‘Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’. Ilse en haar dochter Elin mochten voor Mama’s Meisje naar Hans & Grietje De Musical en vandaag lees je hoe deze show was!

Een prachtige familiemusical

Namens Mama’s Meisje mochten mijn dochter Elin (3 jaar) en ik naar Van Hoorne Entertainment’s ‘Hans en Grietje De Musical’ en ik zal heel eerlijk zijn, in eerste instantie was ik een beetje huiverig. Hans & Grietje, het sprookje van de gebroeders Grimm over twee kinderen die door toedoen van hun (stief)moeder en vader verdwalen in het bos, een boze heks die het jongetje vetmest om hem vervolgens op te kunnen eten, het meisje dat uiteindelijk de heks in de brandende oven duwt… Klinkt meer als een familie drama dan als een gezellige familie musical.

IMG 0180

Maar, Van Hoorne Entertainment heeft van dit ietwat lugubere sprookje een prachtige familiemusical gemaakt waarin de rode draad uit het bekende sprookje nog steeds aanwezig is (van snoephuisje tot aan het spoor van kiezels) en de lugubere elementen zijn vervangen door hilarische momenten voor jong en oud. Een soort van Hans & Grietje 2.0 zeg maar.

Hardop lachen voor jong en oud!

De cast (die onder andere bestaat uit Janouk Kelderman (Grietje) en Stijn Mac Gillavry (Hans)) heeft bij de start van de musical direct de aandacht en houdt deze gedurende de hele show (die ruim 1,5 uur duurt, zonder pauze) zonder moeite vast. Het publiek, jong en oud, geniet zichtbaar van de liedjes, van de spannende avonturen van Hans en Grietje en van de enorme dosis humor. Met name het komische tovenaarsduo Titus & Fien (gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen) lijkt precies te weten wat kinderen leuk vinden. Daarnaast bevat de musical ook nog eens flink wat “volwassen” humor. Mijn dochter en ik hebben allebei smakelijk en hardop gelachen!

Review Hans en Grietje

Hans en Grietje de Musical: een aanrader!

Niet alleen de musical zelf maar ook alles er omheen staat in het teken van sprookjes en pret. Zo mogen de kinderen verkleed komen en kunnen ze meedoen aan een echte Sprookjes Verkleedwedstrijd. Na de musical is er ruim de gelegenheid om met de acteurs op de foto te gaan en wordt er nog een flink feestje gebouwd tijdens de sprookjes After Party.

photo 2018 01 06 20 52 34

Hans en Grietje De Musical: boven verwachting, een echte aanrader, ik kan er niets anders van maken. Van Hoorne Entertainment heeft al meerder sprookjes tot leven gebracht met diverse musicals en wanneer de volgende op het programma staat, zijn wij zeker weer van de partij!

Lijkt het jou ook leuk om naar Hans & Grietje De Muscial te gaan? Voor het bestellen van kaarten of voor het zien van de complete speellijst, neem je een kijkje op de website van Van Hoorne!

Liefs Ilse

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.