Vorig jaar zomer kreeg ik een leuk berichtje in mijn inbox: of ik mee wilde werken aan een nieuw project van HEMA lab. Ze ontwikkelden namelijk een heuse babybox en mijn nieuwsgierigheid was gelijk gewekt! Voorlopig zijn wij namelijk nog lang niet uit de luiers en de vaste lezers weten dat er op Mama’s Meisje al een heel scala aan luiertests te vinden is. HEMA luiers kunnen niet in dat rijtje ontbreken en zodra ik ze kon bestellen, heb ik dit meteen gedaan. Wij testten de HEMA babybox en vandaag vertel ik je wat dit luierabonnement precies inhoudt, hoe je zelf een proefbox kunt bestellen én wat onze ervaringen zijn. Lees je mee?

Luiers van HEMA

HEMA en ik: we go way back. Al sinds ik mij kan herinneren komen we voor van alles en nog wat bij dit warenhuis. Van Jip en Janneke tandenborstels tot schoolspullen en van zwemkleding tot mijn eerste make-up en bh’s. Sinds ik moeder ben, is dat alleen nog maar meer geworden want het babyassortiment is er niet alleen uitgebreid, de kwaliteit is ook goed. Tenminste, zo denk ik erover. Daarom was ik dus erg enthousiast toen ik benaderd werd om mee te doen aan het testpanel voor de nieuwe luiers van HEMA. Ik vulde online vragenlijsten in, werd telefonisch geïnterviewd en met deze (en alle andere ingestuurde) info ging HEMA aan de slag. Steeds checkte ik of er alweer nieuws was omtrent de HEMA babybox, totdat ik vorige week het langverwachte mailtje ontving: het luierabonnement van HEMA is beschikbaar! Weliswaar nog in de testfase, maar ook jij kunt ze vanaf nu proberen. Ik bestelde een proefbox en was enorm benieuwd: zouden we net zo tevreden zijn over HEMA luiers als over de rest van hun babyitems?

Benieuwd naar de beste luier? In de nieuwste luiertest testten we 28 luiermerken en 5 luierbroekjes!

Luiers van HEMA - Mama's Meisje blog

Babybox: maandelijks geleverd

Het concept is simpel en natuurlijk niet nieuw, aangezien er vandaag de dag talloze luierabonnement verkrijgbaar zijn. De HEMA babybox bestaat uit 6 pakken duurzame luiers en 8 pakjes babydoekjes die thuis worden bezorgd. Je kunt via deze website je eigen HEMA babybox samenstellen, waarbij je aangeeft welke maat luiers je wilt ontvangen en hoe vaak. Je kunt kiezen tussen elke 4, 6 of 7 weken. Deze frequentie geef je aan voor de eerste levering, maar deze is tussentijds op elk gewenst moment in je account aan te passen. Je kunt de bestelling tot 2 dagen voor de geplande levering wijzigen of pauzeren. Deze box is een test en gedurende deze testfase zijn de luiers nog onbedrukt. Bij succes worden de luiers opgenomen in het HEMA assortiment en krijgen ze een HEMA ontwerp. Naast een complete babybox is het ook mogelijk om een proefbox te bestellen.

Duurzaamheid

Natuurlijk heb ik gekeken naar wat HEMA belooft met het leveren van deze babybox. Zo lees ik dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. HEMA luiers zijn gemaakt van meer dan 50% duurzamere materialen, zoals houtpulp uit duurzaam gecertificeerde bossen voor de binnenvoering van de luier. Daarmee besparen ze meer dan 20% CO2-uitstoot. Daarnaast garandeert HEMA dat er geen schadelijke chemicaliën in de luiers zitten en dat deze geen parfum, chloor of lotions bevatten. De luier is nog niet te recyclen, maar HEMA geeft aan op zoek te zijn naar manieren om dit wel mogelijk te maken. De babydoekjes bestaan voor 99,4% uit water en een beetje viscose. Deze zijn vrij van plastic, alcohol, parfum of lotion.

Hoe werkt het?

Via internet kun je je HEMA babybox bestellen. Nadat je bent ingelogd met je account, kun je deze zelf samenstellen. Hierbij kun je kiezen welke luiermaat je wilt ontvangen (maat 1 t/m 6), hoe vaak je de box wilt ontvangen (elke 4, 6 of 7 weken) en of je wel of geen babydoekjes (8 pakken à 60 stuks) bij je box wilt voegen. Je kunt meerdere maten via één account aanvragen, dus als je kindjes hebt die in verschillende luiermaten zitten, kun je de verschillende boxen allemaal een eigen naam geven. Nadat je je box hebt samengesteld, vul je je adresgegevens in en kies je een leverdatum (bezorging van maandag t/m zaterdag). Vervolgens word je doorgeleid naar een betaalscherm en kun je via iDeal betalen. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox, maar ook via je account kun je je babybox bestellingen en instellingen beheren.

Hema babybox samenstellen luiers luierabonnement review test ervaring - Mama's Meisje blog

HEMA babybox prijs kosten hoeveel geld - Mama's Meisje blog

Wat kost het?

