik uit op vakantie in Valencia. Lees maar mee!

Hoeveel geld per dag vakantie

Zoals je op social media hebt kunnen zien, was ik samen met vriendinnen op vakantie in Valencia! In een blog bomvol Valencia tips deelde ik al welke highlights je naar mijn mening niet mag overslaan. Wat een prachtige, veelzijdige stad is dat! Van tevoren vond ik het lastig om in te schatten hoeveel geld per dag ik op vakantie zou uitgeven. We boekten ons verblijf plus tickets als pakket en breiden dit uit met een ruimbagage koffer, drie plaatsen naast elkaar in het vliegtuig en priority boarding met handbagage in de cabine. Ook reserveerde ik een plek op P3 Lang Parkeren op Schiphol. De totale reissom kwam daarmee op €626,87 per persoon en dat is, vergeleken met ons tripje naar Mallorca vorig jaar, al duurder maar we bleven nu een extra dag. Toch zijn dit niet alle kosten: ik gaf ter plaatse ook geld uit. Omdat we de kosten samen deelden, hield ik een kasboekje bij en besloot ik dit ook in een blog te gieten. Helemaal onderaan lees je welke kosten gezamenlijk waren en op hoeveel het voor mij alleen onderaan de streep betekende. Dit gaf ik uit op vakantie in Valencia!

Woensdag 14 juni 2023: op vakantie in Valencia

Na vier uurtjes slaap gaat midden in de nacht de wekker: vacay mode ON! Nadat ik mijn vriendinnen heb opgepikt, zetten we rond 02.30 uur koers richting Schiphol. Daar komen we rond 04.15 uur aan en nadat ik de auto geparkeerd heb, rijden we met de pendelbus naar de luchthaven en staan we een klein half uurtje later op de borden te kijken waar we naartoe moeten. We vliegen om 06.35 uur en hebben zelf broodjes en snacks meegenomen. Ook handig: een lege Dopper fles die je kunt vullen met water. Aangekomen in Valencia pakken we een taxi naar het hotel à €26,15. We moeten een uurtje wachten tot de kamer klaar is, dus we nemen plaats in de lobby (en vallen bijna in slaap). Gelukkig is om 11.00 uur de kamer gereed en doen we eerst een power nap. Daarna gaan we op zoek naar lunch en die scoren we op een heerlijk terras. Ik bestel een burger en drink 2 cola zero’s. We rekenen €50 incl. fooi af. Op de terugweg naar het hotel doen we wat boodschappen bij de supermarkt. We halen flessen mineraalwater, wat frisdrank, pringles en tucjes voor €14.15. ’s Avonds gaan we lekker uit eten bij Pasta & Magia en betalen daar €71,60.

op vakantie in Valencia kosten per dag gelddagboekje - Mama's Meisje blog

Donderdag 15 juni 2023: apotheek & fietstour

We starten lekker rustig op en nadat we het ontbijtbuffet hebben geplunderd, gaan we aan de wandel. In de buurt van het hotel is een apotheek, waar ik koortslipcrème en zoutoplossing in de vorm van neusspray scoor (€12,14). Daarna gaan we naar de supermarkt, waar we boodschappen doen voor een lunch op ons balkon. We kopen er stokbrood, kaas, bananen, yoghurt, zakdoekjes en wegwerplepels voor €6,98. Dat zijn nog eens budget boodschappenprijzen! Nadat we lekker aan het zwembad hebben gelegen, pakken we na een uitgebreide douche- en omkleedsessie de bus naar Russafa. We gaan namelijk een fietstour doen bij Verrassend Valencia en betalen daar €29 per persoon! De tour is van 16.45 uur tot ongeveer 19.45 uur en daarna besluiten we op zoek te gaan naar een lekker tapasrestaurant. Dat vinden we in de vorm van Maui, waar we heerlijk eten en €60 incl. fooi afrekenen.

