Tijdens mijn zwangerschap stond ik regelmatig stil bij het feit dat dit wel eens mijn laatste ‘rustige nachtjes’ konden zijn. Alhoewel ik regelmatig alle uren voorbij zag komen en helemaal niet meer goed sliep, bereidde ik me voor op het ergste. Want als de baby er eenmaal zou zijn, dan zou het wel afzien worden! Gelukkig viel dat mee, maar er was een andere oorzaak voor mijn slechte nachtrust. Vandaag vertel ik daar meer over.

Doorgezakt matras door lichaamsgewicht

Ons bed was echt aan vervanging toe. Wij sliepen ruim 7 jaar op een bed van maarliefst 120 cm breed… Een groter bed paste destijds niet op Erik’s kamer en toen we gingen samenwonen, hadden we geen budget meer voor een nieuw bed. Het sliep prima, tot ongeveer anderhalf jaar geleden. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik zoveel aan, dat het matras op mijn plek helemaal is doorgezakt. Nu ik weer bijna op mijn oude gewicht ben, veert het matras niet meer terug: ik lag dus in een soort kuil. Daardoor lag ik helemaal verkeerd in bed en kreeg ik de laatste tijd veel last van hoofdpijn. Ook waren mijn rug en nek niet zo blij. En als je last hebt van bekkenklachten, werkt zo’n doorgezakt matras helemaal niet mee. Conclusie: we need a new bed! Je kunt je voorstellen dat ik ontzettend blij was toen ik het bericht ontving dat ik een hybride matras van Simba mocht testen!

Simba matras: binnen 3 dagen in huis!

Een nieuw bed was snel uitgezocht en daarna hebben we in de webshop van Simba gezocht naar het juiste formaat matras! Ik gaf mijn bestelling door op woensdag en op vrijdag kwam de bezorger met een groot pakket aan de deur. Supersnel! In deze doos zat dus een matras van 160 x 200 cm… Hoe dan? Wij keken wel een beetje vreemd, maar toen we de doos openmaakten, snapten we het. Het matras is helemaal vacuüm gezogen en in plastic verpakt. Op de foto zie je hoe dun het matras dan nog is.

SIMBA matras

Het opgerolde matras hebben we op het bed gelegd en daarna heb ik het plastic losgemaakt. Dat kan veilig met het bijgeleverde mesje, waardoor je niet per ongeluk in je matras kunt snijden. Zodra er lucht bij het matras komt, blaast het zich al op en konden we het matras goed op zijn plek leggen. Vervolgens moest het nog 3 uurtjes blijven liggen om zich helemaal vol te zuigen met lucht en de uiteindelijke vorm te krijgen. Daarna was ons nieuwe bed ready to sleep!

De eerste nacht: spierpijn en wennen

Het matras ziet er heel strak en clean uit. Maar de inhoud maakte me ook nieuwsgierig: het matras bestaat namelijk uit vijf comfortlagen, met elk een andere eigenschap:

De basis bestaat uit koudschuim, welke drukverlagend is en daardoor veel ondersteuning biedt.

Een laag traagschuim vormt zich naar je lichaam, waardoor je een ontspannen houding kunt aannemen.

Een laag pocketveren (2500 stuks!) bewegen met je lichaam mee en bieden daardoor dynamische ondersteuning

Simbatex (een laag die door Simba zelf ontwikkeld is) zorgt voor een verkoelend effect tijdens je slaap

De SimbaPura hoes is afritsbaar en wasbaas. Deze hoes is hypoallergeen en heeft ventilerende en temperatuurregulerende eigenschappen.

Dat beloofd wat! Vol verwachting ging ik te bedde. Die eerste nacht viel me zwaar: ik voelde me alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden. Ik heb natuurlijk bijna anderhalf jaar op een slecht matras gelegen: mijn lichaam was de nieuwe slaaphouding helemaal niet gewend. Maar de tweede nacht ging het al stukken beter en nu, bijna een week later, slaap ik als een roosje. Ook als ons meisje ’s nachts haar speen kwijt is en ik even naar haar toe ben geweest, val ik snel daarna weer in slaap. Ik lig niet meer te woelen en te zoeken naar een fijne houding. Zo maak ik veel meer efficiënte uren slaap en wordt ’s morgens uitgeruster wakker. Dat is mij heel wat waard!

SAM 2261

SAM 2254

Een nachtrust om van te dromen

Voor een aantrekkelijke prijs krijg je goede kwaliteit: het matras slaapt niet alleen lekker, het is mooi afgewerkt en je krijgt bij aankoop 100 dagen ‘proeftijd’. Het was even wennen, maar nu ik op dit comfortabele en fijne matras lig, merk ik pas hoe slecht ik al die tijd geslapen heb. En hoe slecht het matras was dat we hiervoor hadden. In the end ben ik dus ontzettend tevreden en blij. De uurtjes die ik in bed lig, wil ik gewoon lekker liggen. En dat gaat op dit matras van Simba heel goed. En Suus? Die heeft ook al een nachtje op het matras geslapen en zoals het een goede proefpersoon betaamd, sliep ze natuurlijk het klokje rond! Daar was deze mama ook wel weer eens aan toe: blije, uitgeruste mama, dus blije baby!

SAM 2283

Slaap jij lekker sinds je mama bent? Wanneer heb jij voor het laatst een nieuw matras gekocht? Ken jij de matrassen van Simba? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.