Kerst: my favourite time of the year! Tamara van The Mommy Diaries bedacht de ‘Is het al bijna kerst? Tag‘ en vroeg me deze in te vullen. Vandaag lees je wat ik echt niet vind kunnen met Kerst en laat ik zien wat ik aan doe!

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog 8 dagen tot voor ons de festiviteiten losbarsten ;) Wij beginnen namelijk al op kerstavond!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Dit jaar kijk ik met een cijfer 9 uit naar kerst. De reden? Wij hebben dit jaar een hele rustige kerst en veel tijd met ons drietjes. Omdat we in maart ons tweede kindje verwachten, vind ik deze kerst extra bijzonder. Het zal de laatste kerst met z’n drieën zijn en omdat we alleen op kerstavond bij familie zijn, hebben we heeeeel veel quality time met elkaar ingepland. Super veel zin in!

marcus cramer 426582

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Ik heb de kerstboom traditiegetrouw op 6 december opgezet. Sint eruit, boom erin! Natuurlijk laat ik ‘m ook staan tot na Driekoningen. Tegen die tijd ben ik het ook alweer zat, maar heb ik meestal nog geen zin om alles op te ruimen :D

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Mijn ideale boom is een echte boom, liefst een boom die groot is. Dit jaar heb ik voor een kleintje gekozen omdat ik het lichamelijk niet volhoud om een grote boom te versieren. Verder vind ik veel lampjes mooi, liefst in de kleur ‘warm wit‘ want dat is zo sfeervol. Qua decoratie houd ik van natuurlijke materialen: houten versiering! Maar alleen hout vind ik weer te sober, dus door er veel wit en een klein beetje glitter aan toe te voegen, wordt het geheel iets chiquer en past dus perfect in onze woonkamer!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Tot een paar jaar geleden zou ik nu kiezen tussen Wham! (Last Christmas) en de eeuwige nummer één van Mariah. Maar eerlijk gezegd is mijn favoriete kerstliedje die van Kelly Clarkson: Underneath the Tree!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ik vind de neppe kerstbomen in iedere andere kleur dan groen echt vreselijk. Roze, paars, wit, blauw… No go! Ook ben ik niet gecharmeerd van kermistaferelen in voortuinen en bij werkelijk ieder raam van een woning, alle lampjes in verschillende kleuren en liefst nog in knipperstand… Need I say more?

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Normaal gesproken vind ik tiramisu echt vreselijk lekker, maar omdat er rauw ei in zit (wat ik niet eet i.v.m. de zwangerschap) maak ik ‘m niet op de manier zoals ik dat altijd doe. Ik vond een recept van Lekker&Simpel die ik misschien ga proberen. Verder gaan we met z’n drietjes gourmetten en daar kijk ik erg naar uit. Sowieso vind ik gourmetten heel lekker en we doen dat eigenlijk alleen rond de feestdagen, maar ik geniet nog het meest van het samenzijn met ons gezin!

Is het al bijna kerst tag

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Meestal draag ik een jurkje of een rokje in zwart of met glitter. Dit jaar heb ik een mooie jurk van de Prénatal met een grijs vest en een zwarte panty. Ik denk dat we eerste en tweede Kerstdag vooral in joggingpak op de bank hangen, want we hebben geen verplichtingen. Heerlijk!

Positiekleding shoplog4

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat over 25 jaar mijn ouders er nog steeds bij zijn. Dat we zelf met onze (inmiddels volwassen) kinderen die misschien wel een partner hebben samen kerst vieren!

brigitte tohm 162814

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Lekker cliché, maar al die heerlijke kerstfilms en programma’s op tv geven mij HET kerstgevoel. Met stipt op één natuurlijk All You Need Is Love. Omdat we dit jaar op kerstavond al plannen hebben, kijken we de kerstspecial op één van de Kerstdagen terug!

Ik vraag Mathilde van Coffee and Kids, Simone van Papa is de liefste en Stephanie van Wolferien om deze leuke tag ook in te vullen!

Wat zijn jouw kerstgewoontes? Heb je plannen voor de Kerstdagen en wat geeft jou het ultieme kerstgevoel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: kerstboom, kerstbal