Nu de hamvraag: wat kost het? De prijs voor een HEMA babybox zónder doekjes is €42 (je ontvangt dan 6 pakken luiers), inclusief doekjes kom je op €54 (8 pakken doekjes à 60 stuks). De inhoud verschilt daarbij per luiermaat, het aantal doekjes is voor iedere box gelijk. Ik heb even puntsgewijs onder elkaar gezet hoeveel HEMA luiers je per maat ontvangt, hoeveel luiers er in één pak zitten en wat de kosten per luier zijn:
Maat 1 (2-5 kg): 216 luiers – 36 luiers per pak – €0,19 per luier
Maat 2 (3-6 kg): 192 luiers -32 luiers per pak – €0,22 per luier
Maat 3 (5-9 kg): 168 luiers – 28 luiers per pak – €0,25 per luier
Maat 4 (8-16 kg): 144 luiers – 24 luiers per pak – €0,29 per luier
Maat 5 (11-23 kg): 132 luiers – 22 luiers per pak – €0,32 per luier
Maat 6 (16+ kg): 132 luiers – 22 luiers per pak – €0,32 per luier
De doekjes kosten €12 per 8 pakken, dat is €1,50 per pak en dus €0,025 per doekje. Naast het samenstellen van een complete maandbox is het ook mogelijk om eenmalig een proefbox te bestellen. Hierbij ontvang je één pak luiers in een maat naar keuze, 1 pak doekjes en gratis bezorging voor €10. Dit is de box die ik besteld heb om de HEMA luiers te testen! Na het bestellen van de proefbox zit je nergens aan vast, dus dit loopt niet automatisch door of iets dergelijks.

babydoekjes luier luierabonnement luiertest ervaring getest hema - Mama's Meisje blog

Luiertest

Tijd voor de luiertest! Als eerst keek ik naar het uiterlijk van de luier en zoals ik eerder aangaf, zitten de HEMA luiers nog in de testfase, dus zijn ze nog onbedrukt.  Zoals bij alle andere luiertests die ik schreef voor Mama’s Meisje, deed ik ook nu weer de 150 ml test. Dit houdt in dat ik in een HEMA luier 150 ml lauwwarm water heb gegoten en de luier daarna heen en weer heb bewogen, om de absorptie en de snelheid daarvan goed te kunnen vergelijken. Niet iedere plas is immers even groot en om een goede vergelijking te kunnen maken, is het wel zo eerlijk om op deze manier te vergelijken met dezelfde ‘porties‘. Na 10 minuten checkte ik hoe nat de luier nog was en ook knipte ik de luier in, om de binnenkant te kunnen beoordelen. Daarnaast heeft Niene ze natuurlijk ook gedragen en daaruit hebben we onze conclusies getrokken.

Ervaring review hema luier luiertest getest - Mama's Meisje blog

Wat vinden wij van de HEMA luiers?

De eerste indruk van deze HEMA luiers is oké. De luiers zijn natuurlijk nog niet bedrukt, dus daarover kan ik weinig zeggen. Als ik een luier uit de verpakking haal, vind ik deze wat dun en slap aanvoelen. Wie weet dat een bedrukking daar nog invloed op heeft. Toch weet ik uit ervaring dat de dikte en stevigheid van een luier niets zegt over het absorberend vermogen, dus ik ga over op het eerste gedeelte van de test: 150 ml lauwwarm water in de luier gieten. Direct na het aanbrengen van het vocht, trekt het geheel vlot in. Het voelt dan nog licht vochtig, maar na 10 minuten is dit nog amper het geval. Dat belooft veel goeds! Als ik de luier doorknip, zie ik veel bolletjes met aan beide oppervlakken absorberende laagjes. Er zijn geen aparte banen in deze luier aangebracht, dus ik ben heel benieuwd hoe de luier presteert als onze beweeglijke peuter ‘m aanheeft. Bij het omdoen vind ik de pasvorm niet heel prettig: een beetje stug (geen stretch) en hoewel we van andere luiers maat 5 in de kast hebben liggen, lijkt deze nèt te passen. Toch is de luier wel comfortabel tijdens het dragen en lijkt de luier zich te vormen naar het lichaam. Qua prestatie kan ik kort zijn: wij zijn positief! Deze luier doet wat hij moet doen en zowel overdag als ’s nachts bleven romper, kleding en bed droog. Alles verdeelt goed over het oppervlak van de luier en deze wordt, zelfs als die heel vol is, niet zompig. Ook traden er geen irritatieklachten op en dat terwijl Niene een gevoelige huid heeft. Wij zijn dus goed te spreken over deze luier, maar qua prijs ligt deze wel hoger dan de Trekpleister en Kruidvat luiers die we nu gebruiken en waar we ook tevreden over zijn. Voor ons dus geen reden om over te stappen, maar mocht je op zoek zijn dan zou ik je zeker aanraden om eens zo’n proefbox te bestellen!

Heb jij de nieuwe HEMA luiers al gespot of zelfs al geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Voor de duidelijkheid: dit artikel is NIET gesponsord!