7 januari 2017: Suus is een half jaar! Wow, hoe cliché en oudwijvig, maar waar blijft de tijd? Ik kan me niet eens meer voorstellen hoe het zou zijn zonder haar!

Op het moment dat ik dit blogje schrijf, was ik een half jaar geleden dus nog zwanger. Dat lijkt echt ZO lang geleden alweer! 7 juli 2016 om 01:06 werden we, na 3 lange dagen, door middel van een spoedkeizersnede mama en papa! Jeetje, de wereld stond even stil en het was zo onwerkelijk. Dus jij had al die tijd in mijn buik gezeten? Ik was verwonderd maar het voelde ook heel vertrouwd, net of ik wel wist hoe je eruit zou zien. En nu, 6 maanden later, kan ik je echt niet meer wegdenken uit ons leven. Het lijkt net alsof je altijd al bij ons bent geweest.

Genoeg rozewolkgezwijmel, want baby’s van 6 maanden zijn niet altijd makkelijk. Zo kan ik je af en toe wel achter het behang plakken. Je bent 98% van de tijd heel vrolijk en goedlachs, daar zijn wij heel blij mee. Maar als je dan een off-day hebt, dan kunnen we je maar beter met rust laten. Of niet, toch weer bij mama hangen. En dan weer huilen want toch in de box willen spelen. Maar gelukkig ben je vaker aan het kraaien van plezier dan aan het krijsen van onvrede.

SAM 1656

Qua ontwikkeling ga je ineens weer harder! We moesten er eventjes op wachten, maar in één week wist jij ineens dat je de wereld graag vanuit een andere positie wilde bekijken. Dat op je rug liggen gaat toch vervelen na een half jaar. En dus draai jij je nu op de buik en wordt daarna heel boos, want terug op je rug rollen, dat gaat nog niet zo makkelijk. Maar dat komt ook vanzelf wel!

Wat ook vanzelf wel komt, is eten! De laatste 1,5 maand laat jij heel veel drinken staan, dus mama zal volgende week wel op haar kop krijgen bij het consultatiebureau. En fruit- of groentehapjes? Daar moet jij nog helemaal niks van hebben. Na drie happen houdt jij het voor gezien, maar meestal begin je meteen te blazen met je tong uit je mond. Daarna kijk je mama heel ondeugend aan. Ach, ik moet er wel om lachen, je gaat vast ooit wel een keer eten! Alleen jammer dat je nu meer behoefte krijgt en dus ’s nachts weer wakker wordt. Laten we gewoon afspreken dat je overdag in ieder geval je flessen leegdrinkt, dan kunnen we allemaal lekker doorslapen, net zoals we al een tijdje van je gewend zijn!

Lieve Suus, je bent zo mooi en ik ben ontzettend trots op je! Ik vind het heerlijk om te zien dat je zo goed in je vel zit en dat je steeds meer kunt. En ik vind het geweldig als we onze knuffelmomentjes hebben of samen lachen! Over een half jaartje wordt je alweer één! Ik ben heel benieuwd hoe groot je dan alweer bent en wat je dan allemaal weer bijgeleerd hebt. Maar voor nu geniet ik nog even van mijn baby, want het gaat gewoon veel te snel!

Liefs Karin