stedentrip budget uitgaven per dag - Mama's Meisje blog

Vrijdag 16 juni 2023: toerist uithangen & chillen in de zon

We zetten vandaag een wekker zodat we in de ochtend, als het qua temperatuur nog redelijk te doen is, op pad kunnen. First stop: cappuccino en thee bij El Bar! Daarna lopen we door naar de Stad van de Kunst en de Wetenschappen. We huren een bootje, varen 20 minuten op het azuurblauwe water en worden gefotografeerd. We laten de foto’s digitaal opsturen voor €10. Op de terugweg naar het hotel kopen we stokbrood, 3 flessen mineraalwater, toetjes en bananen voor €3,63. Ook gaan we weer naar de apotheek, deze keer voor zonnebrand en oordopjes (€29,20). Eenmaal aan het zwembad besluiten we een ijsje te halen (3 ijsjes voor €9) en omdat we de rest van de dag lekker in de relaxstand zitten (of nou ja, liggen), eten we een hapje in de bar van het hotel à €51.

hoeveel geld per dag vakantie - Mama's Meisje blog

Zaterdag 17 juni 2023: beach day en Italiaans eten

Vandaag gaan we maar liefst vier keer met de bus: heen naar het strand, terug naar het hotel, heen naar het oude centrum en terug naar het oude centrum. We geven daar in totaal 4 x €4,50 = €18. Aan het strand lunchen we bij Boa Beach, een leuk restaurantje aan de boulevard, en rekenen daar €45 incl. fooi uit. Ook shop ik souvenirs voor €40. Terug in het hotel springen we weer in het zwembad en halen we ijsjes à €8. Daarna is het tijd om uit eten te gaan: we kiezen voor La Pappardelle en betalen daar €93,50. En eenmaal terug op de hotelkamer is het alweer tijd om de koffer in te pakken!

gelddagboekje financieel blogger personal finance budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Zondag 18 juni 2023: tijd om naar huis te gaan!

De wekker staat al vroeg, want om 07.15 uur pakken we een taxi naar de luchthaven: €25. Eenmaal ingecheckt en de koffers afgegeven, gaan we door de security en dan een sprintje naar het toilet. Omdat we in het hotel nog geen ontbijt konden krijgen, halen we bij Starbucks cappuccino, een sapje, een meergranen croissant en een chocoladebroodje voor €29,35. Daarna is het tijd om te vliegen en als we in Nederland zijn, haal ik bij AH To Go een broodje, skyr en een flesje cola zero (€7,20). De vakantie zit erop, tijd om naar huis te rijden! De parkeergarage hadden we al vooruit betaald. Het enige dat ik nog doe, is tanken: €38,30. Op de foto zie je trouwens nog de souvenirs die ik kocht: een koelkast magneet, een sleutelhanger, een tasje met ruimte voor mijn smartphone en voor de kids de kladblokjes en pennen.

mijn uitgaven op vakantie - Mama's Meisje blogMijn uitgaven op vakantie

En toen zat de vakantie er alweer op! Tijd om alle bonnetjes en transacties erbij te pakken en de gemaakte kosten in beeld te brengen en te verdelen. Zoals gezegd was ik met twee vriendinnen op vakantie in Valencia en dus kan ik het merendeel van de kosten door drie delen. Onze gezamenlijke uitgaven op vakantie komen in totaal op €696,53 (er zit een verschil van iets meer dan €6 in deze blog, want we konden niet meer achterhalen wie dat had betaald, haha). Voor mezelf betaalde ik mijn benodigdheden bij de apotheek, shopte ik souvenirs en pinde ik bij AH To Go, dat komt in totaal op €59,34. De gezamenlijke kosten gedeeld door drie komen op €232,18 per persoon. Daar tel ik dan mijn €59,34 bij op en dan kom ik in totaal op €291,52. In totaal zijn we 4 nachten, 5 dagen op pad geweest. Als je zoekt naar ‘hoeveel geld per dag vakantie’ dan kom je een heleboel gemiddelde bedragen tegen. Mijn gemiddelde lag op vakantie in Valencia op €291,52 / 5 dagen = €58,30 per dag. Dit vind ik heel netjes als ik kijk naar wat we hebben gedaan en hoezeer ik genoten heb van deze vakantie. Lang naartoe geleefd, mooie herinneringen gemaakt!

Hoeveel geld per dag geef jij uit op vakantie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog