Wij werden door HappyWhale sloepverhuur uitgenodigd om een dagje elektrisch te varen op de Friese wateren. Ik neem je graag mee tijdens ons vaartochtje én vertel hoe makkelijk dat in zijn werk gaat! Lees je mee?

Jeugdherinneringen

Wie mijn blogs al vaker gelezen heeft, weet misschien wel dat ik geboren ben in Sneek. Een waterrijke stad: zodoende heb ik als kind veel mogen genieten van de wateren rondom Sneek, op de boot! Ik vond dat altijd ontzettend leuk en hoewel ik het in Twente heel fijn vind, mis ik de luxe van ‘vakantiegevoel op het water’ nog regelmatig, met name in de zomermaanden. Een dagje varen staat voor mij gelijk aan ontspannen, even nergens aan denken en echt in de relaxmodus gaan. Hoe leuk is het om die jeugdherinneringen over te kunnen brengen op mijn eigen kids? We werden als gezin door HappyWhale sloepverhuur uitgenodigd om te varen op een elektrische sloep op het Sneekermeer. Een duurzame manier om te recreëren op het water! In deze blog vertel ik wat je precies kunt verwachten en deel ik onze HappyWhale ervaring met je.

gezinsuitje in Friesland dagje varen - Mama's Meisje blog

Elektrische sloep huren Sneek

Dat Friesland een ontzettende kidsproof provincie is, daar heb ik al regelmatig uitgebreid over geschreven op mijn blog. Friesland vanaf het water is nóg mooier en geloof me: het geeft je een ultiem vakantiegevoel. Nu kan ik me voorstellen dat je, als je nog nooit hebt gevaren, misschien wat koudwatervrees hebt maar dat is absoluut nergens voor nodig. Een elektrische sloep huren in Sneek bij HappyWhale kun je doen zónder vaarbewijs. Je kunt trouwens niet alleen in Sneek terecht, maar op nog veel meer locaties zoals in Noord- en Zuid-Holland. Wij reden afgelopen zaterdag naar RCN Vakantiepark de Potten in Offingawier (vlakbij Sneek), waar we de auto gratis parkeerden op de ruime parkeerplaats. Na een korte wandeling van enkele minuten kwamen we aan bij het kleine haventje. Daar liggen diverse elektrische sloepen van HappyWhale klaar voor sloepverhuur. Het was die dag werkelijk pérfect weer, wat een geluksvogels zijn we toch! Alles verloopt in principe contactloos vanaf het moment dat je aankomt. Hoe het in zijn werk gaat? Dat vertel ik je hierna!

Elektrische sloep huren Sneek - Mama's Meisje blog

Hoe werkt het?

Bij HappyWhale sloepverhuur kies je via de website allereerst de locatie: waar wil je een sloep huren? In ons geval gingen wij voor de locatie Sneek. In het online reserveringssysteem check je of op de gewenste datum nog sloepen beschikbaar zijn. Je kunt kiezen voor diverse tijdsblokken: van één uur tot maximaal twaalf uren. Per locatie kan het aanbod van boottypes wisselen: in Sneek konden we kiezen uit drie modellen. Wij gingen voor de PuraVida 550. Deze is geschikt voor 6 personen, maar er zijn ook sloepen geschikt voor 10 of 11 personen. Leuk dus voor familiedag of personeelsuitje! Nadat ik onze gewenste datum en tijdstip had gereserveerd, betaalde ik €50 borg. Vervolgens kreeg ik een boekingsbevestiging in mijn mail met daarin een link naar mijn reserveringspagina. Ook ontving ik een mail met daarin een activitatielink voor de boot. Deze link gebruik je pas als je ter plaatse bent om te gaan varen. Er is ook een mogelijkheid om de boot tijdens de vaartocht tijdelijk uit te schakelen, bijvoorbeeld omdat je ergens aan wal gaat. Op de dag van ons bootuitje was het havenkantoor geopend en heb ik daar de gratis te gebruiken zwemvesten voor Niene en Linn kunnen afhalen. Nadat iedereen aan boord was, klikte ik op de activatielink en konden we het water op! Mocht er niemand op de locatie aanwezig zijn, dan kun je een QR-code scannen voor een demofilm of het telefoonnummer dat staat aangegeven, bellen.

HappyWhale sloepverhuur review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Onze HappyWhale ervaring

Het was alweer een hele tijd geleden dat wij hadden gevaren en toen zaten we niet constant zelf aan het stuur. Ik vond het stiekem best spannend, want op het Sneekermeer kan het op een zonnige dag behoorlijk druk zijn. Dat viel tijdens ons vaartochtje wel mee en daarnaast vaart de sloep maximaal 8 kilometer per uur, dus er kan weinig misgaan. Van tevoren lazen we de vaarregels – die je op de website van HappyWhale kunt vinden – nog even door: klaar voor vertrek! Voor onderweg hadden we zelf snacks en drinken meegenomen en ook zonbescherming ontbrak niet. De elektrische sloep is trouwens uitgerust met een buiskap, wat fijn was voor de kinderen. Zij konden hier wat beschutting van de zon vinden en later gooiden we ‘m in het midden open, waardoor het lekker doorwaaide en we maximaal konden genieten van het uitzicht. We hebben 4 uur gevaren en het stuur werkt hetzelfde als in een auto, maar is wel wat gevoeliger. Dat heb je al snel door en ik vond het ontzettend leuk om zo als gezin van quality time op het Friese water te genieten. We kwamen echt even tot stilstand, de kinderen verwonderden zich over allerlei watervogels en als zij zich vermaken, zijn wij alleen maar blij. Bij terugkomst legden we de sloep weer aan, klikten via de mail op de link om de boot uit te schakelen (dit is belangrijk om te doen, anders loopt de tijd door en dat brengt extra kosten met zich mee!). Bij het havenkantoortje vroegen we nog even om een stoffer en blik voor de kruimels en hebben we de boot netjes achtergelaten, met het zeil erop. Wij hebben ontzettend genoten van ons dagje op het water met HappyWhale sloepverhuur: zéker een aanrader als je op zoekt bent naar een gezinsuitje in Friesland en wat ons betreft voor herhaling vatbaar! Meer informatie over HappyWhale sloepverhuur vind je hier.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Uitgenodigd: disclaimer