Iedere avond is het hier vaste prik: een verhaaltje voor het slapengaan! Sinds kort zelfs twee, want na ‘Hoe verstop je een leeuw?’ is er nu een deel 2 van dit grappige voorleesboek: ‘Hoe verstop je een leeuw voor oma?’. Ik vertel je hier graag meer over én mag 2 sets van deze vrolijke boeken weggeven! Doe je mee?

Voorgelezen worden

Toen ik zwanger was van Suus, kocht ik het eerste voorleesboek om aan haar te kunnen voorlezen. Inmiddels is ze ruim 4 en hebben we een kleine mini-bibliotheek op de kinderkamers. Als je me al iets langer volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn: wij zijn dól op kinderboeken! Het is sowieso een vast onderdeel van de zogenaamde ‘avondroutine’ dat de kinderen voorgelezen worden voor het slapen. En ik vind het fantastisch om te zien dat zowel Suus als Niene er tijdens het spelen overdag ook graag een boekje bij pakt. Wat dat betreft hebben ze ieder hun eigen voorkeuren en als ik naar het favorietenlijstje van Suus kijkt, is er een boek dat sowieso in de top 3 staat. Het boek ‘Hoe verstop je een leeuw?‘ heb ik avond aan avond aan haar mogen voorlezen en sinds kort is het andersom: ze kent het verhaal zo goed, dat ze het mij ‘voorleest’. Van Uitgeverij Deltas ontvingen we niet alleen dit boek, maar óók het vervolg: ‘Hoe verstop je een leeuw voor oma?‘ en ik zal je vertellen waarom zelfs ik vrolijk word van deze boeken!

Leuke voorleesboeken voor peuters en kleuters - Mama's Meisje blog

Hoe verstop je een leeuw (voor oma)?

In ‘Hoe verstop je een leeuw‘ lezen we hoe de leeuw door de winkelstraat slentert om een hoed te kopen. Maar de mensen in de stad zijn bang voor de leeuw en jagen hem weg. Al snel verstopt hij zich in een klein speelhuisje van Lisa, een klein meisje. Het lijkt Lisa verstandig om de leeuw te verstoppen, want papa’s en mama’s kunnen weleens gek gaan doen als ze een leeuw in huis zien. Het begin van een superleuk voorleesboek waarin de fantasie van je peuter of kleuter enorm wordt geprikkeld. Door het verhaal en met name hoe het eindigt, vertel je eigenlijk aan je kind dat je nooit op de eerste indruk moet afgaan. Een leeuw staat gelijk aan ‘gevaar’ en ‘eng’, maar is dat wel zo? In deel 2 (‘Hoe verstop je een leeuw voor oma‘) komt oma logeren en dus moet Lisa wéér op zoek naar een goede verstopplek voor de leeuw. Want ja, oma’s kunnen weleens bang worden als ze een leeuw in huis vinden. Maar oma heeft ook een geheim in haar enorme koffer…

deltas uitgeverij kinderboeken - Mama's Meisje blog

“Hoe verstop je een leeuw?” (Helen Stephens, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044753622) en “Hoe verstop je een leeuw voor oma?” (Helen Stephens, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044759075) adviesprijs €14,95  zijn zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: een set met beide voorleesboeken (2x)!

Niet alleen wij ontvingen een exemplaar van deze leuke boeken… Ook jij maakt kans op een set met beide voorleesboeken: ‘Hoe verstop je een leeuw?‘ en ‘Hoe verstop je een leeuw voor oma?‘.  Ik mag maar liefst 2 sets weggeven! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op een set met deze grappige voorleesboeken
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 15 november 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 19 november bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Commerciële content: disclaimer